Περασμένα μεγαλεία και η ωμή πραγματικότητα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Περασμένα μεγαλεία και η ωμή πραγματικότητα

Διάβασα με προσοχή τις τελευταίες ανακοινώσεις των Πρωτοπόρων και του ΑΟΙ και τα σχόλια που ακολούθησαν. Θα συμφωνήσω απόλυτα στην ευθύνη της Ομοσπονδίας, όχι όμως όπως την προσδιορίζουν τα δυο σωματεία στις ανακοινώσεις τους, αλλά με μια διαφορετική προσέγγιση, τουλάχιστον για το οικονομικό σκέλος.

Τα σωματεία πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, ίσως δεν γνωρίζουν ότι ενώ είχαν ψηφίσει προϋπολογισμό 2.500.000 Ευρώ
για το 2013, το ποσό αυτό πρέπει να αναπροσαρμοστεί στις 600.000 που είναι επίσημα η τακτική επιχορήγηση από τη ΓΓΑ. Θα πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ομοσπονδία έχει λαμβάνειν 240.000 μέχρι το τέλος του έτους, τη στιγμή που χωρίς να υπολογίζονται πρωταθλήματα, εθνικές ομάδες κλπ, τα ανελαστικά έξοδα μέχρι τις 31/12 ανέρχονται στα 340.000. Αχτίδα φωτός θα μπορούσε να υπάρξει, αν εισρεύσουν στα ταμεία ακόμα 400.000, από τα επιπλέον 10.000.000 για τον αθλητισμό, που φέρεται να είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς στον Ιωαννίδη εδώ και 4 μήνες. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, έχουμε κοινώς τελειώσει, αν υπολογιστούν και οι οφειλές προηγούμενων χρήσεων. Το προσωρινό πάγωμα ανανέωσης των συμβάσεων πέντε συνεργατών της ΟΧΕ σε κρίσιμα πόστα, αρκεί για να καταλάβει κανείς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία.

Χωρίς να είμαι ένας από αυτούς, αλλά με απεριόριστο σεβασμό σ' εκείνους τους παράγοντες που βάζουν τα χρήματα τους στο άθλημα και αγωνίζονται καθημερινά να βρουν πόρους για να λειτουργήσουν τα σωματεία τους, ας μου επιτραπεί να έχω την άποψη ότι δεν είναι ρεαλιστικό να υπερψηφίζεις προϋπολογισμούς 2.500.000 - όσο ελαστικοί κι αν είναι - τη στιγμή που στην ουσία δεν έχεις ούτε 1 Ευρώ έσοδα.

Καλά τα συμπόσια και οι στρογγυλές τράπεζες, αλλά δεν φέρνουν αποτελέσματα ουσίας παρά μόνο επικοινωνίας. Εφόσον εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ισχύσουν όσα εξαγγέλθηκαν και ψηφίστηκαν στην τελευταία ΓΣ, θεωρώ -το έχω εισηγηθεί και αρμοδίως- ότι η διοίκηση θα πρέπει πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ, το κορυφαίο διοικητικό όργανο, με θέμα την αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού του 2013 και 2014, ώστε να παρουσιαστεί σε όλους τους φορείς του αθλήματος (σωματεία, αθλητές, προπονητές, διαιτητές) η πραγματική κατάσταση και να ληφθούν από κοινού εκείνες οι αποφάσεις, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα και να μπορούν να αποφασίσουν πως και αν θα πορευθούν στη συνέχεια.

Στάθης Παπαχαρτοφύλης 

10 comments

Anonymous said...

τι δεν καταλαβαινεις? δεν αρχιζουν τα πρωταθληματα...δεν πληρωνουμε αλλο βενζινες απο την τσεπη μας

Anonymous said...

Εξαιρετικό!

Anonymous said...

Άλλο να μην έχεις χρήματα σαν ΟΧΕ και άλλο να κανείς επιλεκτικές εκταμιεύσεις γιατί έτσι πιστεύεις ότι συντηρης το άθλημα τα κορόιδα πέθαναν ... Συμφωνώ προταθλημα δεν ξεκινάει και αν δεν μπορούν να τα παρατηρούν και να φύγουν όλοι μαζι και όχι ένας ένας

Anonymous said...

ω ρε κάτι έξυπνα παληκάρια.. όσες ομάδες δεν κατέβουν ας μηδενιστούν.. αυτά είναι τα δεδομένα.. μήπως θέλετε να πληρώσει το δσ από την τσέπη του τα λεφτά για τις ομάδες σας;;

Anonymous said...

Κύριε Παπαχαρτοφύλη δεν διαβάσατε με προσοχή τις επιστολές των σωματείων.
*Δεν ζητούν τίποτα παραπάνω αλλά χρήματα που τους οφείλονται από ετών.
*Απο την Οχε εκταμιεύθηκαν χρήματα επιλεκτικά προς σωματεία και όχι προς όλα σύμφωνα με τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας.
*Εκταμιεύθηκασν χρήματα προς σωματεία που χρωστούν στην Οχε αρκετές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.

Anonymous said...

Το μεγάλο ζήτημα και ο προβληματισμός ειναι τι κάνουμε απο εδώ και εμπρός . Η ΟΧΕ δηλαδή το κράτος χρωστάει σε ότι κινείται , το θέμα όμως δεν ειναι ότι χρωστάει ( μπορω εγω να σας πω 100 άλλες περιπτώσει που η επίσημη πολιτεία χρωστάει σε φάρμακα, σε προμηθευτές κτλ κτλ..) το ΘΕΜΑ ειναι ότι δεν θα εχει χρήματα να ξαναδώσει. Εδώ χρειάζεται διοικητική επάρκεια τι κάνουμε στα δύσκολα.το ΔΣ πρέπει να ψάξει τρόπου να μην εξαφανιστούν τα σωματεία κίνδυνοι το άθλημα γιατι απλά δεν υπάρχουν αθλητες´ς, δεν υπάρχουν παράγοντες , μόνο κάτι κρατικο - διάιτοι προπονητές που μοιράζουν την πίτα , που όμως η πίτα πια ειναι πολυ μικρή...
Καλυνηχτα στους φίλους ενός μικρού αθλημάτος που ίσως μπορούσε να γίνει λίγο μεγαλύτερο...

Anonymous said...

Φυσικά και τα γνωρίζουν όλα αυτά φίλε μου αλλά δεν τους ενδιαφέρει και καθόλου.Μόνο την ομαδούλα τους και την τσεπούλα τους.Φρου φρου και αρώματα και ανούσιος εντυπωσιασμός.

greekhandball.com said...

@5.59

Τις διάβασα με πολύ προσοχή. Χωρίς να γνωρίζω την ιδιότητα σας και πάλι με απεριόριστο σεβασμό σε όσους βάζουν τα χρήματα τους για να λειτουργούν τα σωματεία τους

*Προφανώς αν υπήρχαν τα χρήματα στον κωδικό θα έπαιρναν και τα σωματεία. Επιπλέον η ΓΓΑ με έγγραφο της προς τις ομοσπονδίες έχει ιεραρχήσει το που θα πηγαίνουν τα χρήματα των τακτικών επιχορηγήσεων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι για τον ίδιο λόγο και μέχρι να εξασφαλιστούν πόροι, από 1/7/13 είμαστε τύποις χωρίς Προπονητή Εθνικής γυναικών, ΠΟΠ, υπεύθυνο ΕΟ και υπεύθυνο τύπου. Δυστυχώς όσο και να θέλουμε το κρέας δεν γίνεται ψάρι.

Γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να παρουσιαστεί η πραγματική κατάσταση σε μια έκτακτη ΓΣ και ύστερα ο καθένας να πάρει τις αποφάσεις του αν θα συνεχίσει ή όχι.

Μια ΓΣ της οποίας οι αποφάσεις θα έχουν αξία, με τη μέγιστη απαρτία και τη συμμετοχή πραγματικών εκπροσώπων του χάντμπολ και όχι σαν αυτές που πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα, με 50 σωματεία και -προς αποφυγή παρεξηγήσεων ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ- αντιπροσώπους τύπου προπονητής βόλεϊ με τόπο κατοικίας τη Βόρειο Ελλάδα να εκπροσωπεί σωματείο της Αθήνας ή άλλα τέτοια αρκετά παραδείγματα.

**Σε ότι αφορά τις επιλεκτικές εκταμίευσεις, από τον Νοέμβριο του 2012, συμμετείχα -χωρίς δικαίωμα ψήφου- σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ και δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου τέτοια απόφαση. Θεωρώ ότι αν έχετε να καταγγείλετε κάτι τέτοιο, καλό θα είναι να το κάνετε επώνυμα.

Anonymous said...

εχουμε νεα μεταγραφων???

Anonymous said...

Admin σε βρίσκω άψογο.Όσον αφορά το
**Σε ότι αφορά τις επιλεκτικές εκταμίευσεις, από τον Νοέμβριο του 2012, συμμετείχα -χωρίς δικαίωμα ψήφου- σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ και δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου τέτοια απόφαση. Θεωρώ ότι αν έχετε να καταγγείλετε κάτι τέτοιο, καλό θα είναι να το κάνετε επώνυμα.
συμφωνώ απόλυτα.Αν ξέρουν κάτι ας βγουν να το καταγγείλουν.Έχουμε και άλλα προβλήματα πλεόν του οτι ο "πρώην αδερφός"αγαπητός Χατζηιωάννου δεν σας την γλύτωσε για άλλη μια φορά.Τέλος πια με τις παπαρολογίες.