Δεν τα καταφερε η ΑΕΚ. Όλα για όλα στη Σουηδία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δεν τα καταφερε η ΑΕΚ. Όλα για όλα στη Σουηδία

Την ήττα με 24-22 από την Λούγκι στο πρώτο ματς για τον 3ο γύρο του EHF Cup γνώρισε η ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η «Ένωση» είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε 6-2 με πρώτο «βιολί» τον Ράκσεβιτς και 14-11 λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η «Ένωση» με την βοήθεια περίπου 1.500 φιλάθλων της πέρασε μπροστά 18-14 με τέρμα του Γεωργιάδη στο 42:56. Ωστόσο στην συνέχεια οι Σουηδοί έσφιξαν την άμυνα τους και η επίθεση της ΑΕΚ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ενώ βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα οι δύο βασικοί της ίντερ Αλέξης Αλβανός και Γρηγόρης
Σανίκης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Λούγκι να κάνει επιμέρους σκορ 10-2, η ΑΕΚ να σημειώσει σε 16 λεπτά μόλις 2 τέρματα και το σκορ να μετατραπεί σε 20-24 στο 58:22. Τελικά η ΑΕΚ μάζεψε την διαφορά στα δύο γκολ (22-24) και πλέον θα πρέπει να κυνηγήσει την πρόκριση στην Σουηδία το άλλο Σάββατο κερδίζοντας με τρία τέρματα διαφορά ή με δύο εφόσον σκοράρει περισσότερα από 24 τέρματα.

ΑΕΚ- ΛΟΥΓΚΙ 22-24

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-2, 7-4, 8-7, 11-10, 14-11 (ημχ.), 14-12, 17-13, 18-16, 19-19, 20-22, 22-24
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 6, Μπακαούκας 5, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 2, Γιαννόπουλος, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 5, Νικολαϊδης, Τσακνής, Σανίκης 2, Αλβανός 2, Καρυπίδης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος.

ΛΟΥΓΚΙ (Τόμας Άχνερ): Κρίστενσεν, Βίκμαν 4, Λέιγιονμποργκ 2, Έρντσον, Τίγκσβαλ 5, Σόλιν 1, Χάλμπεργκ 6, Μιλόσεβιτς, Λάρσον, Γέπσον, Σκάρεμο 3, Χίπε, Γιέρνεμιρ, Μορκ, Ροτ, Γίλντεμπακ 3. Διαιτητές: Χαραμπάγιου- Στανέσκου (Ρουμανία), Παρατηρητής: Ράνκιν (Μεγάλη Βρετανία), δίλεπτα: 5-2, πέναλτι: 1/4-0/0

Συνέντευξη Τύπου
«Δικαιούμαστε να μιλάμε για πρόκριση»
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και έναν κακό δεύτερο. Το παρακάναμε με τις ατομικές προσπάθειες. Δικαιούμαστε να μιλάμε για πρόκριση και θα πάμε στην Σουηδία να την διεκδικήσουμε. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τόσο κακό ημίχρονο. Είχαμε τα ατού μας σε κακή ημέρα και λόγω αυτού η ήττα ήταν δικαιολογημένη».
Τόμας Άχνερ (τεχνικός Λούγκι): «Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν πολύ όμορφη και πρωτόγνωρη για εμάς. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα».
Μάγκνους Γερνεμίρ (πίβοτ Λούγκι): «Είχαμε πολλές βοήθειες από τον πάγκο μας. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά και πήραμε δίκαια τη νίκη».

Γιώργος Παπαδόπουλος (πλέι μέικερ ΑΕΚ): «Αυτό το αποτέλεσμα μας γεμίζει περισσότερες ευθύνες. Εμείς χάσαμε το ματς. Αν παίξουμε πιο ομαδικά στην Σουηδία θα έχουμε ελπίδες πρόκρισης»

16 comments

Anonymous said...

τουλάχιστον να διοργανώσει το
final 4,το αεκακι!

Firs said...

Πολύ λίγ(κ)ι η ΑΕΚ εκτός Ελλάδας τελικά.

Anonymous said...

"Βάλε μέσα,τον έέέέέλοχιμ"

Anonymous said...

χαχαχα εγώ θα πώ,Λαζόπουλε δώσε κι άλλα να κάνουμε τραμπάλα!

Anonymous said...

Είσαι απαράδεκτος κ επιλέγεις οποία σχόλια σου κάνουν .....

Anonymous said...

μόνο χολή ξέρετε να στάζετε.Ζώα σκέτα είστε.
Συγχαρητήρια στην Αεκ για την προσπάθεια.
Ηταν εμφανές το άγχος στις προσπάθειες των παικτών.
Γιάννη μην μασάς,η πρόκριση θα παιχτεί στην Σουηδία.

-φίλος από βορρά

Anonymous said...

ευτυχώς που υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, να χάνει η ΑΕΚ και να παίρνουν καμιά χαρά και οι αποτυχημένοι μπαστουνόβλαχοι εγχώριοι κομπάρσοι

greekhandball.com said...

@9:16

Ξέρεις το ίδιο καλά, το λόγο που το έσβησα. Καλημέρα

Firs said...

Η ΑΕΚ έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα για τα ελληνικά ανύπαρκτα δεδομένα. Είναι σαν να παίζει ένας από μας μπάσκετ με 10χρονα κ να τα κερδίζει, αυτή είναι η διαφορά της(σήμερα)με τις υπόλοιπες ομάδες.Αυτό όμως δεν την καθιερώνει κ διεθνώς κ αυτό φάνηκε χθες.Μακάρι να κερδίσει στη Σουηδία αλλά δύσκολο έως ακατόρθωτο.Το πρόβλημα είναι αλλού.Δεν μπορεί να βγαίνει ο πρόεδρος κ να μιλά για πλάνα CL.
Το χειρότερο δε,υπάρχουν άνθρωποι που τον πίστεψαν αλλά κ απ΄ ότι βλέπω τον πιστεύουν.Τελικά μας κάνει να τον αισθανόμαστε σαν τον τηλεοπτικό συνονόματό του.Είναι μεγάλο κακό να μπορείς να λες τα πράγματα με το όνομά τους σ΄ αυτόν τον τόπο.Έχουμε αυτή την απίστευτη νιρβάνα κ δεν θέλουμε να την αποχωριστούμε έως ότου έρχονται τέτοια παιγνίδια κ μας προσγηώνουν,όσους έχουν κοινό νου βέβαια.

Anonymous said...

Ήθελα εδώ και μέρες να γράψω για τους λόγους που οδηγούν ή αποτρέπουν το sportsero.gr, από το να προβάλλει ένα άθλημα, ή κάποια πρωταθλήματα, χρησιμοποιώντας εικόνα.

Δεν το αποφάσιζα, καθώς θεωρώ ότι δεν είμαστε δα και τόσο σημαντικοί, για να μας πηγαίνουν όλα όπως θέλουμε, ακόμη κι αν πρόκειται για καλό σκοπό.

Όμως η επικοινωνία που έχει υπάρξει μέσω e-mail με έναν φίλαθλο του χάντμπολ, με οδήγησε στο να ζητήσω την άδειά του να την δημοσιοποιήσω για να δείξω ότι το sportshero.gr, έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται υπεύθυνο για το τι θα προβληθεί και τι όχι και ελάχιστοι είναι αυτοί που ψάχνουν πραγματικά την αιτία των θεμάτων που έχουν προκύψει.

Στα κατά τα άλλα εξαιρετικά e-mail του κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω μαζί με τις απαντήσεις μου, είναι εμφανής η αγωνία του για προβολή του χάντμπολ, αλλά και η λανθασμένη του εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει.

« Γ.Δ. 27/10 11:07πμ:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΖΩΝΑΤΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ?? Η ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟ LIVE STREAMING Η ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ. Ευχαριστώ.

Γ.Ν. 27/10 12:39μμ:

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, η ΟΧΕ προς το παρόν δεν με θέλει κοντά της. Για την Εθνική ξέρω ότι θα την δείξει το ΟΤΕ TV.

Γ.Δ. 27/10 13:25μμ:
Η ΟΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤV. ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΧΕ? Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΣΣΕΤΑ Η LIVE STREAMING... ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ... ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΒΟΛΛΕΥ ΚΑΙ ΠΟΛΟ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Γ.Ν 27/10 18:39μμ:

Κύριε Δασκαλόπουλε, πολύ ωραίο το μήνυμά σας, αλλά κακώς το στέλνετε σε εμένα. Πρέπει να το στείλετε στην ΟΧΕ, η οποία με κρατάει έξω από τα γήπεδα για 1 χρόνο τώρα και στους συλλόγους, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα για την προβολή τους. Δεν θα σώσω εγώ ένα άθλημα που δεν θέλει κανένας να σωθεί, έτσι δεν είναι; Επίσης κανείς δεν ασχολείται με το πόσο μου στοιχίζουν οι μεταδόσεις τις οποίες δεν μου πληρώνει κανείς. Κοινώς όπως πάντα την πληρώνει αυτός που προσπαθεί και ενδιαφέρεται και ακούει και παράπονα από πάνω.

Anonymous said...

sportshero.gr ποτέ δεν είχες σχέση με το άθλημα μια τζόντα είσαι κι εσυ για να βγάλεις χρήματα.

Anonymous said...

Παρακολούθησα την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη LUGI και εντυπωσιάστηκα από την απλότητα του παιχνιδιού των νεαρών Σουηδών. Εντυπωσιάστηκα θετικά, διότι χωρίς να δείξουν τίποτα σπουδαίο έκλεψαν τη νίκη από την ΑΕΚ.
Φίλοι μου κι όμως ο Σουηδοί ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ αλλά δεν ξέρω πόσοι μπορούμε να το καταλάβουμε. Για εμένα 2 φράσεις κάνουν τη διαφορά ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ & ΝΕΑΡΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ.
ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Χωρίς περίτεχνες μεταβιβάσεις στο πίβοτ, χωρίς δυναμικές προσποιήσεις & μπασίματα αλλά με εκπληκτικό γύρισμα της μπάλας στην περιφέρεια, με ταχύτητα, υπομονή και σίγουρες πάσες μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για σουτ έξω από τα 9 μέτρα οι Σουηδοί πήραν τη νίκη. Υπέροχα δυνατά και δουλεμένα σουτ. Απλό & όμορφο handball.
ΝΕΑΡΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ
Έκανα μια πρόχειρη εκτίμηση για τις ηλικίες των παικτών. Η LUGI με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια κέρδισε την ΑΕΚ με μέσο όρο ηλικίας 30. Όσοι ασχολούνται με τη προπονητική μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα 6 χρόνια διαφοράς. Αυτό σημαίνει ότι η Σουηδοί αξιοποιούν τα νεαρά τους ταλέντα δίνοντάς τους χρόνο συμμετοχής από πολύ νεαρές ηλικίες. Έτσι μπορούν να έχουν στην σύνθεσή τους πιτσιρικάδες μεν, αλλά έτοιμους παίχτες, που όπως είδαμε κάνουν τη διαφορά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ψηλά κορμιά με σωστή χαντμπολική παιδεία αναπτύσσουν ένα άθλημα που είναι ήδη δημοφιλές στη χώρα τους.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ας έρθουμε τώρα στα της ΑΕΚ.
Αυτό που έδειξε η ΑΕΚ όπως σωστά παρατήρησε & ο Αρβανίτης ήταν πολλές προσωπικές προσπάθειες που δυστυχώς δεν έφεραν τα ποθητά αποτελέσματα. Περίτεχνες πάσες στον Ράξεβιτς που στο δεύτερο ημίχρονο δεν περνούσαν πια. Έλλειψη υπομονής στη κυκλοφορία της μπάλας και παντελής έλλειψη σουτ από την περιφέρεια.
Στα μάτια μου φάνταζε ως βουνό η διαφορετική χαντμπολική παιδεία των Σουηδών με τους Έλληνες παίχτες. Οι μεν Σουηδοί, μεγαλωμένοι με πλούσιες χαντμπολικές παραστάσεις αξιοποιούν τη δυναμική του απλού handball, οι δε Έλληνες με παραστάσεις της μίζερης πραγματικότητας που όλοι γνωρίζουμε, παλεύουν στηριζόμενοι στο ταλέντο και το πείσμα. Τι κάνουμε όμως αν το ταλέντο & το πείσμα δεν είναι περισσότερο από αυτό των αντιπάλων; Τι κάνουμε αν δεν τραβήξουν τα βασικά ατού της ομάδας μας; Ποιος Έλληνας παίχτης (όχι μόνο από την ΑΕΚ αλλά από ολόκληρο το πρωτάθλημα) σηκώνεται από τα 9 τα 10 ή τα 12 μέτρα και βλέπει δίχτυα όπως έκαναν οι Σουηδοί;
Παρά τα όσα ανέφερα παραπάνω, πιστεύω πως η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί γιατί θεωρώ πως έχει παίχτες με περισσότερο ταλέντο, αρκεί να βρεθούν σε καλή ημέρα και να είναι υγιείς . Χειρότερη εμφάνιση δεν μπορεί να κάνει από αυτή του περασμένου Σαββάτου.
Όσο αφορά το μέλλον του Ελληνικού handball ΕΚΛΙΠΑΡΩ τους Έλληνες προπονητές, ΔΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ (όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή) και μην περιμένετε να φτάσουν 23-25 χρονών για να παίξουν. Δέστε τους με τους έμπειρους παλιότερους παίχτες για να δημιουργήσουμε τις επόμενες γενιές του αθλήματος. Το έχω ξαναπεί, οι νεαροί παίχτες της ΑΕΚ έχουν πολύ ταλέντο. Ειδικά ένας πιτσιρικάς θα μπορούσε να βρίσκεται σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Η ΑΕΚ, ο Διομήδης, ο ΠΑΟΚ έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικής στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι προπονητές τους θα έπρεπε να δίνουν χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς.
Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε ώριμους χαντμπολικά παίχτες αλλά νέους σε ηλικία για να αναπτύξουν το άθλημα.

Anonymous said...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε 3 20.Χειρότερο παιχνίδι αποκλείεται να κάνουν.Η διαφορά πραγματικα είναι κατά πόσο είναι δουλεμένη μια ομάδα.Εάν κάποιο ατού δεν τραβήξει, να υπάρχει η λύση και όχι οι υπολοιποι παίκτες να κολλάνε .Δεν αρκεί να παρακαλάμε να είναι ο Αλβανός,ο Σανίκης,οι τερματοφύλακες σε καλή μέρα.Ηπρόκριση μπορεί να έρθει και το ευχόμαστε όλοι, ανεξαιρέτως ποιά ομάδα υποστηρίζουμε.

Anonymous said...

@2,45 είσαι πολύ μαλάκας.
Αντί να λέτε ευχαριστώ στον άνθρωπο που προβάλει τα ερασιτεχνικά αθλήματα, λέτε και λόγια από πάνω.Αν σε πω "ζώο" θα προσβάλω τα ζώα !
Μακάρι ρε τιποτένιε να βγάζει ο άνθρωπος λέφτά,μακάρι να γίνει και πλούσιος από το χάντ μπωλ. Αυτό θα πεί ότι το άθλημά μας έχει λεφτά και μέλλον. Αλλά με σκατοψυχους σαν και σένα πού να πάμε ?

Anonymous said...

Στην Ευρώπη δεν έχει καμία τύχη η ΑΕΚ γιατι πολυ απλα δεν έχει πλάνο και προπονητή. Βαδίζει εδώ και μήνες στα μονοπάτια της αλαζονείας, αιθεροβατει με την ιδέα της dream team αδυνατώντας να κατανοήσει τις αδυναμίες της και να αποκτήσει μια αγωνιστική ταυτότητα που θα τις επιτρέψει τουλάχιστον να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τα μεγαλοπηβολα σχέδια του προέδρου της. Το σύγχρονο management απαιτεί σε κάθε αποτυχία να βρίσκεις τα λάθη σου και να μαθαίνεις απο αυτά, lesson learned που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Τι έχει μάθει η ΑΕΚ και ο προπονητής της στην Ευρώπη τόσα χρονια; Τίποτα, το απόλυτο μηδέν. Εδώ μιλάμε για πλήρης ανικανότητα έστω και των στοιχειωδών, κοινώς μαύρα μεσάνυχτα. Ασχέτως ποιο παίκτες έρχονται το αποτέλεσμα το ίδιο. Που πας βρε χριστιανε με την 6-0 και χωρις πλάνο στην επίθεση; Και θα τα αναλυσω ενα ενα. Πρώτα απο όλα η άμυνα. Δεν γίνεται ρε φιλε με τους παίκτες που είχες τόσα χρονια και με αυτούς που πήρες φέτος, με αυτά τα τεχνικά και ατομικά στοιχεία, να παίξεις 6-0 αυτές τις ομάδες, θα διασυρθεις, δεν το καταλαβαίνεις; Γενικότερα ειναι σχεδόν αδύνατο να πετύχουμε με τα κορμιά που έχουμε σαν Έλληνες κατι καλο στην Ευρώπη παίζοντας 6-0 άμυνα. Δεν ειναι τυχαίο που ο Διομηδης πέτυχε και συνεχίζει να πετυχαίνει με κύριο όπλο του τις ανοιχτές επιθετικές άμυνες που μπλοκάρουν τους Ευρωπαίους, και δεν μιλάω για το Challenge Cup αλλά την γενικότερη παρουσία του τα τελευταία χρονια. Αυτή η άμυνα παρά λίγο να του χάριζε την ιστορική νίκη με την Lowen και παρά λίγο να του έδινε την πρόκριση φέτος απέναντι στη Nexe (η οποία για αυτους που θα βιαστούν να σχολιάσουν κέρδισε προχθές στον πρώτο αγώνα με 5 γκολ την Αντεμαρ Λεον). Πάμε και τώρα στην επίθεση. Ειναι δυνατόν να προσπαθούν οι παίκτες σου σε αυτο το επίπεδο με ατομικές προσπάθειες και κυρίως εσυ ως προπονητής να το παραδέχεται δημόσια; Αυτο υποδηλώνει οτι η ομαδα στερείται αγωνιστικού πλανου και αγωνιστικής πειθαρχίας. Όλα τα παραπάνω στην Ελλαδα πολυ εύκολα κρύβονται κάτω απο το χαλάκι και ο κάθε Βητας και Πατιος συνηγορούν σε αυτο. Όμως στην Ευρώπη δυστυχως ξεγυμνώνεσαι, εκεί δεν μπορεις να κρυφτείς. Σε γενικές γραμμές, όσο σκληρό και να ακούγεται, για να πετύχει κατι καλο στην Ευρώπη θα πρέπει βα αφήσει στην άκρη τους εγωιςμους, να παραδειγματιστει και να ακολουθήσει το μοντέλο του Διομηδη. Εγω αν ήμουν παντως στη θέση του Αρβανίτη θα σήκωνα το τηλεφωνο και θα ζητούσα την βοήθεια του Δημητρούλια ενόψει της ρεβάνς.

Anonymous said...

@6,33 θα έπαιρνες τηλ αυτόν που ξεβράκωσες πέρσυ να τον ρωτήσεις τί ?
καλώς ή κακώς στον Αρβανίτη αρέσει η 6:0. αυτήν έπαιζαν στον ΙΑΣ,στην ολυμπιάδα οταν ήταν βοηθός, μ αυτήν την άμυνα πήρε τα πρωταθλήματα. (και ειδικά μέσα στο Αργος)
Αυτή εμπιστεύεται.
Αν πας εσύ προπονητής μπορείς να παίξεις ό,τι θέλεις,αλλά τώρα αυτός αποφασίζει. Δεν λέω γνωρίζεις από το άθλημα,αλλά δεν συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις:
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η επίθεση φίλε,ποιός θα βάλει γκολ ? έλειπε ο Ζούγιοβιτς,εξτέμ δεν υπάρχουν,μένει μόνο ο Σανίκης με τον Αλβανό,που για τα ευρωπαικά είναι πάρα πολύ αργός πλέον και δεν έχει και σούτ,ενώ ο Σανίκης είχε πάντα δύο και τρείς μπροστά του. Εσύ δηλ αν ήσουν σουηδός πώς θα έπαιζες ?
Για τον Διομήδη ξεχνάς ότι έχασε στην Γερμανία με 15+ και στο Λουτράκι η Λόβεν έκανε αγγαρία
Και με την Νεξε ήταν καταστροφική η επιλογή της συγκεκριμένης επιθετικής άμυνας γιατί οι Κροάτες την κάνανε σμπαράλια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία
Κλείνοντας νομίζω ότι η Αεκ θα προκριθεί γιατί χειρότερα δεν μπορεί να παίξει,ούτε οι σουηδοί καλύτερα !