Με οδηγό τον Χαλκίδη πρώτη η Τουν - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με οδηγό τον Χαλκίδη πρώτη η Τουν


Την 16η νίκη της στα 17 τελευταία παιχνίδια στην Ελβετία σημείωσε η Βάκερ Τουν για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά η ομάδα του Γιώργου Χαλκίδη νίκησε 36-31 στην Λουκέρνη την Κριένς και έφτασε τους 40 πόντους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο έμπειρος πίβοτ σημείωσε 2 τέρματα σε ισάριθμες προσπάθειες, φτάνοντας συνολικά φέτος τα 57 γκολ στο πρωτάθλημα. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η Βάκερ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτησης της 1ης θέσης και του απόλυτου πλεονεκτήματος της έδρας, έχοντας διαφορά τριών βαθμών από Σαφχάουζεν και Βίντετουρ. Όλα θα κριθούν τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές όπου διεξάγονται ισάριθμα ντέρμπι. Συγκεκριμένα θα παίξουν: Βίντετουρ- Σαφχάουζεν (23/3), Σαφχάουζεν- Βάκερ (10/4) και Βάκερ- Βίντετουρ (17/4).

Πήραν φόρα Εμπορ Ροστοκ και Σπρίνγκε

Μεταμορφωμένες προς το καλύτερο είναι το 2013 Εμπορ Ροστόκ και Σπρίνγκε, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Η Εμπορ σημείωσε μία ακόμα νίκη με τους Κόμινεκ και Παπαδόπουλο (4 γκολ) σε πολύ καλή ημέρα κόντρα στην Χούτενμπεργκ με 32-28 εκτός έδρας και πλέον ανέβηκε στην 9η θέση της Α2 Γερμανίας με 23 βαθμούς. Η Σπρίνγκε στον Νότιο όμιλο της 3ης κατηγορίας επικράτησε της Φούχσε Βερολίνου ΙΙ με 29-21, έχοντας πρωταγωνιστές τους Ριγανά (4 γκολ), Ευγγαλίδη (1 γκολ), Τζούφρα και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της ανόδου, φτάνοντας τους 28 βαθμούς στην 4η θέση.
Αντίθετα η Χιλντεσχάιμ (Α2 Γερμανίας) πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο (15η θέση, 20 βαθμοί), αφού ηττήθηκε 26-24 από την Μπίετχάιμ με τους Τζιμούρτο, Χαντζιάρα να πετυχαίνουν από 3 τέρματα.
Τέλος στη Μπουντεσλίγκα η Μέλσουνγκεν που έχει το μυαλό της στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου (13-14 Απριλίου) δεν τα κατάφερε για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα των Καρυπίδη (7 γκολ), Βασιλάκη (2 γκολ), Σανίκη ηττήθηκε με 31-26 εντός έδρας από το Μαγδεμβούργο και υποχώρησε στην 9η θέση με 24 βαθμούς.

No comments