Ο Π. Μεσσήνης στο σεμινάριο των Γάλλων προπονητών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Π. Μεσσήνης στο σεμινάριο των Γάλλων προπονητών


Στη Νάντ της Γαλλίας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ανδρών Παναγιώτης Μεσσήνης, όπου παρακολούθησε το ετήσιο σεμινάριο προπονητών της Γαλλικής ομοσπονδίας. Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε στο handball.gr

"Παρακολούθησα το 19ο σεμινάριο των Γάλλων προπονητών, που έλαβε χώρα στη Ναντ, από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που βρέθηκα εκεί, αντικαθιστώντας το Γιώργο Κρανάκη, ο οποίος είχε δεχθεί προσωπική πρόσκληση από τον αρχιπροπονητή της Γαλλικής Ομοσπονδίας, η οποία και διοργάνωσε το σεμινάριο.

Όπως γνωρίζουμε, τα τελευταία 2 χρόνια έχει ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία του ΣΥΠΧΕ με τους Γάλλους προπονητές και στα πλαίσια της, ήρθε η συγκεκριμένη πρόσκληση. Ο Γιώργος δεν
μπορούσε να παραβρεθεί, λόγω των υποχρεώσεών του με το σύλλογό του, οπότε μου πρότεινε να τον αντικαταστήσω και –εννοείται πως- δέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση.

Το σεμινάριο έγινε παράλληλα με το τουρνουά Golden League των γυναικών, όπου συμμετείχαν οι Ε.Ο. των Νορβηγίας, Ρωσίας, Δανίας και Γαλλίας. Έλαβαν μέρος 160 προπονητές από όλη τη Γαλλία, παρακολουθώντας θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων εισηγητών ήταν ο Valero Rivera, Παγκ. πρωταθλητής με την Ε.Ο. Ισπανίας στην πρόσφατη διοργάνωση του Ιανουαρίου, ο οποίος παρουσίασε το παιχνίδι της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση, καθώς και ο Alain Portes, προπονητής της Ε.Ο. Τυνησίας, που έκανε μια γενική παρουσίαση του χάντμπολ στη χώρα που δουλεύει, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Μεταξύ άλλων, πολλοί Ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί προπονητές παρουσίασαν τον απολογισμό της δουλειάς τους, καθώς και κάποιο συγκεκριμένο θέμα, όπως: «η προπόνηση δύναμης στις μικρές ηλικίες», «η άμυνα 3:2:1» κλπ.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισα από αυτό το ταξίδι είναι άριστες σε όλα τα επίπεδα. Οι Γάλλοι μου συμπεριφέρθηκαν παραπάνω από άψογα, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία που έλαβαν, όταν παραβρέθηκαν σε δικά μας αντίστοιχα σεμινάρια.

Από το  σεμινάριο, επέστρεψα με αρκετό προπονητικό υλικό, το οποίο και είναι στη διάθεση όσων από τους Έλληνες προπονητές, θελήσουν να το έχουν. Βέβαια, όλα όσα είδα κι άκουσα, πρόκειται να παρουσιαστούν σε κάποια από τις ημερίδες του Συνδέσμου μας, με την πρώτη ευκαιρία."

1 comment

Anonymous said...

πολύ ωραία,χρειάζονται αυτά.
Εκείνο το "όποιος θέλει να..." τί το θέλεις ρε Παναγιώτη ?
Φακέλους ημετέρων θέλετε να δημιουργήσετε ?
Στείλτε σε όλους (και με πληρωμή για τα έξοδα των υλικών) και ας τα αξιολογήσει ο καθένας