Άτυχη η Εθνική γυναικών αποκλείστηκε στα πέναλτι. Αύριο ο μικρός τελικός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άτυχη η Εθνική γυναικών αποκλείστηκε στα πέναλτι. Αύριο ο μικρός τελικός

Το χάλκινο μετάλλιο στο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «2014 IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY» θα διεκδικήσει αύριο (30 Μαρτίου) στις 16:00 στον μικρό τελικό η Εθνική ομάδα Γυναικών μετά την ήττα της με 24-23 στα πέναλτι από το Ισραήλ στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η Ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη, αφού στο 40:22 με το σκορ στο 17-15 έχασε λόγω τραυματισμού μία από τις κορυφαίες της αθλήτριες την Λένα Μούρνου (5 γκολ) και ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί ακόμα και με τέσσερα γκολ διαφορά (16-12 και 17-13) δύο φορές.

Ψυχολογικά η Εθνική δέχθηκε πολύ μεγάλο σοκ, κάτι που φάνηκε στη συνέχεια, αφού σημείωσε
μόλις 3 γκολ στα επόμενα είκοσι λεπτά του αγώνα.
Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πέτυχαν μόλις από ένα τέρμα, η Ελλάδα με την Τσακάλου στο 57:05 και το Ισραήλ με την Κόεν που ισοφάρισε 20-20 στο 59:10.

Ωστόσο η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει την νίκη - πρόκριση, όταν στην τελευταία της επίθεση με παίκτρια παραπάνω, η Στουγιαννίδου σε τετ α τετ από θέση εξτρέμ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 59:57.

Στην διαδικασία των πέναλτι η Τσακάλου ξεκίνησε πρώτη με το σουτ της να καταλήγει άουτ. Στην συνέχεια Μπέργκμαν, Χατζηπαρασίδου, Κόεν, Ανδρίτσου, Ιζάκ, Κωστοπούλου και Τούργκεμαν ευστόχησαν και το ματς τελείωσε με το χαμένο πέναλτι της Στουγιαννίδου που απέκρουσε η Εζράχι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σωκράτης Βακάλης (Προπονητής Ελλάδας): «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ το Ισραήλ. Διαχειρίστηκαν τα συναισθήματά τους και κέρδισαν δίκαια. Είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου. Εχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για την ήττα. Οι παίκτριες έκαναν ό,τι τους ζήτησα. Ηταν ένα ατυχές τελευταίο σουτ που μας στοίχισε το παιχνίδι αλλά έτσι είναι το χάντμπολ. Θα προσπαθήσουμε για το χάλκινο μετάλλιο".

Λαμπρίνα Τσακάλου (Πολυτιμότερη παίκτρια Ελλάδας): «Να συγχαρώ κι εγώ το Ισραήλ. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μας, τις συμπαίκτριές μου και φυσικά όλους τους φιλάθλους που ήρθαν να μας υποστηρίξουν. Σήμερα δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλές. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το ματς, αλλά χάσαμε λόγω της κακής ψυχολογίας μας. Οταν η μπάλα έκαιγε δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Χάσαμε εύκολα γκολ.
Εχουμε μια νεανική ομάδα. Δεν αντέξαμε την πίεση, δεν μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε στα κρίσιμα σημεία και να δούμε καθαρά τι έπρεπε να κάνουμε. Είμαστε όλες μικρές σε ηλικία και μας λείπει η εμπειρία από μεγάλους αγώνες.
Από εδώ και πέρα θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ξέρω πως όλοι στην ομάδα θέλαμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Λυπόμαστε για τους φιλάθλους που ήρθανε σήμερα να μας στηρίξουν και δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε το καλύτερο στον αυριανό αγώνα".

Σλόμο Χόφμαν (Προπονητής Ισραήλ): «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Αυτή είναι η ζωή, αυτό είναι το άθλημα. Επαιξε ρόλο και η τύχη, αλλά εμείς είμαστε στον τελικό! Λυπάμαι για τον προπονητή και τις παίκτριες της Ελλάδας, γιατί έπαιξαν πολύ καλά και άξιζαν τη νίκη. Ελπίζω η παίκτρια που τραυματίστηκε (σ.σ.: Μούρνου) να μην έχει κάτι σοβαρό".

Σιρ Βικράτ (Πολυτιμότερη παίκτρια Ισραήλ): "Ξέραμε ότι ελληνική ομάδα είναι η καλύτερη του άλλου ομίλου και θα προτιμούσαμε να τη βρίσκαμε στον τελικό. Λυπούμαστε που δεν τα κατάφεραν σήμερα. Εμείς είδαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Η Ελλάδα έχασε μία πολύ σημαντική παίκτρια με τραυματισμό (σ.σ.: Μούρνου) και η αποχώρησή της έπειτα άλλαξε το παιχνίδι. Είναι όλες τους πολύ έμπειρες παίκτριες και θα μπορούσαν να είναι στον τελικό".

ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΡΑΗΛ 23-24 (13-11, 20-20, 3-4)
ΕΛΛΑΔΑ (Σωκράτης Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 2, Χρυσή, Κοντοστεργίου 5, Ανδρίτσου 1, Καρσανίδου, Παρασκευαϊδου, Μούρνου 5, Μανδά, Στουγιαννίδου, Κεπεσίδου, Ιωαννίδου, Τσακάλου 5, Μασμανίδου 3, Λάμπρου, Κωστοπούλου 2, Παπαδοπούλου.
ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ 4, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 4, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 3, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 9, Μπεν Ιτζχάκ, Ιζάκ 2, Τούργκεμαν 2, Αμίνοφ.
Παρατηρητές: Κωνσταντίνου (Κύπρος), Φουλεόβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Καβέρινα- Σλιέπτσκοβα (Ουκρανία), δίλεπτα: 2-2, πέναλτι: 4/6-7/7.

7 comments

Anonymous said...

Τωρα εμεις οι άσχετοι (συμφωνα με μερικούς), μπορούμε να κρίνουμε τον Βακαλη (ή τον εκάστοτε προπονητή? )
Τις δημοσιες σχεσεις και τις αποσπάσεις μου μεσα...μια κ*αυλα είχαμε και μας την "σκοτώνετε" και αυτήν ...

Anonymous said...

Α,και να μην ξεχασω, με το χερι στην καρδια ενα μπραβο σε ολα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν.
Δείξανε απίστευτο παθος και δειξανε οτι το γουσταρανε.1000 μπράβο και εύχομαι σε ολες ,με σκληρή δουλειά να κάνουνε αυτο που αγαπάνε και να διαπρεψουν!!

Anonymous said...

Καλημέρα σε όλους μας. 4.ο4 αν δεν εισαι ο Βακαλης που ειμαι σιγουρος οτι εισαι εσυ !!!!Καρφωθηκες μονος σου γιατι μαλλον στην επεσαν ολοι κ ολες ια την κακη για την πολυ κακη διαχειρηση που εκανες σε ολο το παιχνιδι με τις λαθος επιλογες σου!!! το μην ξεκουρασεις για πενταλεπτα την Μουρνου την Τσακαλου κλπ!!! Κρατοντας εξω στο δευτερο την αριστεροχειρα της Ν.Ιωνιας, την λαθος επιλογη του πλαιυ κλπ... κλπ... κ τελος υπηρχαν κ αλλες παιχτριες να τις δεις τουλαχιστον!!! Αλλα εσυ προτιμησες ημετερες κ παγγιτισες???Χωρις να θελω να αδικησω καμια απο τα κοριτσια μας. Καποια στιγμη να μας εξηγησεις τι οδηγιες ειχαν τα κοριτσια για το δευτερο ημιχρονο ????

Anonymous said...

Τελικά η Μούρνου με θλάση την γλύτωσε γιατι ετσι οπως έμεινε μπορεί να ήταν και τίποτα χειρότερο. Περαστικά στην κοπέλα που ήταν και η κορυφαία στo τoυρνουά .

Anonymous said...

καλα κανει ο Βακαλης και ολα τα λαμογια που θελουν την αποσπαση.Αλλα ρε παιδια καντε και εργο,εσεις κοιτατε τις δημοσιες σχεσεις,πως να φατε τους αντιπαλους σας [προπονητες]και χαντ-μπωλλ μηδεν.Ρε Παντελη να τον παρεις αυτον και τον βοηθο του στην Ν. Ιωνια,μπας και δει η Εθνικη επομενη φαση.

Anonymous said...

Του δίνουμε και τους ομοσπονδιακούς της νεών.Εκεί να δείτε τι κανουν οι αποσπασμενοι,.Για αυτους θα τα πούμε μετα.Ελπίζω να μην κανουν το λάθος στην τελική επιλογή γιατί τοτε θα βγουν ολά στην φορά.Ετοιμοπολεμους θα πάρεις έτσι κόουτς;

Anonymous said...

Ούτε στο τσάλεντζ τρόφυ δεν μπορούμε να κερδίσουμε που γίνεται στην Ελλάδα !!!!!Βρε ουστ παρατείστε τα εδώ και τώρα