Τους ξέφυγε ο… Γραμματικός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τους ξέφυγε ο… Γραμματικός


Του Νίκου Μαχαίρα

Κοιτώντας τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Κρανάκη με μια πρώτη ματιά νόμιζα πως γυρίσαμε στην περίοδο των Ολυμπιακών του 2004. Οκτώ παίκτες, από τους 19 που κλήθηκαν για τα παιχνίδια με Μ. Βρετανία και  Ιταλία είναι της καλύτερης φουρνιάς που έχει βγάλει το ελληνικό χάντμπολ. Και με μεγάλες επιστροφές: Γρηγόρης Σανίκης, Αλέξανδρος Βασιλάκης και Σάββας Καρυπίδης.

«Και πού είναι το κακό;» θα αναρωτηθεί κάποιος…

Πουθενά. Μακάρι να είναι γερά τα παιδιά να παίζουν μέχρι τα 40 τους κι ακόμα περισσότερο.
Τουλάχιστον μέχρι το 2018. Όταν θα έχει ανδρωθεί η Εθνική Παίδων και ίσως να καταφέρει να δώσει στην Ανδρών παίκτες που θα πλησιάζουν τα στάνταρ που οραματίζονται οι φίλοι του αθλήματος.

Η Εθνική Νέων για την οποία διοργανώθηκε ολόκληρο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη απαξιώθηκε. Εξιλαστήριο θύμα –θεωρητικά- ήταν ο τότε ομοσπονδιακός Κώστας Τσαβδαρίδης που δέχθηκε όλο το ανάθεμα λες και είχαμε τον τίτλο στο τσεπάκι μας. Πραγματικά θύματα όμως είναι οι ίδιοι οι διεθνείς που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Γιατί το ελληνικό προπονητικό κατεστημένο και οι επαΐοντες του αθλήματος θεώρησαν πως έπρεπε να γίνουν παίκτες επιπέδου μέσα από την Εθνική Νέων κι όχι να δοθούν σε αυτή σε τέτοιο επίπεδο που θα επέτρεπε την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Όχι πως ο Τσαβδαρίδης δεν έκανε λάθη. Ίσως να έκανε πολλά. Κι οι ίδιοι οι παίκτες έκαναν. Μπλέχτηκαν με μανατζεριλίκια, ζητούσαν χρήματα που δεν υπήρχαν και δεν άξιζαν και πολλά άλλα. Όμως, κανείς από τους προπονητές τους δεν χρεώθηκε –αν όχι από μόνος του, από τους διπλανούς του- το ποσοστό της ευθύνης που του αναλογεί.

Κι έτσι φτάσαμε πέρυσι τέτοια εποχή στο σεμινάριο προπονητών να ακούγεται πως δεν υπάρχουν παίκτες, η «δεξαμενή» αθλητών από όπου θα αντληθούν διεθνείς είναι περιορισμένη, πως πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια. Βέβαια, από το 2005 και την αποχώρηση του Νίκου Γραμματικού ακόμα περιμένουμε να βρούμε διάδοχο, πηγαίνοντας κατά καιρούς σε λύσεις ανάγκης και κατά συνθήκη πλέι μέικερ. Με λίγα λόγια κάτι καινούριο δεν μάθαμε. Απλά ακούσαμε να πιπιλίζεται το γνωστό γλειφιτζούρι.

Από το 2007 άπαντες ευαγγελίζονται την ανανέωση. Στατιστικά, μιλώντας με αριθμούς και μόνο ανανέωση έχει γίνει. Έχει αλλάξει 57,9% της Εθνικής βάσει των σημερινών κλήσεων. Βέβαια, αν έπαιζε ακόμα ο Γραμματικός ή καλύτερα αν δεν ήταν πλέον γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, ένα δεκάλεπτο το είχε άνετα, μόνο με την εμπειρία του. Γιατί απέναντί μας έχουμε μεγαθήρια… Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία!!!

Και για να προκριθούμε στην κανονική προκριματική φάση του Euro 2016 πρέπει να έχουμε όλα τα μεγάλα όπλα στη διάθεσή μας.

Την ώρα που οι παίκτες του 2004 θα έπρεπε να έχουν βρει τους διαδόχους τους, και αυτές τις ομάδες –έχοντας ως παρακαταθήκη το 2004 και το 2005- να τις αντιμετωπίζουμε με νεαρά παιδιά που θα είχαμε φροντίσει να βρούμε, να προπονήσουμε και να ετοιμάσουμε να αντικαταστήσουν την παλιά φρουρά, η οποία θα παρείχε τις υπηρεσίες της σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επειδή όμως πρέπει να δικαιολογηθούν θέσεις και μισθοί (μικροί ή μεγάλοι δεν έχει σημασία) το δάσος –που είναι η δημιουργία μιας διάδοχης κατάστασης- έγινε δέντρο. Δηλαδή, η πάση θυσία πρόκριση μετά το φιάσκο τον περασμένο Ιούνιο στην Ιταλία. Γιατί, περί φιάσκου πρόκειται. Οι δικαιολογίες για δύσκολη κλήρωση μόνο ως παραπέτασμα καπνού και ως δημιουργία άλλοθι μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αν χρειαζόμαστε τώρα Βασιλάκη, Καρυπίδη και Σανίκη για να κερδίσουμε Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία και να προκριθούμε, τότε γιατί οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν κλήθηκαν και τον περασμένο Ιούνιο; Γιατί δεν κλήθηκαν για τα ματς με Κύπρο και Βοσνία; Τότε δεν ήταν απαραίτητοι; Ή ρωτήθηκαν αν θέλουν να παίξουν κι απάντησαν αρνητικά; Κι αν απάντησαν τότε αρνητικά, γιατί τώρα επιστρέφουν; Ποιοι είναι οι λόγοι; Δύο χρόνια πέρασαν από το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε μαζί η συγκεκριμένη τριάδα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να αναλάβει ευθύνες. Να μιλήσει ωμά και να παρουσιάσει την πραγματικότητα. Όχι με μισόλογα, παρουσιάσεις πλάνων που σε μερικούς μήνες γίνονται κουρελόχαρτα και αναζητώντας δικαιολογίες και άλλοθι.

Κάποιοι μπορεί να προσβληθούν. Κάποιοι να θεωρήσουν πως δεν τους σέβονται. Όμως το ελληνικό χάντμπολ και πολύ περισσότερο οι εθνικές ομάδες δεν χρειάζονται δημόσιες σχέσεις. Χρειάζονται δουλειά και άντερα. Κάποιοι που θα έχουν την παρρησία να παραδεχτούν τα λάθη τους όταν τα κάνουν, κι όχι να τα ρίχνουν στην… μισοάδεια δεξαμενή. Κι εθνική ανδρών δεν θέλει προπονητές που να αναλαμβάνουν βάσει επετηρίδας. Θέλει δημιουργικούς ανθρώπους που θα έχουν όραμα. Και τέτοιοι υπάρχουν στο ελληνικό χάντμπολ, άσχετα αν το κατεστημένο τους σφίγγει το χέρι από μπροστά και τους απαξιώνει μόλις γυρίσουν την πλάτη τους.

Η εθνική λογικά δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα –ειδικά τώρα που θα έχει σχεδόν όλα τα δυνατά χαρτιά της- και θα πάρει την πρόκριση. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το μέλλον. Άμεσο κι απώτερο.

Η πρόκριση δεν μπορεί να γίνει ένα χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν όλα τα λάθη του πρόσφατου και μη παρελθόντος.

70 comments

Anonymous said...

eisai lathos agapite maxaira.
stin ethniki omada paizoun oi kalyteroi kai oxi oi mikroteroi i pio ferelpides.
tin dedomeni stigmi ooooloi aytoi poy tha paiksoun einai apla oi kalyteroi.
milame gia ethnikh omada nikolaki.
o dinart akoma paizei. o stefanson episis kai emeis exoume tin polyteleia na diathetoume karypidi vasilaki saniki kai na min paizoun.
EISAI LATHOS.
kai oso gia ton titlo sou eina apla ASTOXOS. K.D

Anonymous said...

Apo ti stigmi pou anebike to sigkekrimeno arthro prospatho na katalabo Gia poio logo graftike Kai giati Tora.Mallon Niko Maxaira den agapas to athlima Kai mono oi dimosies sxeseis se noiazoyn Mesa apo auto.
Prospathiseis na dimiourgiseis Gia tous dikous sou logous klima LIgo prin tis agonistikes upoxreoseis tis ethnikis Kai apo ti katalabaino karadokouses Gia na deis tis kliseis tou Kranaki Gia na baleis tin Koinis gnomi se Mia diaforetiki logiki.
Tha simfoniso Loipon oti stin ethniki paizoun oi kaluteroi Kai epipleon tha sou po na krineis afou deis.
Oslo Gia to dedomeni I prokrisi pou les. Kaneis Kai Tipota den einai dedomeno. Oi maxes kerdizontai meta apo polemo Kai skliri douleia.
Oso dilitirio Kai an prospathoun Loipon kapoioi na rixoun stin ethniki oi paiktes kai o proponitis den prepei na masane. Na ta diabazoun Kai na gelane.

Anonymous said...

Telika eseis oi dimosiografoi eiste pio komplexikoi apo Emas tous poromenous filathlous tou xantmpol. Maxaira Kane kritiki Gia ta filarakia sou Ekei pou pinete tis mpiritses sas Kai meta mila Gia tin ethniki. Pou se pire o ponos. Bebaia me auta pou grafeis Gia to grammatiko mporei o nikolakis na se parei kana taxidaki mazi Opos eixe ginei me ta vrilissia.
Astoxo Keimeno me polu dosi komplexismou.

Anonymous said...

Χα χα χα χα! Μπράβο ρε Μαχαιρα μας εφτιαξες το βράδυ. Μας έκανες να γελάσουμε λιγάκι. Αυτο το κείμενο τελικα δεν μας ειπες. ειναι άφεση αμαρτιών σε Τσαβδαριδη μετά από δυο χρόνια;

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα λες στο άρθρο. Μας έχετε ζαλίσει με τους μικρούς και τους μικρούς....αφού υπάρχουν καλύτεροι.δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί πρέπει να παίζουν οπουδήποτε μικροί όταν εχουμε παικταράδες να πάνε στην εθνική. Υπάρχει κανένας νόμος ότι οι μικροί είναι και καλοί?χαλαρώστε όλοι ρε προπονηταρες .ήμαρτον. έχουμε δηλαδή το υλικό και πρέπει σον και καλά να στείλουν μικρα γιατί.....και φυσικά εάν αξίζει κάποιος να πάει. Αλλά όταν κάποιος άλλος μεγαλύτερος είναι καλύτερος θα παρω τον καλύτερο και τέλος

Anonymous said...

Προπονητές επετηριδας? Αυτο σε πείραξε? μήπως και εσυ είσαι δημοσιογράφος επετηριδας?για χαλάρωσε Μαχαιρα . Γιατι εάν δεν ερχοντουσαν αυτοί οι παίκτες πάλι θα εκραζες. Τελικά τι θες?

Anonymous said...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΜΑΧΑΙΡΑ ΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΟΥ.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Anonymous said...

Κρανάκη αγόρι μου καλά σου κάνει και στα χώνει. Τι τους θες τους Βασιλάκηδες και τους Σανίκηδες?? Βάλε τα πολυμηχανήματα της νέων του Ipad να παίξουν με τους Άγγλους για να δουν τι παιχταράδες έχουμε. Γιάννης

Anonymous said...

μια χαρά τα λέει ο Μαχαίρας.
Ηρθε το αγγούρι στον ...ξέρετε και τσουπ γλυψίματα και παρακάλια στους επαγγελματίες .

Anonymous said...

na mas poun omws oi aswtoi giati epistrefoun twra..pou htan otan tous xreiazotan h ethniki;To keimeno pera apo ola ta alla krubei k alhthies..

Anonymous said...

Κατευθυνόμενο κείμενο από την αρχή μέχρι το τέλος.
Παικταραδες παιξτε για την Ελλάδα και για να βουλωσετε τα στόματα όλων.

Anonymous said...

den ta xereis kala ta pragmata.kanenas den parakalese.efugan san kleftes k twra epistrefoun,kati tha theloun pali.pantws gia thn ethniki den epistrefoun .

Anonymous said...

Γραμματικεεεεεεεεεεεε ετοιμασουυυυυυυ!!!!!!!!!!!! Ο Μαχαιρας σε καλεί στην Εθνική!!!!

Anonymous said...

Δηλαδή τώρα θα προκριθούμε ή μήπως με αυτούς μετά το παγκόσμιο της Τυνησίας προκριθήκαμε ποτέ;
Απλά ο Κρανάκης θέλει να αποφύγει την μεγάλη στραβή και έφερε τον ιππικό......
Μεγάλη διοργάνωση όμως δεν μπορούμε να δούμε από κοντά...γιατί απλά δεν μας αξίζει και δεν μπορούμε είτε με τους μισθοφόφους είτε όχι.

Anonymous said...

nai tous eipe o kranakis na erthoune kai irthane. prin profanos ithelan na erthoun kai den tous eixe pei kaneis tpt. re mas doulevete? kakos klithikan otan oi alloi exoyn faei to aggouri kai erxontai tora oi sotires!!!

Anonymous said...

Ο ΚΟΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ;
ΚΡΑΝΑΚΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕΣ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ

Anonymous said...

ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΚΕΡΑΤΟΥΤΣΙΚΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΣΟΥ.ΓΛΥΨΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ.ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ.ΚΕΡΑΣΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ.

Anonymous said...

ΚΥΝΙΚΟ Κ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΑΣ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ,ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ....Κ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΟΙ.

Anonymous said...

KYNIKO TSIRAKI.TO PIROYNAKI KAI TO MAXAIRAKI.ANTE KAI MIA MPIRITSA.KAI ENA IPAD.

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΓ/ΟΧΕ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΠΟ;ΑΝ ΟΧΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΤΑ ΑΡΘΡΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

ρε καημένοι ανεπρόκοποι!
αντί να ασχολείστε με την ουσία,ασχολείστε με παπαριές.
Ο Κρανάκης έφαγε τα μούτρα του πριν λίγους μήνες και τώρα κοιτά να σώσει ό,τι γίνεται.
βασικά δεν ξέρουμε ποιός έφτυσε ποιόν,αλλά δύσκολο το κόβω να παρακάλεσαν οι κασταραμπαϊτερ να παίξουν προκριματικά... άρα...
και επειδή ο Μαχαίρας έχει το θάρρος (ή τους λόγους του)να λέει αλήθειες,πέσατε να τον φάτε.
Γιατί ωρε κοπέλια πονάτε?
Αντί να συμφωνήσετε και να ψάξετε τρόπους να βελτιωθεί το άθλημα,πανηγυρίζετε που θα ξαναπαίξουν οι τουρίστες
Ε να μην γκρινιάζετε όταν θα ζητάνε πίστωση χρόνου για να εγκληματιστούν!

Anonymous said...

μαχαιρα καλυτερα στο λουτράκι να μην έρθεις εισαι ανεπιθύμητος
παικτης εθνικης

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Λοιπόν, το σκηνικό είναι γνωστό.
Ο ένας, 6 χρόνια προγραμματισμό, με ipad και τεχνολογία (μη χέσω), ΑΠΕΤΥΧΕ... Μετά, πάει να κάνει τον ίδιο προγραμματισμό στα κοριτσάκια, ξαναματαΑΠΕΤΥΧΕ...

Ο άλλος,με τα παραμύθια, τον αετό να πετάει ψηλά, copy-paste τα χιλιόμετρα να γράφουν στα κοντέρ (θα φτάσουν Σουηδία οι παίχτες του από τα χλμ...), παραμύθιασμα στους παράγοντες (τύπου, χαρίζω τα παλιά χρωστούμενα), "πάμε παλλικάρια" και τα σχετικά, πήρε 1 και μοναδικό πρωτάθλημα τη μέρα που κοιμόνταν ο Θεός... Χάνει κύπελλα, πρωταθλήματα και μέχρι να οργανωθούν οι άλλοι, έπαιζε μόνος του να σκεφτείς!! Α!Εχει και τα πιο γρήγορα πόδια στο ρόστερ...

Οι 2 μικροί μας φίλοι της ιστορίας μας, είναι και κολλητοί!! Και πρέπει να κράξουν, για να καλύψουν τις αποτυχίες τους. Και βέβαια, δεν θα κράξουν όπου κι όπου...

Έτσι λοιπόν, τι λείπει, όταν δε γίνεται άλλο να κοροϊδεύουν τον κόσμο;;

Έμφανίζεται ένας μικρός, κομπλεξικός και άσχετος γραφιάς (σπάνιος συνδυασμός), που έχει προϋπηρεσία σε οικοδομές (με φτυάρι για τη λάσπη), ο οποίος "κρατάει" ότι του κάνεις και θυμάται σαν ελέφαντας όποιον του "την είπε" παλαιότερα. Παίρνει λοιπόν την ευκαιρία να "ζωγραφίσει"! Ποιος; Αυτός που, πριν λίγα έτη, αν έβρισκε μπάλα του χαντμπολ στο δρόμο, θα την πήγαινε στην Αστυνομία...

Η πλάκα είναι πως, για πρώτη φορά αυτά που λέει δε στέκουν ούτε σε στρατοδικείο της Χούντας! Το κάνει όμως, για να "τσιμπήσουν" οι παίκτες, να πάνε "φτιαγμένοι" εκεί στην Ε.Ο., βάζει ο τύπος τις τρικλοποδιές του, δηλαδή...

Ρε κοντοπιθαμάκι, τι τους (μας) πέρασες τους παίκτες;; Ζώα, σαν εσένα, να κάνουν ότι ακούν στις μπυραρίες;; Δεν έχουν κριτήριο; Δεν τον είχαν τον προπονητή οι περισσότεροι στις ομάδες τους;; Όποιος κι αν είναι, αυτοί ξέρουν, όχι εσύ...

Κι όλα αυτά, γιατί;; Δεν θα το πω εγώ, όλο και κάποιος άλλος θα ξέρει να μας πει...

Anonymous said...

Βρε γευσιγνώστη τζαμπατζή γιατί σου φταίνε πάντα οι παλιοί παίκτες, οι παλιοί προπονητές ; Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα είχες δουλειά εσύ ;Γιατί δεν είσαι δίκαιος με όλους; Γιατί πρέπει να σου κάνουν παρέα και να σε φροντίζουν; Έχεις αναρωτηθεί ότι αυτοί που στο παίζουν κολλητοί μήπως θέλουν να κρύψουν την ανικανότητά τους και τις ανασφάλειές τους ;

Anonymous said...

προς τον παίκτη της εθνικής:
αθληταράς φαίνεσαι,που προσέχει μάλιστα και την ζωή του..!
1.25 την νύχτα τί κάνεις με το πληκτρολόγιο;
τώρα γυρνάς; ή τώρα βγαίνεις;

Anonymous said...

re paidia afiste pia to ksekatiniasma.
ta pragmata ine apla.
o nikolakis gnostos tzampatzis
o karaflakias den toy milaei oyte i mana toy
vrike to nikolaki k egine i doylia......
nomizei oti etsi tha sothei kai tha epanelthei...
ekei stin mizeria toy ginekioy kai oxi gia poli apo oti akoygete...
filakia!!!!!

Anonymous said...

Νικολάκη, Μαχαίρα...έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις! Αλλά από τον ίδιο σου τον εαυτό και τους κολλητούς σου...

Anonymous said...

Μπορεί να απαντήσει κανείς από τους προπονητές της απόσπασης και των 4.000 στις ερωτήσεις του Μαχαίρα? Αλλά γνωστό το κολπάκι να λέτε για μπυριτσες και καραφλάκηδες για να μην σας κράζουν τόσα χρόνια. Απαντήστε λοιπόν.

Γιατί οι παίχτες κλήθηκαν τώρα και όχι πριν? Τότε δεν τους είχαμε ανάγκη ή μήπως τότε δεν ήθελαν και τώρα θέλουν? Τι άλλαξε αν άλλαξε κάτι?

Δεν μασάμε κουτόχορτο. Συνεχίστε να λέτε για μπύρες και καραφλάκηδες και μην απαντάτε επί της ουσίας.

Και ξέχασα. Δημιουργικός άνθρωπος με όραμα είναι και ο Δημητρούλιας που σας χάλασε την επετηρίδα και το μονοπώλιο σας.



Anonymous said...

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα χώνετε στον μαχαίρα.
Ο άνθρωπος λέει το αυτονόητο και αυταπόδεικτο
οτι δηλ μετά από τόσα χρόνια "αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων" καταλήγει ο εθνικός προπονητής να σερβίρει ξαναζεσταμένη και άνοστη σούπα.
Οι (παρα)κλήσεις αυτές δηλώνουν ξεκάθαρα το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το άθλημα
Αγωνιστικά είναι μια ένεση αδρεναλίνης στον ημιθανή και εκτός από κάποιες ανούσιες νίκες (αν έρθουν και αυτές)δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.Η προχειρότητα στην οργάνωση θα παραμείνει
2)Δεν είναι επίσης αλήθεια ότι οι παίκτες αυτοί είχαν αποκλειστεί λόγω συμπεριφοράς ή είχαν αρνηθεί να συμμετέχουν?
σύμφωνοι να μην μένουμε στο παρελθόν,αλλά όχι και να ξεχνάμε.
Και κάτι άλλο: κλήθηκαν οι καλύτεροι?
Οι πρώτες αγωνιστικές,άλλα δείχνουν.

Anonymous said...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ;;
ΟΤΙ ΞΑΝΑΡΘΑΝ ΟΙ ΤΗΣ MELSUNGEN;; ΚΑΙ; ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ Μ'ΑΥΤΟ; ΟΤΙ;

ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΟΔΩΣΩ ΕΓΩ; ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΣ...

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΠΑΧΙΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ; ΔΕ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ...

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΕΡΥΣΙ, ΟΤΑΝ ...ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ;;

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ, ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΡΑΔΑ, ΓΙΑ ΠΕΡΥΣΙ...

ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΓΚΥΞΕΙ, ...ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΠΑΣ! ΕΚΕΙ!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ (ΜΙΜΗΔΕΣ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΡΙΣΜΑ... ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΟ ΜΙΜΗ;; ΧΑΧΑΧΑ...

ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ said...

Θα ήθελα να ενημερώσω την Ελληνική Ομοσπονδία ότι ο ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ άγωνίζεται στη Κυπρο και η ομάδα του ονομάζετε ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ και οχι Κολέγιο Κύπρου

Anonymous said...

giati kai i ethniki thelei tous germanous tis

Anonymous said...

Μπράβο ρε κρανακη ωραία ανανέωση!!!βρε ουστ ρε ξεφτιλες!!

Anonymous said...

teliko simperasma???
se ti exei dikio o nikolakis??
se ti o giorgakis?????
o kostakis?????
mipos telika allos ine o evnoimenos stin oli ipothesi pantos kairoy???

Anonymous said...

Τόσο σας ενοχλεί η υπογεγραμμένη έκφραση άποψης;...

Anonymous said...

12.59 epeidi kapoios grafei t onoma toy den simainei oti mporei na grafei kai malakies.

ksypna.kai ase tis avantes ston nikolaki

Anonymous said...

Ο χαρακτηρισμός σου επιστρέφεται αυτούσιος. Ο ΝΜ επιχειρηματολόγησε. Κατάρριψε τα επιχειρήματά του με αντεπιχειρήματα. Μπορείς, λαϊκιστή της πλάκας;...

Anonymous said...

Maxaira,tha ithela na po pos lipamai gia sena,omos pragmatika xairomai!Eisai o pio asxetos me to athlima kai o monos skopos sou mia zoi itan na eksipireteis opadika simferonta!Xoris oudemia gnosi tou athlimatos,panta ekrines tous pantes kai to kako...??tin evgazes kai panta ladi!Makria apo ipokinoumenous ''dimosiografous''.to athlima anikei stous romantikous kai oxi se atoma san esena.asxolisou me tin mpala kai ase to handball na vrei to dromo tou.

Anonymous said...

Τελικα για την καταντια της εθνικης φταιει ο κωστακης κι ο γιαννακης. το βρηκατε.αντε παλι η μπαλα στην κερκιδα.

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος said...

Λοιπόν, επειδή όλοι εσείς που από το πρωί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να "κράζετε" τον συνάδελφο για το πολύ εύστοχο άρθρο του δεν έχετε κάνει το στοιχειώδες, δηλαδή να βάλετε την υπογραφή σας στο σχόλιό σας, καλά θα κάνετε να μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία. Αν θέλετε να πείτε κάτι, με επιχειρήματα, να το υπογράφετε. Όπως έκανε ο Μαχαίρας, όπως έκανα κι εγώ σήμερα στο Goal. Όσο για το ποιός αγαπά ή όχι το άθλημα, ποιός είναι σχετικός και ποιός άσχετος, αυτό που έχω να σας πω είναι πως δεν έχω τις γνώσεις που ενδεχομένως να έχουν πολλοί από εσάς, αλλά κάποια πράγματα για να τα καταλάβεις δεν χρειάζεται να πας στο... Πανεπιστήμιο. Για να τα γράψεις, όμως, χρειάζεται απλά να έχεις το θάρρος της γνώμης σου. Ενυπόγραφα, κι όχι ως "ανωνυμος".

Anonymous said...

Τα μαχαιροπήρουνα και οι σουγιάδες στο πλυντήριο πιάτων γιατί μας έπιασε η μπόχα από βρώμικες σκέψεις , παρασκηνιακές, άρρωστες χωρίς ιστορική συνείδηση από κάτι νεόκοπους Νικολάκηδες που θέλουν να επιβάλλουν και να προβάλουν το Εγώ τους. Είναι κρίμα και άδικο γιατί παίρνουν και στο λαιμό τους καταξιωμένα πρόσωπα τόσο σαν αθλητές όσο και σαν προπονητές.

Anonymous said...

esy agapite sto goal grafeis oti SOY LENE .

Anonymous said...

Μπράβο κρανακη που κάλεσες αυτούς τους αθληταραδες του ελληνικού χάντμπολ.και μην ξεχνάτε πως σε αυτούς τους αθλητές ο αγγελουδης και ο χειβιδοπουλος θα τους κοβανε το χάντμπολ .................σωστό το ερώτημα σου Νίκο Μαχαίρα γιατί με αυτή την διοίκηση !!!!!ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ θα γελάσουμε πολυ

Anonymous said...

Οι... δημοκράταροι του πληκτρολογίου δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη...

Anonymous said...

Κύριε συνάδελφε και δεκανίκι του κάθε Νικολάκη δεν ρωτάς αυτόν που γράφει για το άθλημα αν γνωρίζει την ιστορική διαδρομή και αξία του κάθε αθλητή προπονητή παράγοντα διαιτητή του αθλήματος ώστε να απαξιώνει και να ισοπεδώνει ανθρώπους που οφείλει την εργασιακή του υπόσταση και ρόλο του στην χειροσφαίριση?

Anonymous said...

Προσπαθώ να βρω μέσα σε όλα τα σχόλια των... αντιφρονούντων κάποιο αντίλογο, αντεπιχείρημα ή αντίθεση και το μόνο που διαβάζει κανείς είναι αναθέματα, αφορισμοί, λαϊκισμοί και -τελευταίως- και επίκληση των "ιερών και των οσίων" του χώρου...

Anonymous said...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Anonymous said...

Να κλάνεις όλη νύχτα...

Anonymous said...

ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ EHF ΜΙΓΚΑΣ, ΜΕΪΜΑΡΙΔΗ
Συνέχεια των διακρίσεων της ελληνικής διαιτησίας στην Ευρώπη. Ο διεθνής παρατηρητής Σωτήρης Μίγκας θα είναι και για την διετία 2012-2014 λέκτορας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας, ενώ για θέματα μπιτς χάντμπολ ο Γιάννης Μεϊμαρίδης, με το ελληνικό μπιτς χάντμπολ να έχει άλλη μια εκπροσώπηση μετά την επανεκλογή του Γιώργου Μπεμπέτσου στην αρμόδια επιτροπή.
Επίσης το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Σωτήρης Μίγκας ήταν delegate στο ντέρμπι του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών μεταξύ Κλουζ και Γκίορι Έτο. Η ομάδα της Ουγγαρίας μπροστά σε 3.000 κόσμο επικράτησε τελικά με 30-25 με 8 τέρματα από τις Λέκιτς και Λό

Anonymous said...

ΕΊΝΑΙ ΆΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΕ ΈΤΣΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΑ! ΕΓΏ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΈΡΩ ΚΑΛΆ, ΌΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΆΝΤΜΠΟΛ ΔΑΚΡΎΖΕΙ!! ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΤ ΦΩΝΆΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΕΊ Ο ΚΟΛΛΗΤΌΣ ΤΟΥ...
ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΊΑ, ΒΆΖΕΙ ΤΑ ΣΤΉΘΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΆ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΟΜΆΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΉΜΑΤΟΣ...
ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΆΖΩ, ΤΙΣ ΣΥΜΠΥΚΝΏΝΩ ΣΕ 10 ΛΈΞΕΙΣ:
"ΚΊΤΡΙΝΗ, ΚΊΤΡΙΝΗ, ΚΊΤΡΙΝΗ ΘΈΑ, ΑΕΚ ΕΊΣΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΙΑΑΑΑ!!"
ΟΟΟΕΕΕΟΟΕΕ...

Anonymous said...

Ο Γιάννης στην Ανδρών ο Κώστας στην Γυναικών για να ησυχάσει ο Νικόλας. Γιάννη-Κώστα συγνώμη αλλά πρέπει να θυσιαστείτε και να το αποδεχθείτε για να κοιμηθεί το παιδί επιτέλους.

Anonymous said...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ .ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Anonymous said...

diomidis-rhein neckar lowen

Γέροντας Πατήσιος (Άνω) said...

μάχαιρα έδωσες, Μαχαίρα θα λάβεις.

Ευτυχώς στη ζωή, κανένα γεγονός δεν είναι τυχαίο και πολλά μπορείς να ερμηνεύσεις αν κοιτάξεις το παρελθόν του καθένα.

Ας κοιτάξουμε λίγο το κοντινό παρελθόν του "εραστή του handball" Νίκου Μαχαίρα.

Ο Νίκος Μαχαίρας, είναι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που την ανιδιοτελή αγάπη του για το handball κατάφερε να την κάνει εξώφυλλο σε αθλητική εφημερίδα.

Ποιό συγκεκριμένα ο Νίκος Μαχαίρας είναι αυτός που πριν 2 χρόνια έκανε πρωτοσέλιδο στη Goalnews με Κεντρικό Τίτλο: “ΚΑΦΡΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ” και Υπότιτλο: “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – …Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ… αναφερόμενος σε επεισόδια που έγιναν σε αγώνα handball ΠΑΙΔΩΝ.

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων αυτών ο Νίκος Μαχαίρας παρουσίασε τους πιτσιρικάδες Αλβανούς παίχτες του Πανελληνίου ως θύματα ρατσιστικής επίθεσης & μάλιστα έναν από αυτούς, σε προσωπική συνέντευξη που του πήρε, τον χαρακτήρισε "ΩΡΑΙΟΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ".

Η ποιότητα και αξιοπιστία των γραφόμενων αυτού του δημοσιογράφου αποδεικνύετε από 2 video για τα οποία ο Νίκος Μαχαίρας δεν πήρε ποτέ θέση.

Στο 1ο video ο Αλβανός παίδας παίχτης του Πανελληνίου (θύμα κατά τον Μαχαίρα ) προσπαθεί να βάλει ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ σε αντίπαλό του που έχει φύγει στον αιφνιδιασμό. Δείτε το video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GgdyU7i2jOE&noredirect=1

Στο 2o video εμφανίζετε ο Αλβανός τερματοφύλακας (θύμα και αυτός κατά τον Μαχαίρα) να φτύνει δύο αντίπαλους παίχτες, όταν αυτοί του δίνουν το χέρι για να τον χαιρετήσουν (με τη λήξη του αγώνα). Δείτε το video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KRjh6M9aJbc

Επειδή το παρελθόν του καθένα αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του, γι΄ αυτό Νίκο Μαχαίρα... μάχαιρα έδωσες, Μαχαίρα θα λάβεις.

Anonymous said...

την κοτρωνα ηταν τουτη νικολη ?

αληθευει ?

Anonymous said...

αυτό όμως είναι ανεξάρτητο από το θέμα που είναι η εθνική.
Και δεν αναιρεί την ουσία που είναι η αναπαλαίωση αναγκαστική ή εκούσια δεν έχει σημασία

Γέροντας Πατήσιος (Άνω) said...

Όσες αλήθειες κι αν πεί ένας ψεύτης, πάντα θα βρωμάει το στόμα του.
Γι' αυτό μην διαβάζετε απονήρευτοι.
Άλλωστε όλοι ξέρουμε τι εστί δημοσιογραφία στη σημερινή Ελλάδα (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Νικολάκη δεν είσαι σε αυτές, λυπάμαι.

Anonymous said...

Συγχαριτηρια στον κυριο που μας υπενθυμισε το ποιον του κυριου μαχαιρα (οπου φυσαει ο ανεμος με ολη τη σημασια της εκφρασης)

Θυμηθηκα εκεινα τα αισχη που υποστήριζε επειδή εχει τη δύναμη της πενας και εβγαζε ολους τους γονεις ασχετους και ρατσιστές...

Μαχαιρας ο αγνωμον κατ τ αλλα

Αλλα αυτους θελουμε να εχουμε ας τον λουστουμε.... ντροπη του ο ασχετος που θελει να λέγεται και δημοσιογραφος

Ενας αθλητης

Anonymous said...

Μαχαίρα τι είναι αυτά που λέει ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΤΗΣΙΟΣ;
Το κακό για εσένα δεν είναι οτι τα λέει αλλά τα αποδυκνύει κιόλας με τα 2 βίντεο.
Θα υπερασπιστείς άραγε την δημοσιογραφική σου ακεραιότητα ή το τάπωμα είναι τόσο βαρύ που δεν ξέρεις τι να πείς;

Anonymous said...

ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΙ ΠΑΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙ ΦΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Θ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Anonymous said...

γεράκο το στόμα μπορεί να βρωμάει,αλλά αν δεν δίνεις βάση σ αυτά που λέει,είσαι λάθος
Αλλωστε σε κάθε εποχή οι αλήθειες αποκαλύπτονται μόνο όταν σπάσει η ομερτά.Το θέμα είναι δηλ το ποιός αποκαλύπτει ή το τί αποκαλύπτει?
Ξερεις πολύ καλά ότι οι αμερικάνοι λαδώνουν επίσημα εγκληματίες για να πιάσουν ακόμη μεγαλύτερους.
Η ουσία μας νοιάζει και όχι ο τύπος και η εικόνα

Anonymous said...

κύριε Μαχαίρα αν κατάλαβες καλά σε πήραν στο ψυλλό. Δεν θα μπορείς να εμφανιστείς σε γήπεδο.

Λυπηρό το θέαμα σου ή μάλλον αστείο.

Anonymous said...

2.08 εχεις δικιο
ο μαχαιρας θα τρώει μπουδέλα στα γήπεδα θα γελοποιηθεί τελείως με αυτά που κάνει

Anonymous said...

Κι όχι τίποτ' άλλο, χάνουμε και την ουσία που είναι η ανανέωση... Για την οποία, δεν έχεις άποψη καθόλου, βέβαια...
Γιατί, αν είχες, θα μας έλεγες ποιους να βάλουν! Δεν κρατιέσαι εσύ, τα λες έξω από τα δόντια!
Άντε βρε, κοίτα να βρεις κάτι άλλο να ασχοληθείς, η δημοσιογραφία δε σου πάει...και ποτέ δεν ήσουν δημοσιογράφος...αλλά το άλλο που λέει το σύνθημα!

Anonymous said...

καλά ρε μύγα σας τσίμπησε?
ούτε για τα μέτρα του ΔΝΤ δεν κάνατε έτσι!!
αν και όλοι καταλαβαίνουμε ότι ένας γράφει τα περισσότερα σχόλια και κατηγορεί.Ποιός νάναι ποιός νάναι?
επί της ουσίας έχεις κάτι να πεις ?

Anonymous said...

..."Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος να αναλάβει ευθύνες. Να μιλήσει ωμά και να παρουσιάσει την πραγματικότητα. Όχι με μισόλογα, παρουσιάσεις πλάνων που σε μερικούς μήνες γίνονται κουρελόχαρτα και αναζητώντας δικαιολογίες και άλλοθι."

σωστός ο Μαχαίρας
τα λέει με τ όνομά τους...
-αρχίστε πάλι να σκίζετε τα καλσόν σας!

Anonymous said...

ρε παιδιά το ξέρω πως θα πω κάτι άσχετο αλλά εντυπωσιάστηκα απο την τρικλοποδιά που πηγε να βάλει ο πιτσιρικάς του Πανελληνίου στον αντίπαλό του. Είδα το βίντεο & ανατρίχιασα, αν τον έβρισκε, με την ταχύτητα που είχε ο επιθετικός θα είχε φύγει με το κεφάλι στη παρκαρισμένη μπασκέτα. Αυτός ο αλήτης παίζει ακόμα χάντμπολ?

Anonymous said...

αυτό με το φτυσιμο δε μπορείς να καταλάβεις είναι πολυ μακρυνο το πλανο.το άλλο όμως... είναι να τον βουτηξεις απο το σβέρκο και να τον στείλεις επιτόπου από εκει που ηρθε να φυλαει προβατα το τσογλάνι