Ματσάρα στο Βύρωνα και η ΑΕΚ ξανά στον τελικό μετά τη νίκη επί του Δούκα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ματσάρα στο Βύρωνα και η ΑΕΚ ξανά στον τελικό μετά τη νίκη επί του Δούκα

Διομήδης Άργους- ΑΕΚ θα είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών. Μετά τους «Λύκους», το εισιτήριο για τον τελικό «τσέκαρε» και η «Ένωση» που νίκησε πολύ δύσκολα με 23-20 τον Δούκα στο κλειστό του Βύρωνα. Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη προκρίνεται για 5η φορά στον τελικό και 4η συνεχόμενη, έχοντας ως στόχο να πανηγυρίσει το 3ο της τρόπαιο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Καφφάτος που πραγματοποίησε 14/22 επεμβάσεις αγγίζοντας το 65% με τον διεθνή πορτιέρο να αντικαθιστά στο ημίχρονο τον Κώστα Τσιλιμπάρη.

Το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος το οποίο η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα με
8 τέρματα διαφορά στο ίδιο γήπεδο. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» ήταν πιο διαβασμένη και από την άλλη η ΑΕΚ πολύ αγχωμένη και με αρκετά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 50' οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 19-19 και όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν τον Δούκα για 9:30 λεπτά χωρίς γκολ, ενώ στο ίδιο διάστημα σημείωσαν τρία.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν φανερό ότι η ΑΕΚ πήρε βοήθειες από τον πάγκο της, ενώ αντίθετα ο Δούκας ήταν πολύ κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και το ταξίδι στην Ουκρανία.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΚ 20-23
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-5, 6-8, 9-11, 11-13, 12-14 (ημχ.), 16-15, 17-16, 17-18, 19-19, 19-20, 20-23
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης 1, Μουντζουρίδης 6, Κλεώπας, Τόμπρος, Τζηράς 5, Γκέρτσος, Ζαμπούνης 3, Μανουσέλης, Σαμαράς 2, Αϊβαλιώτης, Ρηγάτος, Μισαηλίδης, Ντούνης, Μπάγιος, Γεωργιάδης, Αραπακόπουλος 3.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 3, Μπακαούκας 7, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 1, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης, Σανίκης 3, Αλβανός 4, Καρυπίδης 2, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 4-1, πέναλτι: 1/2-2/4

«Άλλη βαρύτητα το ματς»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ μετά το παιχνίδι: «Ένα ματς χωρίς επιστροφή σαφέστατα έχει άλλη βαρύτητα από το παιχνίδι πρωταθλήματος. Η άμυνα του Δούκα στο διάστημα 30-50 μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Είχαμε φρεσκάδα από τον πάγκο που μας έδωσε λύσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, αλλά πήραμε την πρόκριση που ήταν το ζητούμενο και ο στόχος μας».
Από την πλευρά του Δούκα ο αρχηγός Νίκος Μουντζουρίδης υπογράμμισε: «Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και συγκέντρωση για 60 λεπτά. Μετά από κάποιο σημείο ξεμείναμε από δυνάμεις, λόγω της κόπωσης και δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε την ίδια καλή απόδοση που είχαμε μέχρι το 50'. Μας παρηγορεί το γεγονός ότι η εικόνα μας ήταν πολύ διαφορετική από το ματς του πρωταθλήματος».

6 comments

Anonymous said...

Για την διαιτησία δεν έχετε να πείτε τίποτα ρε δουκαίοι και διομηδαίοι? Η ΑΕΚ έκανε δυναστεία και όλα αυτά που μας κάνατε τα χρόνια της φτώχειας και της υπομονής, τώρα πια τα βρίσκετε μπροστά σας...
Ραντεβου στον τελικό. Όπου και αν το κάνετε, ακόμη και στο Καστελόριζο, θα είμαστε εκεί για τον πέμπτο τίτλο και την υπεράσπιση του νταμπλ...
Να σημειώσουμε ότι στα χρόνια της υπομονής, αυτός υπέρχος κόσμος, μαζί με τον υπέροχο ΜΠΑΚΑΟΥΚΑ, ΤΣΑΟΥΣΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΦΦΑΤΟ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και τα άλλα παιδιά κράτησαν τη σημαία μας ψηλά... Για αυτό και υπάρχει τόσο ισχυρό δέσιμο... Από τις νύχτες ηρώων στην έδεσσα που παίζαμε με τερματοφύλακα τον ναπολέων Κρεμμώνα και την βραδιά της νίκης-πρωτη πρόκριση στην Ευρώπη, μέχρι την Λισαββώνα και το σίταρντ της Ολλανδίας είμασταν εκει, παίκτες-οπαδοί μια οικογένεια... Έτσι θα είμαστε για πάντα, στις χαρές και στις λύπες...

Anonymous said...

Πολύ σφαλιάρα για τον εθνοκόουτς τελευταία .Από που να αρχίσω και που να τελειώσω ήττα από Έδεσσα , ήττα από Διομήδη 2 ήττες από τους Ουκρανούς με κατεβασμένα σώβρακα ήττα από ΑΕΚ έρχεται συνέχεια σκαμπίλι από ΠΑΟΚ .Ουφ κουράστηκα .Και τα καλά δεν έχουν αρχίσει ακόμα !!!!!!!Μάλλον είναι το τριώδιο που φταίει και είναι ανάδρομος ο Ερμής ...

Anonymous said...

Οι περισσότερες από αυτές τις ήττες ήταν αναμενόμενες, δεν θα δώσω μεγάλο κομμάτι ευθύνης στον Κρανάκη πλην Έδεσσας.
Χθες ο Κρανάκης ήταν καλός, το μοναδικό που του καταλογίζω είναι στο τελευταίο δεκάλεπτο που κρίνονταν τα πάντα (ισοπαλία στο σημείο που λέω) έβγαλε Σαμαρά από ίντερ και πέρασε Ζαμπούνη playmaker χωρίς να έχει κάποιο αξιόλογο εξτρεμ, και εκεί το παιχνίδι της -πολύ καλής- ομάδας του χτες καταστράφηκε, έμεινε 10 λεπτά χωρίς γκολ και αυτό η ΑΕΚ -ή ακριβέστερα ο Σανίκης- το τιμώρησε.
Εκτός από τον Καφφάτο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ και ο Γιώργος Γεωργιάδης, δεν ξέρω γιατί δεν το ανέφερε κανείς αυτό.

Anonymous said...

Αφού το αναφέρεις εσύ για τον εαυτό σου....

Anonymous said...

Η κλάψα για την χαστούκα από Λευκό Πύργο έχει αρχίσει από τον Βασιλάκη Καίλα .Άντε περαστικά σου !!!!

Anonymous said...

παοκ γερα το βριλητος καπ ακόμη μια φορά