Ο Διομήδης νικητής στην πρόβα του τελικού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Διομήδης νικητής στην πρόβα του τελικού


Ολοκληρώθηκε η Β΄ της Α1 Ανδρών με τον Διομήδη Άργους να κερδίζει 27-24 την ΑΕΚ στο κλειστό της Αγίας Τριάδας και να διευρύνει το νικηφόρο σερί του εντός έδρας στο πρωτάθλημα στα 14 παιχνίδια!

Οι δύο ομάδες δεδομένου πως είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στον τελικό, δοκίμασαν διάφορα σχήματα και έπαιξαν χωρίς άγχος, προσφέροντας καλό θέαμα κατά διαστήματα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο τερματοφύλακας Χριστόφορος Νούγκοβιτς που τελείωσε το ματς με 17 επεμβάσεις, αγγίζοντας το 50% αποτελεσματικότητα, αλλά και ο Νταβόρ
Τάσκοβιτς, ο οποίος σημείωσε 7 γκολ, ξεπερνώντας με ευκολία τις περισσότερες φορές την άμυνα της «Ένωσης». Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο νεαρός Σπύρος Χερουβείμ που πήρε για πρώτη φορά αρκετό χρόνο συμμετοχής σε ένα υψηλού επιπέδου ματς και τα πήγε περίφημα, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων τρία γκολ.

Αγωνιστικά η «Ένωση» ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 2-4, αλλά με σερί 4-0 ο Διομήδης πέρασε μπροστά για πρώτη φορά 6-5 και στην συνέχεια με 8-5 στο 16:25. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη αντέδρασε και με δικό της σερί 6-0, προηγήθηκε 8-11 στο 23:11. Οι «Λύκοι» με τον Νούγκοβιτς να πετυχαίνει την μία απόκρουση μετά την άλλη και τους Σαμαρά, Τάσκοβιτς να «τρέχουν» στην κόντρα ο Διομήδης έκανε ξέσπασμα που τον οδήγησε στην ανατροπή του σκορ. Αρχικά ισοφάρισε 11-11 και στην συνέχεια προηγήθηκε 15-12 στο ημίχρονο. Στις αρχές του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ μείωσε 17-15 με τον Μπακαούκα στο 37', αλλά αυτή ήταν η τελευταία επαφή της με το σκορ, αφού στην συνέχεια ένα επιμέρους σκορ 10-3, έκανε το σκορ 27-18 στο 53' που σήμανε και το ουσιαστικό τέλος του ματς. Στο τελευταίο 7λεπτο η ΑΕΚ αντέδρασε και κατάφερε με ένα σερί 6-0 να μειώσει στο τελικό 27-24.



ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΑΕΚ 27-24

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 8-8, 15-12 (ημχ.), 18-15, 24-17, 27-24
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 2, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 5, Καρκαλάτος, Μούγιτς 2, Πασσιάς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 5, Σαμαράς 3, Ελευθερίου, Δεληγιάννης 3, Καραιβάνοφ, Τάσκοβιτς 7.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 1, Γιαννόπουλος 2, Μπαλωμένος 5, Τσακνής, Συγγάρης, Οικονόμου 3, Αλβανός 2, Ναουμίδης, Τσαούσης 4, Παπαδιονυσίου, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ 3. Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 0-4, πέναλτι: 2/2-4/4.

«Πήραμε αυτό που έπρεπε»
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης μετά το ματς: «Πήραμε αυτό που έπρεπε από το παιχνίδι. Ξέραμε γιατί ήρθαμε. Το ότι ο Χερουβείμ έπαιξε 40-45 λεπτά και μάλιστα ήταν και ανταγωνιστικό ήταν το μεγάλο κέρδος. Και οι δύο ομάδες δεν κυνήγησαν σήμερα αποκλειστικά τη νίκη, άλλα ήταν τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα».
Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ του ματς Νταβόρ Τάσκοβιτς είπε: «Σήμερα το αποτέλεσμα δεν έκρινε κάτι. Ήταν απλώς μία πρόβα τζενεράλε. Και οι δύο ομάδες θα έχουμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στους τελικούς».


Τελική Βαθμολογία Β΄ φάσης
1. Διομήδης Άργους 27
2. ΑΕΚ 22
3. ΑΣΕ Δούκα 21
4. ΠΑΟΚ 18

9 comments

Anonymous said...

Ευτυχώς για την ΑΕΚ που δεν κέρδισε σήμερα γιατί αν κέρδιζε θα χαλάρωνε όπως συνέβη και πέρσι που κέρδισε στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα έχασε μέσα στην Αθήνα αν θυμάμαι καλά... Από έναν οπαδό της ΑΕΚ που ανακάλυψε το Hanball τα τελευταία 3-4 χρόνια

Anonymous said...

οχι περυσι είχε χάσει και τα δύο ματς της κανονικης περιόδου .είχε κερδίσει απλα το αντίστοιχο αδιάφορο βαθμολογικό ματς όπως το σημερινό.

Κανένας φίλε δεν πρόκειται να χαλάρωνε όποιος και να κέρδιζε σήμερα ,ξέρουν πολύ καλά και οι δύο ομάδες τί πρέπει να κάνουν.

Ανακοινώθηκε στο γήπεδο πώς μετατέθηκε ο πρώτος τελικός για Κυριακή στις 4 το απόγευμα γιατί ο ΟΤΕ το παίζει αφεντικό και κάνει ότι γουστάρει.Καλά λίγο μυαλό δεν υπαρχει? Με θερμοκρασίες 25-28 βαθμούς που παίζει το θερμόμετρο θα είναι σαουνα το κλειστό ,θα τα παίξουν οι παίκτες ,κανένας εκεί στην ΟΧΕ δεν σκέφτηκε να πατησει πόδι? Ας μην το μετέδιδε ρε αδερφε άμα δε θέλει ,έτσι και αλλιώς γραμμένα τα είχε τα playoff .Ας είναι καλά το sporthero και θα το βλέπαμε όλοι

Anonymous said...

φίλε πέρσι η ΑΕΚ είχε κερδίσει στο κύπελλο και μάλιστα σχετικά εύκολα και το Σάββατο που ακολούθησε έχασε για το πρωτάθλημα

Anonymous said...

το ίδιο λέμε απλά δε διάβασα καλά τί εννοούσες!την πήγα ευθεία την πρότασή σου και νόμιζα ότι έλεγες ότι κέρδισε σε κύπελο και πρωτάθλημα ,συγνωμη

Anonymous said...

συγχαρητήρια στον χερουβιμ - διαμάντι o πιτσιρικάσ

Anonymous said...

Ευχαριστω μπαμπα....!!!!

Anonymous said...

ποιος ήταν ο χερουβειμ ρε σεις?το Νο 99?

Anonymous said...

Ο χερουβιμ και ο νεφελιμ

Anonymous said...

23 Μαΐου 2013 - 6:09 π.μ.
Μεγάλωσες και ακόμα δεν την έκοψες: