Καλό ταξίδι Γιώργο.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καλό ταξίδι Γιώργο....

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η οικογένεια του χάντμπολ αποχαιρέτησε στο 3ο νεκροταφείο Αθηνών τον Γιώργο Αντωνίου. Στην κηδεία του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Νεανίδων ήταν όλοι εκεί.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, οι πρώην πρόεδροι Γιώργος Χαλκίδης, Γιώργος Αλικάκος, τα μέλη του Δ.Σ. Αντώνης Χατζηνικολάου, Δημήτρης Σταυρακάκης και Αθανάσιος Μανδάς, πολλοί προπονητές μεταξύ αυτών ο άμεσος συνεργάτης και προπονητής της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Κρανάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Γιάννης Βαρελτζής και οι Παναγιώτης Ιατρούδης, Τάκης Μελετάκος, Δημήτρης Σκάρλος, Δημήτρης Στραβομύτης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Γιώργος Καρανικολόπουλος, Θοδωρής Γκίνης, Βαγγέλης Καραγιάννης και άλλοι.

Το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο είπαν επίσης πολλές αθλήτριες από τις
ομάδες που υπηρέτησε. Η Ελένη Πόταρη, η πρώην πρωταθλήτρια στίβου και διευθύντρια φυσικής αγωγής Πειραιά Κούλα Δημοσθένους και ο Νίκος Σωτηρίου από το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ εκφώνησαν επικήδειο λόγο, μιλώντας για την καθαρότητα, το χαμόγελο και το χαρακτήρα του Γιώργου Αντωνίου. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Νίκου Σωτηρίου πως πάνω στο φέρετρο ακουμπάει όλη η χαντμπολική Ελλάδα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων και συνεργάτης στην Εθνική Γυναικών τους τελευταίους μήνες έδωσε μεγάλη και άνιση μάχη στην εντατική του «Λαϊκού» νοσοκομείου. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη όλο το ελληνικό χάντμπολ, καθώς εκτός από ένας καταξιωμένος προπονητής, ήταν πάνω απ' όλα ένας αδαμάντινος χαρακτήρας.

Ο Γιώργος Αντωνίου γεννήθηκε στις 2-11-1963 και αποφοίτησε το 1986 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία. Διετέλεσε προπονητής (1989-1983) στο τμήμα Γυναικών του ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ Αθηνών, ενώ πέρασε μεγάλο διάστημα της ζωής του (1984-2006) στον Άρη Νικαίας και στα τμήματα Γυναικών – Νεανίδων – Κορασίδων – Παγκορασίδων, όπου κατάκτησε 6 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Το 2007-2009 ήταν συνεργάτης προπονητής στο ΓΣ Κορωπίου στην Α1 Ανδρών, ενώ την τελευταία διετία προπονούσε τον ΓΑΣ Καματερού τον οποίο οδήγησε στην Α1 Γυναικών. Από τις αρχές του 2012 μαζί με τον Σωκράτη Βακάλη είχαν τις τύχες των Εθνικών Συγκροτημάτων Γυναικών.

Η ΟΧΕ αντί στεφάνου θα καταθέσει ποσό εις μνήμην του Γιώργου Αντωνίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ σε ένδειξη πένθους σε όλους τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής όλων των κατηγοριών της νέας σεζόν θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Χρηματικό ποσό στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα καταθέσει και ο ΟΦ Νέας Ιωνίας μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου τόνισε για την απώλεια του Γιώργου Αντωνίου:

«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Είχε στην καρδιά του το χάντμπολ και έδινε τα πάντα για αυτό. Ήταν ένας πραγματικός κύριος που θα μας λείψει πάρα πολύ. Εύχομαι κουράγιο στην οικογένεια του, τώρα πρέπει όλο το άθλημα να την στηρίξει».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Σωκράτης Βακάλης και επί σειρά ετών συνεργάτης του Γιώργου Αντωνίου, δήλωσε:

«Κλαίει η καρδιά μας για τον άδικο χαμό του Γιώργου. Έφυγε ένας αδερφός και ένας πολύτιμος συνεργάτης. Γνωριστήκαμε για πρώτη φορά σε κάτι μπαράζ στα Καμένα Βούρλα το 1995 και από τότε είχαμε στενή συνεργασία. Είναι μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του χάντμπολ. Ήταν ένας ακούραστος εργάτης».
Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιώργου Αντωνίου εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Νικολίτσας, καθώς και ο ΣΥΔΧΑ.

No comments