«Κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας»


Στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» που παρουσιάζουν οι Γιώργος Θαναηλάκης και Μηνάς Τσαμόπουλος, φιλοξενήθηκαν σήμερα το πρωί ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Κρανάκης και η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Βριληττός 2013» Κατερίνα Ψωμιάδου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το 1ο διεθνές τουρνουά μίνι χάντμπολ που θα διεξαχθεί από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων.

«Με ιδιαίτερη χαρά όλοι οι προπονητές του αθλήματος και οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί χαιρετίζουμε
την όλη καλωσορίζουμε αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά, που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές- γονείς για την ξεχωριστή πρωτοβουλία. Θα έχει δεδομένα επιτυχία, αφού γνωρίζω ότι η Μεγάλη Εβδομάδα για τους ανθρώπους που… τρέχουν την διοργάνωση έχει ήδη περάσει. Παράλληλα με το τουρνουά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Σεμινάριο προπονητών στο αθλητικό Κέντρο Δαϊς (Κυριακή, 15:00-17:00) και στο ξενοδοχείο Holiday Inn (Μ. Δευτέρα, 17:30-22:00). Το σημαντικό είναι ότι 200 παιδιά θα παίξουν, θα αθληθούν και θα αγαπήσουν ακόμα περισσότερο το χάντμπολ».

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του EURO 2016 ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Στις 15 Ιουνίου δίνουμε έναν πολύ κρίσιμο και σημαντικό αγώνα με την Ιταλία. Ο αγώνας θα γίνει στη Λάρισα στα πλαίσια της αποκέντρωσης που εδώ και καιρό επιχειρεί η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους κ.κ. Αγοραστό και Ρεντζιά. Πρέπει να βάλουμε σε αυτό τον αγώνα τις βάσεις για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις. Στην Εθνική αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κράμα μεγάλων σε ηλικία αθλητών και μικρών. Οι μεγαλύτεροι βοηθούν τους νεότερους με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και όλοι είμαστε σαν μια οικογένεια».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Βριληττός 2013» και πρώην αθλήτρια του Φιλίππου Βέροιας, Κατερίνα Ψωμιάδου αναφέρθηκε στο τουρνουά, ξεκινώντας για το πώς γεννήθηκε η ιδέα: «Μεταξύ… τυριού και αχλαδιού. Κάποιοι μπαμπάδες και κάποιες μαμάδες σκεφτήκαμε δειλά, δειλά αυτή την ιδέα. Έτσι και αλλιώς το χάντμπολ είναι μέσα στο αίμα μας και το αγαπάμε πολύ. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε χάσει τον ύπνο μας διότι θέλουμε να κάνουμε μία γιορτή πολύ μεγάλη και να είναι όλα στην εντέλεια, ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια. Ευχαριστούμε την ΟΧΕ, τον Δήμο Βριλησσίων και τον ΕΣΝ Βριλησσίων για την στήριξη και την συμπαράσταση, αλλά και τον κ. Σωτηρακόπουλο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια μας και οι NOVA ΣΠΟΡ-FM 94,6 και SportDay ανέλαβαν χορηγοί επικοινωνίας». Αναφορικά με τους πόρους για να διεξαχθεί το τουρνουά είπε: «Χρηματοδότες είμαστε όλοι εμείς οι γονείς. Είναι δεδομένο πως ο κάθε γονιός κάνει τα πάντα για το παιδί του, στερείται τη βόλτα, το φαγητό, την διασκέδαση, προκειμένου να είναι ευτυχισμένο»!

«Εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη»

Στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Action24 βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Νίκος Γραμματικός και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Βριληττός 2013», Δημήτρης Κοτσιώνης. Οι δύο άνδρες και πρώην αθλητές μίλησαν στο αθλητικό μαγκαζίνο «Sport Talking», που παρουσιάζουν οι Σταύρος Κουράκος και Έλενα Παπαδοπούλου, για το άθλημα στην Ελλάδα, αλλά και το 1ο Διεθνές τουρνουά μίνι χάντμπολ, που θα διεξαχθεί από 29 Απριλίου έως 1η Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων.

Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Γραμματικός μεταξύ άλλων σχολίασε: «Είναι ένα τουρνουά που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που είναι μία δική τους πρωτοβουλία. Εμείς σαν Ομοσπονδία χαιρετίζουμε αυτές τις προσπάθειες και είμαστε δίπλα στην διοργάνωση σε ότι χρειαστούν, προβάλλοντας το χάντμπολ, αλλά πολύ περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση έχει σημασία να περάσουν καλά τα παιδιά. Σαν Ομοσπονδία κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της ανάπτυξης. Κάνουμε πολλές διοργανώσεις και event και μπορώ να πω ότι δεν προλαβαίνουμε να ικανοποιήσουμε αιτήματα Δήμων. Εν μέσω κρίσης καταλάβαμε πως το βάρος πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη. Η Εθνική Παίδων πρόσφατα πέτυχε μία μεγάλη διάκριση, όπως η 2η θέση στην Μεσογειάδα της Τυνησίας. Το ευτύχημα είναι ότι στην δική μας Ομοσπονδία υπάρχει νοικοκύρεμα στα οικονομικά και παρά τις μεγάλες περικοπές των επιχορηγήσεων το χάντμπολ έχει δραστηριότητες. Πρέπει όμως να βάλουμε στην καθημερινότητα μας δύο λέξεις που δεν κοστίζουν, τον προγραμματισμό και την οργάνωση».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Βριληττός 2013», Δημήτρης Κοτσιώνης αφού έκανε μία ανάλυση των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά, επεσήμανε: «Θέλουμε αυτό το τουρνουά να το καθιερώσουμε. Υποσχόμαστε του χρόνου να είναι ακόμα πιο οργανωμένο και με περισσότερες ομάδες. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τις ομάδες και τους γονείς από το εξωτερικό να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους, γνωρίζοντας για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όμως καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και μάλιστα έχουμε φροντίσει να ασφαλίσουμε όλα τα παιδιά αυτές τις ημέρες του τουρνουά»!

Επίσης ο κ. Κοτσιώνης αναφέρθηκε και στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους. Θα υπάρχει αυτές τις ημέρες και κουμπαράς για την ενίσχυση του σημαντικού έργου του οργανισμού. Τα παιδιά που θα αγωνιστούν στο τουρνουά δεν θα παίξουν μόνο χάντμπολ, θα ζωγραφίσουν, θα ενταχθούν σε ομάδες και θα κάνουν φίλους. Θα είναι μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη».

No comments