ΠΑΟΚ: SOS για το τμήμα χάντμπολ - Προς επιστροφή ο Μαραγκός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΠΑΟΚ: SOS για το τμήμα χάντμπολ - Προς επιστροφή ο Μαραγκός

Του Ηλία Τάταλα
Όσο ακόμη είναι ανοιχτό το ζήτημα του ποσού που θα λάβει ο ΑΣ από την ΠΑΕ για τη νέα περίοδο, επηρεάζεται ο σχεδιασμός όλων των τμημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του χάντμπολ, που αποτελεί το πιο επιτυχημένο τμήμα της τελευταίας πενταετίας.

Η περσινή συμφωνία Σαββίδη – ΑΣ, προβλέπει ότι η ΠΑΕ θα δώσει 550.000 ευρώ (800.000 ήταν πέρσι) και η διοίκηση του Ερασιτέχνη προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα, καθώς με τις 550.000 καλύπτονται οριακά τα πάγια έξοδα (λειτουργικά, μισθοδοσίες υπαλλήλων, μετακινήσεις ομάδων). Σε περίπτωση που τηρηθεί η συμφωνία και δεν δώσει περισσότερα χρήματα η ΠΑΕ, τότε το μπάτζετ
για όλα τα τμήματα θα μειωθεί κατά 40% (ήδη από πέρσι υπάρχει μείωση 30%) και γίνεται αντιληπτό ότι θα είναι αδύνατο να παραμείνει ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστής στο χάντμπολ.
Η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις 22 Μαΐου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη, καθώς ο σχεδιασμός της νέας σεζόν παραμένει μετέωρος και το τμήμα είναι εγκλωβισμένο. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι αν ο ίδιος ο ΠΑΟΚ θέλει το τμήμα χάντμπολ να πρωταγωνιστεί…

H αυτοδιαχείριση
Το άλλο σημαντικό σκέλος, είναι ότι η διοίκηση του ΑΣ δεν επιθυμεί την αυτοδιαχείριση των τμημάτων αναφορικά με τα έσοδα από χορηγούς. Για παράδειγμα, πέρσι το ανδρικό χάντμπολ είχε είκοσι χορηγούς, όμως τα έσοδα των περίπου 40.000 ευρώ δεν έμειναν στην ομάδα, αλλά διατέθηκαν στον ΑΣ για τις ανάγκες όλων των τμημάτων. Επομένως και το μπάτζετ θα μειωθεί (όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια) και τα έσοδα από χορηγίες δεν θα εξυπηρετούν το τμήμα χάντμπολ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανταγωνιστεί την ΑΕΚ που βρήκε επενδυτή και δήλωσε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνοντας την προηγούμενη εβδομάδα το παράβολο το 25.000 ευρώ ενώ θα ενισχυθεί πιθανότατα με δύο ξένους, αλλά και τον Διομήδη που όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει δυνατός οικονομικά. Μοιάζει αδύνατος ο ανταγωνισμός...

Ο ΠΑΟΚ αποφασίζει
Αν δεν υπάρξει αλλαγή στρατηγικής, η ομάδα που την τελευταία πενταετία έφερε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο (οι μοναδικοί τίτλοι του ΠΑΟΚ σε επίπεδο ανδρών την τελευταία δεκαετία), σταδιακά θα φθίνει. Στο χέρι της οικογένειας του ΠΑΟΚ είναι να αλλάξουν τα δεδομένα και να βρεθούν άνθρωποι που θα στηρίξουν έμπρακτα το τμήμα.

Σήμερα, το μόνο βέβαιο για την ανδρική ομάδα χάντμπολ, είναι ότι τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί κανονικά στο Challenge Cup, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΑΣ Θανάση Κατσαρή με τον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη.

Κατά τ΄ άλλα, είναι ανοιχτά τα ζητήματα, του προπονητή, των ανανεώσεων, των αποδεσμεύσεων και των μεταγραφών. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση για όλα αυτά. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήδη είναι αποδυναμωμένος καθώς αποχώρησε ο Χρήστος Τσάτσος, που θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Προς επιστροφή ο Μαραγκός
Μετά από δύο χρόνια στο Διομήδη Άργους, είναι πολύ πιθανό ο Σωτήρης Μαραγκός να φορέσει και πάλι τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς η διοίκηση δεν είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει σε ομάδα εντός συνόρων.

Ο έφορος του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Πετρίδης είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Διομήδη, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραχωρήσει τον παίκτη και για τρίτη χρονιά, ενώ δεν τέθηκε κανένα οικονομικό θέμα προς διαπραγμάτευση.

"Ξεκάθαρα, θέλουμε τον Μαραγκό πίσω στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ομάδας", τόνισε στο PAOK24 ο Γρηγόρης Πετρίδης.

Αν τελικά, ο Μαραγκός, που ανήκει στον ΠΑΟΚ δεχθεί να επιστρέψει και δεν δοκιμάσει να αγωνιστεί στο εξωτερικό, τότε θα αποτελέσει δίδυμο με το Νίκο Κοκώνη, τον οποίο θέλει να κρατήσει η διοίκηση.

Στο μεταξύ ανοικτό παραμένει το ζήτημα της τεχνικής ηγεσίας της νέας περιόδου, όπως και το ζήτημα του μπάτζετ.

Πηγή: www.paok24.com

12 comments

Anonymous said...

Κριμα Σωτηρη μετα απο τοση προσπαθεια να ξανα γυρισεις στο πουθενα.

Anonymous said...

Ο ΠΑΟΚ εχει καλους παικτες και πολυ καλους νεους που ερχονται απο τα ηλικιακα του και δεν εχει να φοβηθει τιποτα αρκει να αξιωποιηθουν σωστα.

Anonymous said...

Ακουγεται οτι θα φυγουν πολλοι και πως θα γινουν μεγαλες μεταγραφες.

Anonymous said...

Μεγάλες μεταγραφές με -40% στο μπατζετ πώς θα γίνουν αδερφέ?

Anonymous said...

ποιοι ειναι αυτοι οι καλοι νεοι για πες μας και μας? και πες πως εχει ποιος θα τους αναδειξει ο υετιων?οσο για τον μαραγκο δεν τον βλεπω να βγαζει χριστουγενα με αυτα που θα δει μετα το αργος.

Anonymous said...

Αν μείνει ελλάδα και δεν την κάνει για έξω φυσικά ,που θα βρει λεφτά να τον πληρώσει ο Πετρίδης?...

Anonymous said...

Αν και ΑΕΚτζης
μακάρι να ενισχυθει ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ γιατί δεν έχει νόημα να παιχτεί το πρωτάθλημα με αδύναμες ομάδες.

ΟΚ η ΑΕΚ δείχνει να δυναμώνει κιάλλο, ας περιμένουμε να δούμε, ο Διομήδης ακολουθεί στα παλιά χνάρια μάλλον, οι υπόλοιποι?

Δεν γουστάρω να βλέπω την ΑΕΚ να κερδίζει για πλάκα τα παιχνίδια. Τέτοιο πρωτάθλημα δεν έχει αξία.
Προτιμώ να ζορίζετε & ας χάσει & κανένα ματσάκι.

Anonymous said...

μακαρι να διαλυθείτε όλοι, να παίζει μόνη της η ΑΕΚάρα

Anonymous said...

Ντροπη και αίσχος αυτο το πράγμα με τα δηθεν σωματεία που ουσιαστικά λενε στον αθλητή ή εδω ή πουθενά.Και μάλιστα χωρις να μπορούν να προσφέρουν τίποτα στον αθλητή.Φτάνει πια αυτή η εκμετάλευση!Μακάρι να μπορέσουμε να φύγουμε όλοι έξω και να αφήσουμε τα λαμόγια που το παίζουν μεγαλοπαράγοντες στο χωριό τους να διοικούν ανύπαρκτους συλλόγους.Σας κάνουμε μάγκες και δεν εκτιμάτε ποτέ τίποτα.Χωρίς εμάς δεν είστε τίποτα!!!

Anonymous said...

9:37 μην αγχώνεσαι,υπάρχει και το ΑΣΕΑΔ όποιος ερασιτέχνης αθλητής προσφύγει δικαιώνεται,διάβασε τον αθλητικό νόμο και θα καταλάβεις,μην ακούς τι λένε,υπάρχουν δεδικασμένα οχι μόνο για το Handball αλλά και για άλλα αθλήματα,πέρυσι δικαιώθηκαν αθλητές και ενήλικοι και ανήλικοι

Anonymous said...

δυο αποχωρησεις απο παοκ και καλα κρασια.Αυτες ειναι μεταγραφες.

Anonymous said...

νΕιμαστε πολίτες του ΛΑΜΟΓΙΣΤΑΝ!!!!! οποιος εχει μπάρμπα στην κορώνη γίνεται Πρόεδρος η σύμβουλος....
Του αρχιλαμόγιου (μπάρμπα στην κορώνη) Εσείς τούς σαπορτάρετε στα χέρια σας είναι να τους μαμήσετε... 9.37