Μονόδρομος η νίκη απόψε - Φωτογράφιση για την Εθνική - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μονόδρομος η νίκη απόψε - Φωτογράφιση για την Εθνική

Την νίκη που θα την φέρει άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015, θέλει η Εθνική Ανδρών απόψε (19:00- ΟΤΕ TV) κόντρα στην Ολλανδία στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της πριν από λίγο για το παιχνίδι με τους «Οράνιε» και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ θετικό, ειδικότερα μετά την εμφάνιση και το αποτέλεσμα κόντρα στο Ισραήλ.

«Σοβαρότητα και διάθεση»
Ο αριστερός εξτρέμ της Εθνικής Ανδρών Βύρωνας Παπαδόπουλος επεσήμανε στην ιστοσελίδα της
ΟΧΕ: «Δεν θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο η πιο δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που παίζει ένα εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από το Ισραήλ με παίκτες που αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Εμείς το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείξουμε είναι σοβαρότητα και διάθεση και από την στιγμή που είναι στην έδρα μας πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας. Ελπίζω να ανταποκριθούμε και να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Εύχομαι όπως την Κυριακή να έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου γιατί χρειαζόμαστε την στήριξη του. Αυτό που έγινε την Κυριακή με την ζεστή ατμόσφαιρα το χαρήκαμε με την ψυχή μας».

«Το θέλαμε και το δείξαμε»
Από την πλευρά του ο αριστερός ίντερ Θόδωρος Ευαγγελίδης είπε: «Κρατάμε το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Ισραήλ και συνεχίζουμε. Το θέλαμε και το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έδειξε πάθος, ψυχή και μυαλό στα τελευταία λεπτά για να κρατήσουμε το σκορ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Τώρα πρέπει να πάρουμε άλλες δύο νίκες με Ολλανδία και με Βέλγιο, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Αύριο θα είναι ένα δύσκολο ματς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά».

«Πιο έμπειρη η Ελλάδα, αλλά έχει απουσίες»
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ έδωσε ο τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας Μάρκ Σμετς. Ο 37χρονος πρώην αθλητής της Εθνικής Ολλανδίας, αγωνίστηκε κόντρα στην Ελλάδα στο κλειστό της Μίκρας -1- το 2007 (23-20) και στο κλειστό της ΧΑΝΘ το 2008 (33-20) σε δύο παιχνίδια άκρως πετυχημένα για την Ελλάδα.
«Ξέρω πολλούς παίκτες από την Εθνική Ελλάδας, λόγω της παρουσίας τους στην Γερμανία. Τον Αλβανό, τον Χαλκίδη, τον Βασιλάκη, τον Σανίκη, τον Μπαλωμένο, ακόμα και αυτούς που παίζουν τώρα, τον Παπαδόπουλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που κρύβουμε ή κρύβουν, ξέρουμε και ξέρουν πως παίζει ο καθένας. Θα είναι ένα σκληρό ματς. Η Ελλάδα παίζει στην έδρα της. Πρέπει να δούμε με τι ομάδα θα αγωνιστεί, ξέρουμε ότι έχει πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Πράγματι κόντρα στο Ισραήλ είχε πολλές αλλαγές στη σύνθεση της σε σχέση με το ματς κόντρα στο Βέλγιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλαξε ο τρόπος που παίζει κι' όλας.
Είμαστε έτοιμοι σε τι θα αντιμετωπίσουμε», τονίζει ο νεαρός προπονητής που γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά την Γερμανία, αφού αγωνίστηκε εκεί 14 χρόνια!
Για το γεγονός ότι η ομάδα του είναι άπειρη είπε: «Είναι πάντα ευκολότερο όταν η ομάδα έχει και ταλέντο και εμπειρία. Έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν παραστάσεις από την Γερμανία και κάποιους άλλους που δεν είναι μαζί μας και έχουν εμπειρία. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε αυτούς που δεν είναι μαζί μας. Έχουμε πραγματικά μία νέα ομάδα με πολλούς παίκτες στην Εθνική Νέων. Πρέπει να μάθουν και είναι διψασμένοι για αυτό.
Η Ελλάδα σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά πρέπει να δούμε και ποιοι θα παίξουμε. Μπορεί η εμπειρία να παίξει τον δικό της ρόλο στο ματς. Πραγματικά και με το Βέλγιο και με το Ισραήλ η Ελλάδα κέρδισε στα τελευταία δέκα λεπτά. Επίσης είναι ένα σημαντικό γεγονός ότι παίζει στην έδρα της. Πρέπει να τους πιέσουμε και αν το κάνουμε μπορούμε να πετύχουμε εύκολα γκολ». Τέλος για το αν το ματς αύριο είναι κλειδί για την πρόκριση και για την ευχάριστη έκπληξη του Βελγίου είπε: «Το κλειδί του ομίλου είναι οι βαθμοί εκτός έδρας. Οπότε ναι αν κερδίσουμε θα είμαστε φαβορί για την πρόκριση. Ωστόσο όλες οι ομάδες ακόμα έχουν τις πιθανότητες τους. Για την Ελλάδα και το Ισραήλ μπορεί να είναι έκπληξη η πορεία του Βελγίου για εμάς όχι. Ξέρουμε καλά το Βέλγιο και το πρωτάθλημα τους. Παίζουμε συχνά μαζί τους και με την Εθνική και μεταξύ των συλλόγων και ξέρουμε την πρόοδο που έχουν».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ομάδα/Β./Γκολ
1. Ισραήλ/4/115-110
----------------------------------------------------------------------------
2. Ολλανδία/4/100-97
3. Ελλάδα/4/106-108
4. Βέλγιο/4/103-108

*Ισραήλ και Βέλγιο παίζουν στις 19:45

Φωτογράφηση για το sportsfeed.gr
Αποτελεί ένα από τα πέντε μεγάλα ομαδικά αθλήματα και στο πρόσφατο παρελθόν, πηγή διακρίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό. Το χάντμπολ στην Ελλάδα, προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις... στάχτες του. Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. H Εθνική ομάδα σε διάστημα πέντε ημερών παίζει τις ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ του 2015.

Το sportsfeed.gr βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση της Εθνικής, στο κλειστό της Μίκρας, εκεί όπου το απόγευμα της Τετάρτης, στις 19.00, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί την Ολλανδία στο ματς της χρονιάς (ελπίζουμε μέχρι το επόμενο...).
Η φωτογράφηση από τον Κώστα Αμοιρίδη χάρισε κάποια λεπτά χαλάρωσης για τους παίκτες, αλλά όχι για τον Γιώργο Κρανάκη που δεν ήθελε να χαθεί ούτε λεπτό προπόνησης. Έτσι και έγινε...

http://sportsfeed.gr/2014/01/07/ethniki-ellados-geia-sou/

1 comment

Anonymous said...

24-19 νικη