Στην Α2 ανδρών ο Παναιτωλικός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην Α2 ανδρών ο Παναιτωλικός

Την άνοδο του στην Α2 κέρδισε ο Παναιτωλικός μέσα από την διαδικασία των μπαράζ με συνδιεκδικητές την Ασπίδα Ξάνθης και τον Αλέξανδρο Αξιούπολης. Στον τρίτο αγώνα των μπαράζ στο κλειστό της Μίκρας στη Θεσσαλονίκης οι περίπου 80 θεατές απόλαυσαν έναν αγώνα με ανατροπές και αγωνία μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ο Παναιτωλικός με μεγάλη δυσκολία κέρδισε τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Αξιούπολης με 27-26 και σφράγισε την άνοδο του με δύο νίκες.

Ο Αλέξανδρος μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και έως το 40' περίπου έδειχνε πιο σίγουρος και
αποφασιστικός για την άνοδο καθώς χρειαζόταν διαφορά 3 τερμάτων και όχι απλά τη νίκη. Σχεδόν όλες οι χαμένες επιθέσεις του Παναιτωλικού κατέληγαν σε αιφνιδιασμό και αν οι παίχτες της Αξιούπολης ήταν πιο προσεχτικοί και εύστοχοι στην τελική προσπάθεια σίγουρα το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου θα ήταν σε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Οι παίχτες του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολύ μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας και κακές επιλογές στα σουτ. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Αλέξανδρο Αξιούπολης προηγούμενο με 12-17.

Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να φτάνει έως και τα έξι γκολ διαφορά υπέρ της Αξιούπολης. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε μετά 42' όταν βελτιώθηκε στην επίθεση ο Παναιτωλικός και ο Μιχάλης Ζαραβίνας απεφάσισε οι παίχτες του να παίξουν επιθετική άμυνα 4:2 η οποία προσαρμοζόταν σε 4:1 +1, οι αθλητές του Αλέξανδρου δεν κατάφεραν να σπάσουν αυτή την άμυνα και τις λίγες φορές που βρέθηκαν σε θέση βολής ήταν άστοχοι.

Στο 55' ο Παναιτωλικός προηγήθηκε 26-24 και όταν ανασυγκροτήθηκε η Αξιούπολη δεν υπήρχε χρόνος να αντιδράσει. Το τελικό 27-26 υπέρ του Παναιτωλικού τον οδήγησε στην Α2 με δύο νίκες.

Πρώτος σκόρερ για τους Αγρινιώτες ο Γιαννιώτης΄με 8 γκολ που έδωσε λύσεις όταν οι συμπαίχτες του δεν έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και κράτησε την ομάδα κοντά στο σκορ, ακολούθησε ο Παπανίκος με 6 γκολ. 

Από τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Αξιούπολης για 40' πρώτοι σκόρερ ο Παναγιωτίδης με 6 γκολ και ο Θεολόγου με 4, ενώ σημαντικό ρόλο είχε και τερματοφύλακας Πούλος ο οποίος σχεδόν απ' όλες τις χαμένες επιθέσεις του Παναιτωλικού έβγαζε πάσες ακριβείας στους συμπαίχτες του στον αιφνιδιασμό. 

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 7-9, 12-17, 18-22, 23-24, 27-26

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: (Μιχάλης Ζαραβίνας) Σπυρόπουλος, Σ. Ράικος, Δήμου, Πυρπύρης 1, Παπανίκος 6, Καλλιακμάνης 1, Ραμμόπουλος 3, Νταούρος 2, Γουργουλίτσας, Δήμος, Γιαννιώτης 8, Λάγιος 3, Κ. Ράικος 3, Λαγός, Συράκος, Γεωργίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: (Ιωάννης Μπαξεβάνης) Κουζέλης 1, Μάρτσης 3, Θεολόγου 4, Πασάτας 2, Καλαϊτζής 3, Shkalla 1, Παναγιωτίδης 6, Α. Παπαρήγας, Ζησάκος, Κουκουλεκίδης, Δουλούμπακας, Παλαιστής 3, Hajdinolli, Στεφανίδης, Πούλος, Ρ. Παπαρήγας 3.

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Κατσίκης - Μιχάλης Μιχαηλίδης
Σημειωτής: Αργύρης Γρηγοριάδης
Χρονομέτρης: Έλενα Λόη
Ιατρός: Νίκος Νικολαΐδης
Πέναλτι: 3/5 - 1/2
Δίλεπτα: 7 - 6

Τα αποτελέσματα
Ασπίδα Ξάνθης- Παναιτωλικός 21-24
Αλέξανδρος Αξιούπολης- Ασπίδα Ξάνθης 26-28
Παναιτωλικός- Αλέξανδρος Αξιούπολης 27-26

Βαθμολογία
1. Παναιτωλικός 4
2. Ασπίδα Ξάνθης 2
3. Αλέξανδρος Αξιούπολης 0

No comments