Τηλεοπτικός... διάλογος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τηλεοπτικός... διάλογος


Από www.sentragoal.gr
Του Νίκου Μαχαίρα
*Στις 28 Σεπτεμβρίου είχε ανακοινωθεί από την ΟΧΕ η ζωντανή μετάδοση από τον OTE TV του αγώνα ΑΕΚ-ΧΑΝΘ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Από τότε έχουν μεταδοθεί συνολικά πέντε ματς, αλλά το καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη συνεργασία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό!

*Μέχρι στιγμής –τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στελέχη της ΟΧΕ- δεν υπάρχει ούτε συμβόλαιο υπογεγραμμένο, ούτε προσχέδιο συμβολαίου, ούτε προσύμφωνο με τον OTE TV!


*Όλα δηλαδή είναι στο αέρα, αν πιστέψουμε όσα διαρρέουν από την ομοσπονδία. Η όποια
ενημέρωση της ομοσπονδίας για τις «διαπραγματεύσεις» έρχεται μέσω συγκεκριμένου εξωτερικού συνεργάτη της ΟΧΕ ο οποίος είχε ζητήσει σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας μαζί του από την προηγούμενη διοίκηση και του οποίου η δουλειά είναι να φέρει χορηγούς.
*Το συγκεκριμένο στέλεχος λοιπόν σύμφωνα με μέλη του δ.σ. έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαπραγμάτευση με τον ΟΤΕ TV. Ένα project το οποίο για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία θα πρέπει να «τρέξει» παράλληλα και μία χορηγία. Αυτή του ΟΠΑΠ.
*Γιατί στον ΟΤΕ TV –όπως και σε κάθε επιχείρηση- τίποτα δεν γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Ειδικά όταν η ΕΡΤ ζήτησε κοντά στις 300.000 ευρώ, η Nova περίπου 180.000 και ο OTE TV πάνω-κάτω 150.000 για τα τηλεοπτικά έξοδα της σεζόν.
*Πώς λοιπόν θα πληρώσει η ομοσπονδία την τηλεοπτική κάλυψη, αν δεν έρθει η χορηγία του ΟΠΑΠ; Και τι ποσό διαπραγματεύεται με τον οργανισμό το συγκεκριμένο στέλεχος ώστε να περισσέψουν χρήματα και για τις ομάδες, τους διαιτητές, την ανάπτυξη, τις εθνικές ομάδες;
*Για τα πέντε παιχνίδια που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ TV, αν πούμε πως σταματάει σήμερα η άτυπη συνεργασία, θα δοθεί οικονομικό αντάλλαγμα από την ομοσπονδία, ή είναι όντως δωρεάν, όπως διατείνεται το στέλεχος;

10 comments

Anonymous said...

Το να μη δώσουν λεφτά (για τον OTE-TV μιλάω)στις ομάδες που πήραν τα τηλ δικαιώματα άντε να πεις πας στα κομμάτια να τους το δώσω τζάμπα μια χρονιά
Αλλά να πρέπει νa τους πληρώσουμε κιόλας και μάλιστα σε πλατφόρμα περιορισμένης τηλεθέασης? Χίλιες φορές καλύτερο το live streaming

Anonymous said...

Η μεγάλη ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα επιτεύχθηκε όταν η δημόσια τηλεόραση έδειχνε ζωντανά τα μεσημέρια του Σαββάτου παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όλοι θαύμαζαν τα γκολ του Γραμματικού, τα ντέρμπυ Ιωνικός-Φίλιππος, τις πολύ ωραίες ομάδες του Κιλκίς και του Αρχέλαου, την ομάδα του ΒΑΟ, τον Πανελλήνιο και άλλες ομάδες- δεν θέλω να αδικήσω κάποια που ξέχασα να αναφέρω. Η τηλεόραση είναι απαραίτητη στον αθλητισμό. Είναι ένα κίνητρο για τον αθλητή να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό, για την Ομοσπονδία για να πιέζει την ΓΓΑ για επιχορήγηση, για τις ομάδες για να προσελκύουν χορηγούς και καινούριους φιλάθλους. Αν τον πρώτο καιρό η Ομοσπονδία πρέπει να πληρώσει, ας πληρώσει. Πρέπει να το δει σαν διαφήμιση αλλά και σαν επένδυση για το μέλλον.

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου αλλά μόνο αν πρόκειται για κανάλι ελευθερο όπου τα κέρδη είναι πολλαπλά(δεν εννοω χρηματικα )

Σε μια πλατφορμα κακα τα ψεμματα ειναι περιορισμένη η πρόσβαση κ ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο

Βέβαια από το τίποτα καλό είναι να υπάρχει κ αυτό

Anonymous said...

Σωστό αυτό που λες. Το κανάλι να είναι Πανελλήνιας εμβέλειας ώστε να παρακολουθούν και άλλοι που δεν έχουν ξαναπαρακολουθήσει. Ο σκοπός είναι να "κάνουμε" και άλλες πολεις να ασχοληθούν με το άθλημα και να προσελκήσουμε και νέους φιλάθλους. Το να παρακολουθούμε εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι γνωστοί στο χώρο, δεν λέει τίποτα.

Anonymous said...

Σε μια ομοσπονδία μπάχαλο όπου την μια άκρη κρατάει ο Παντελής και απο την άλλη ο Στέλιος με τους υποτακτικούς του δεν μπορεί να δώσει λύση σε κανένα πρόβλημα που βιώνει το άτυχο χάντμπολ.Στο τέλος θα φάνε ξύλο και μετα θα φύγουν.

Ξύλο θα φάνε και οι ανήμποροι που τους στηρίζουν

Anonymous said...

ακόμα δεν ξυπνήσατε.
Ο 7,56 ή είναι άσχετος με τον χώρο ή έχει συμφέρον (οικονομικό εννοείται) να μας ξαναλέει τις ανοησίες για "ανάπτυξη" σε όλες τις πόλεις.
Εδώ και τριάντα χρόνια,ακούμε την ίδια παπαριά,
Πείτε μου μια πόλη που έγινε αυτό.
ΚΑΜΙΑ !
Την ανάπτυξη την κάνουν οι ίδιες και οι ίδιες ομάδες.
Γι αυτό κόψτε τις μαλακίες ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ...
ακου ρε να πληρώνει η ΟΧΕ !!!
Από αυτή και μόνο την συμφωνία καταλαβαίνει κανείς την ποιότητα των αποφάσεων της διοίκησης
ρε δεν χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο μπας και ξεκολήσει;

Anonymous said...

" Χίλιες φορές καλύτερο το live streaming "
απολύτως σωστός ο 6.51 !

Anonymous said...

Σιγά ρε 9.19 μην σκίσεις κανένα καλσόν...

Anonymous said...

Την ανάπτυξη θα την κάνει ο προπονηταρας ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ που συνεχίζουν να τον πληρώνουν ακόμα ??????και τα οδοιπορικά φυσικά μεγάλο ταλέντο.κρίμα Νίκο τον είχες προπονητή και ξέρεις .....εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα αλλάξεις μαζί με αυτούς που σκίζουν ....καλσον

Anonymous said...

τελικά κατάφεραν να χάσουμε αύριο το ντερμπυ?