Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι αντίπαλοι των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Την Κροάτικη Rukometni Klub Nexe (RK Nexe) θα βρει στον δρόμο του, στον 2ο γύρο προκριματικών του EHF Cup ο Διομήδης, μετά την σημερινή κλήρωση στην Βιέννη της Αυστρίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει σε Κροατικό έδαφος στις 12 ή 13 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα στις 19 ή 20 Οκτωβρίου.

Στο τεχνικό και διοικητικό επιτελείο του Διομήδη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την κλήρωση, αφού αποφεύχθηκαν μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού handball, δεν μπορεί να αγνοηθεί όμως το γεγονός ότι η RK Nexe προέρχεται από την Κροατική σχολή, η οποία είναι μια από τις πιο δυνατές, ολοκληρωμένες και επιτυχημένες της Ευρώπης

Με τη Βικτόρια Ρέγκια από τη Λευκορωσία κληρώθηκε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ στον
τρίτο γύρο του Challenge Cup. O πρώτος αγώνας θα γίνει στο Μινσκ στις 23-24 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

"Πρόκειται για μία μέση ομάδα μίας σημαντικής σχολής. Οι Λευκορώσοι επενδύουν τα τελευταία χρόνια στο χάντμπολ. Από την πλευρά μας θα συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε. Το σημαντικό είναι πώς θα εμφανιστούμε εμείς σε αυτούς τους αγώνες", σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων στο PAOK24. Η ομάδα από τη Λευκορωσία έχει να εμφανιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη σεζόν 2008-09, όταν και αγωνίστηκε στον τρίτο γύρο της ίδιας διοργάνωσης.

Βατοί αντίπαλοι για Ορμή και ΠΑΟΚ 
Στις Γυναίκες και συγκεκριμένα στο κύπελλο EHF (2ος γύρος) ΠΑΟΚ και Ορμή Λουξ είχαν ευνοϊκές κληρώσεις. Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Βουλγάρικη Εταρ 64 Βέλικο Τάρνοβο στις 5-6/10 και 12-13/10 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα της Πάτρας θα αντιμετωπίσει την Ντουντελάντζ από το Λουξεμβούργο με τους αγώνες να διεξάγονται στις ίδιες ημερομηνίες. Στον 3ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ουκρανική Ντνεπριάνκα στις 9-10/11 και 16-17/11 στην Ουκρανία, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος θα υποδεχθεί την Μπακού και στην συνέχεια θα ταξιδεύσει στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν στις ίδιες ημερομηνίες. Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Άρτας Βασίλης Κρανιώτης σχολίασε: «Η αντίπαλη ομάδα είναι στα μέτρα μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»
Τέλος ο ΟΦΝ Ιωνίας στο Κύπελλο Κυπελλούχων, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, αφού θα αγωνιστεί κόντρα στην 4η ομάδα του 2ου ομίλου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον όμιλο απαρτίζουν οι Ουγγρικές Κάργκο, Έρντ, η Ελβετική Ζουγκ και η Κροάτικη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Οι αγώνες θα γίνουν 5-6/10 και 12-1310 με δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας. Η προπονήτρια του ΟΦΝ Ιωνίας Σοφία Ναισίδου, επεσήμανε: «Ως ομάδα έχουμε κίνητρο ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Στον δύσκολο αντίπαλο θα έχουμε μόνο κέρδη. Έχουμε νεανικό σύνολο θα παλέψουμε κάθε ματς».

No comments