Εύκολη νίκη του Φιλώτα επί του ΑΟ Κοζάνης - Αγώνες τμημάτων υποδομής - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εύκολη νίκη του Φιλώτα επί του ΑΟ Κοζάνης - Αγώνες τμημάτων υποδομής

Εύκολο απόγευμα είχε η γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ. η οποία νίκησε στο εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου 22/3 με σκορ 30-25 τον Α.Ο. Κοζάνης. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας χαλαρός αγώνας όπου επικράτησε από την αρχή ο ρυθμός του Φιλώτα.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φιλώτα να βρίσκει τα πατήματα του γρήγορα σε επίθεση και άμυνα και να παίρνει γρήγορα κεφάλι με σκορ 7-5. Στην συνέχεια και παρά την δίλεπτη αποβολή της Χατζηιωάννου στο 17’ ο Φιλώτας πραγματοποιώντας ένα επιθετικό κρεσέντο εδραίωσε μια
διαφορά 7 γκολ με την οποία πήγε και στα αποδυτήρια με σκορ 16-9 υπέρ του.
Στην επανάληψη και με την ψυχολογία στο μέρος του ο Φιλώτας παρουσίασε μια εκπληκτική πολυφωνία στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα στο 40’ το σκορ να είναι 23-12 υπέρ του. Στην συνέχεια και έχοντας καθαρίσει ουσιαστικά το παιχνίδι η προπονήτρια Λιότσκα Θ. μπόρεσε να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στις μικρότερες αθλήτριες καθώς και να δοκιμάσει νέα σχήματα σε επίθεση και άμυνα. Έτσι χωρίς πολλά απρόοπτα έληξε το παιχνίδι με το Φιλώτα να παίρνει το ροζ φύλλο και τελικό σκορ 30-25.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Μαυρίδης Π. και Τονίδης Ι. από την Βέροια.
Συνθέσεις Ομάδων
Φιλώτας Μ.Π.Σ. : (Λιότσκα Θ.) Σουμτάκη Ι., Παραστατίδου Σ., Καραπάση Ε. (3), Τσερέπη Δ. (6), Γκάτσιου Α. (3), Κατωτοικίδου Α. (3), Χαριτοπούλου Ο.(6), Μητκάνη Κ.(3),  Χατζηιωάννου Χ.(2), Ζαρογιάννη Ζ.(3), Τραγαράκη Ε., Κιοσέ Μ., Κιοσέ Δ.(1), Θεοδωρίδου Α., Τετεδάκη Χ.
Δίλεπτες: 4 Πέναλτι: 0/0
Α.Ο. Κοζάνης : (Μιχαηλίδης Α.) Στάμου Β. (6), Γάτα Δ. (5), Τσιμπερδώνη Δ., Τσαμπούρη Μ., Ταρνανίδου Μ. (8), Παπαντωνίου Θ., Γκούντιου Ο.(4), Τσαπατώρη Μ., Γκούντιου Ε.(2).
Δίλεπτες: 1 Πέναλτι: 3/5




ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Λύγισε η ομάδα των μίνι κοριτσιών του Φιλώτα Μ.Π.Σ (Κ) από τον Α.Ο.Α Καστοριάς με σκορ 15-8 στον αγώνα που έγινε για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος το Σάββατο 22/3 στην Καστοριά.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένας αγώνας που πρόσφερε πλούσιο θέαμα και πολύ όμορφες στιγμές σε όλους τους παραβρισκόμενους. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες με τον Φιλώτα να διορθώνει τα λάθη του πρώτου δεκαλέπτου και να διεκδικεί στα ίσα την νίκη. Το δεύτερο ημίχρονο όμως οι γηπεδούχος λύγισε μπροστά στον ποιο έμπειρο και πρωτοπόρο της περσινής διοργάνωσης και έχασε το ματς με σκορ 8-15. Καλύτερη παίχτρια του Φιλώτα ήταν η Δούμκου Κ. με 3 γκολ.
Σύνθεση Ομάδας
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ) : (Κούπας Δ.) Γαργάνη Φ. (2), Γκιόζη Ε., Δούμκου Ε., Δούμκου Κ. (3), Ευραιμίδου Μ., Καραγιάννη Φ., Καραντσέλα Φ., Μάντζη Δ., Papa M. (2), Πόπτση Ε. Σκήπα Μ. (1), Καραγιάννη Φ., Τυρπίδου Ι., Ιωάννου Ε.
Ένας πολύ όμορφος αγώνας που έληξε με ήττα για τις παγκορασίδες του Φιλώτα Μ.Π.Σ. (Κ) με σκορ 19-26 υπέρ του Α.Ο.Α Καστοριάς που έγινε για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος το Σάββατο 22/3 στην Καστοριά.
Ήταν ένας αγώνας με πολύ θέαμα και πολύ όμορφες φάσεις. Το σκορ άνοιξε η ομάδα του Α.Ο.Α Καστοριάς  στο 2ο λεπτό με τον Φιλώτα να ακολουθεί. Το πρώτο ημίχρονο θα λέγαμε ότι χαρακτηρίστηκε από την υποδειγματική άμυνα και επίθεση του Φιλώτα η οποία όμως κατέληγε σε κακές επιλογές στο σουτ με αποτέλεσμα να μένει πίσω στο σκορ. Έτσι μετά από πολλές δυνατές φάσεις και αγωνία τελείωσε το ημίχρονο με το σκορ 15-8 υπέρ της γηπεδούχου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι νεαρές αθλήτριες του Φιλώτα μπήκαν ποιο αποφασισμένες για την νίκη και εν μέρει το πέτυχαν. Με πολύ καλές πρωτοβουλίες στην επίθεση, ωραία τελειώματα φάσεων και στιβαρή άμυνα κατάφεραν να πετύχουν επιμέρους σκορ ημιχρόνου 11-11. Αλλά η διαφορά 7 γκολ που κέρδισε στο πρώτο ημίχρονο η Καστοριά ήταν μεγάλη και δεν μπόρεσαν τα κορίτσια του Φιλώτα να την κλείσουν παρά τις προσπάθειες τους με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 19-26 υπέρ της Καστοριάς. Καλύτερες παίχτριες του Φιλώτα ήταν οι Δούμκου Ο. (ΤΦ) και η Ζαρίδου Β. με 7 γκολ.
Σύνθεση Ομάδας
Φιλώτας Μ.Π.Σ. (Κ) : (Κούπας Δ.) Δούμκου Ο., Δρίλλη Μ., Ζαρίδου Β. (7), Νικολάου Μ. (6), Πετσοπούλου Σ. (1), Ρόμπε Ε.(4), Ρόμπη Α., Λιάκου Δ.(1), Σεκούλα Ι., Πασπάλη Ε., Ιωάννου Ε.
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ.  (Β) ενάντια στην αντίστοιχη ομάδα του  Ε.Σ Αμύντα Αμυνταίου στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 22/3 στο Δ.Α.Κ Αμυνταίου.  Αναλυτικότερα τώρα στο 1ο ημίχρονο το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Φιλώτα αμυντικά και επιθετικά παρά το ότι κινήθηκε σε αργό ρυθμό και στα δυο κομμάτια του παιχνιδιού η ομάδα του Φιλώτα εφάρμοσε κάποια συστήματα τα οποία είχε δουλέψει στην προπόνηση και πέτυχε εντυπωσιακά γκολ. Στο 2ο ημίχρονο η ομάδα του Φιλώτα δεν χαλάρωσε καθόλου παρά την κούραση και την βοήθεια που είχε από τον πάγκο με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με παίκτριες των μίνι. Έτσι η ομάδα του Φιλώτα (Β) πήρε το ροζ φύλλο αγώνος με τελικό σκορ 13-8. Σκόρερ για την ομάδα του Φιλώτα ήταν οι Οκλαλιώτη Χ. και Κατσουπάκη Α.με 4 γκολ έκαστη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μεγάλη συμβολή σε αυτή τη νίκη είχαν και οι δυο τερματοφύλακες της ομάδας του Φιλώτα Μ.Π.Σ. (Β) Κατσικαράκη Κ. και Μορφίδου Ρ. οι οποίες πραγματοποίησαν καίριες επεμβάσεις σε όλο τον αγώνα.
Σύνθεση Ομάδας
Φιλώτας Μ.Π.Σ.(Β): (ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Β.) ΠΟΥΡΠΟΥΡΟΓΛΟΥ Α.(1),ΜΟΡΦΙΔΟΥ Ρ.(Τ/Φ),ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ Μ.(3),ΚΑΤΣΙΚΑΡΑΚΗ Κ.(Τ/Φ),ΚΙΟΣΕ Κ.(1),ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Χ.,ΟΚΛΑΛΙΩΤΗ Χ.(4),ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ Α.(4),ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ Β.,ΤΑΦΑΚΗ Ε.,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Κ.
ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Ήττα για την ομάδα των παγκορασίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ από τον Φ.Σ Εθνικό Κοζάνης με σκορ 22-35 στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 23/3 στο ΔΑΚ Αμυνταίου για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
«Παγωμένος» μπήκε ο Φιλώτας στο γήπεδο με το εναρκτήριο σφύριγμα απέναντι σε ένα ποιο καλά προετοιμασμένο Εθνικό. Κακή άμυνα, άστοχα σουτ, ασυντόνιστη επίθεση και έλλειψη θέλησης ήταν τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Φιλώτα σε σχέση με έναν αποφασισμένο Εθνικό με πείσμα για την νίκη, πολύ καλή οργάνωση σε επίθεση-άμυνα και καλά ολοκληρωμένες φάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχος να βρίσκετε συνεχώς πίσω στο σκορ και οι φιλοξενούμενες να έχουν επιβάλει ατάραχες τον ρυθμό τους διαμορφώνοντας το ημίχρονο το σκορ σε 6-15.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως είχαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα του Φιλώτα. Ξεκίνησε σε υψηλό ρυθμό το παιχνίδι του με γρήγορες και αποτελεσματικές επιθέσεις και καλά οργανωμένη άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Φιλώτας να «ροκανίσει» αρκετά την διαφορά μέχρι το 50’. Αλλά τα συνεχή άστοχα, σχεδόν εμπαθή σφυρίγματα και τα αναιτιολόγητα πέναλτι 13(!!) εναντίον του Φιλώτα από τον διαιτητή Μαρκόπουλο Γ. από την Κοζάνη καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό 22-35 υπέρ του Εθνικού Κοζάνης.
Σύνθεση Φιλώτα Μ. Π. Σ.: ( Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Ζαρογιάννη Ζ. (6), Τετεδάκη Χ., Στρατάκη Ε. (5), Τραγαράκη Ε. (4), Κιοσέ Μ., Κιοσέ Δ.,  Χατζηιωάννου Χ. (7), Θεοδωρίδου Α., Δουμκου Ο., Πετσοπούλου Σ.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
Άκρως επιτυχημένο ήταν το σαββατοκύριακο όσον αφορά την αγωνιστική δράση του τμήματος παίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ. Σε διάρκεια δυο συνεχομένων ημερών , Σάββατο 22/3 με Μ. Αλέξανδρο Φλώρινας και Κυριακή 23/3 με Α.Ο.Α Καστοριάς, η ομάδα του Φιλώτα κλήθηκε να δώσει δυο δυνατούς αγώνες με ισάξιους αντίπαλους. Το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα ήρθε  για την φιλοξενούμενη ομάδα του Φιλώτα στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας με την αντίστοιχη γηπεδούχο ομάδα της ακριτικής πόλης. Το σαββατιάτικο παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές φάσεις σε άμυνα και επίθεση και για τις δυο ομάδες καθώς το σκορ ήταν ισόπαλο μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Η ψυχραιμία όμως του Φιλώτα και οι σωστές επιλογές στη επίθεση του κέρδισαν σταθερό προβάδισμα δυο τερμάτων και ακολούθως την αναμέτρηση με τελικό σκορ 28-24 υπέρ της. Σκόρερ για του Φιλώτα ήταν οι Ζαρογιάννης Ι. και Ράντογλου Σ. με 7 γκολ έκαστος. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας του Φιλώτα Παπαδόπουλος Π. καθώς απέκρουσε 4 πέναλτι και αρκετές φάσεις τετ-α-τετ συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας.
Σύνθεση Φιλώτα Μ. Π. Σ.: (Δουδάκη Ε.): Κιοσες Δ.(6), Τανίδης Τ.(1), Ράντογλου Σ.(7), Παπαδόπουλος Π., Μουταφίδης Μ., Μπεκιάρης Γ.(5), Καλομηνίδης Δ.(2), Ζαρογιάννης Ι.(7), Πιχτράκης Ν.
Η Κυριακή ήταν εξίσου ευχάριστη μέρα για την ομάδα παίδων του Φιλώτα Μ.Π.Σ. μετά την σαββατιάτικη νίκη. Ακόμη μια νίκη πραγματοποίησε η ομάδα  παίδων του συλλόγου επί της αντίστοιχης ομάδας του Α.Ο.Α Καστοριάς στην οποία συνέβαλαν όλοι οι παίκτες. Για να έρθει όμως αυτό το επιτυχές αποτέλεσμα ήταν απαραίτητο οι παίκτες να διαχειριστούν την κούραση της προηγούμενης μέρας. Η ομάδα του Φιλώτα ευνοήθηκε από την έδρα της και έχοντας το πλεονέκτημα κυριάρχησε από την αρχή του παιχνιδιού πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μετά το τέλος του 1ου  μέρους με το σκορ να είναι 15-08 υπέρ της. Στο 2ο μέρος η ομάδα του Φιλώτα ανέβασε στροφές και αύξησε την διάφορα στα 11 γκολ σο 45’. Αν και δεν υπήρχαν αρκετές επιλογές από τον πάγκο λόγω απουσιών οι νεαροί αθλητές άντεξαν στην πιεστική επίθεση των Καστοριανών μέχρι το σφύριγμα της λήξης όπου τους βρήκε νικητές με τελικό σκορ 26-17. Πολυτιμότεροι παίκτες  για την ομάδα του Φιλώτα ήταν ο Ράντογλου Σ. (6 γκολ) και ο  Ζαρογιάννης Ι. (5 γκολ). Πολύ καλή εμφάνιση για ακόμη μια φορά έκανε ο τερματοφύλακας του Φιλώτα Παπαδόπουλος Π. που πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις.
Σύνθεση Φιλώτα Μ. Π. Σ.: (ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ Ε.) ΚΙΟΣΕΣ Δ.(3),ΤΑΝΙΔΗΣ Τ.(2),ΡΑΝΤΟΓΛΟΥ Σ.(6),ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π.(Τ/Φ),ΜΟΥΤΑΦΙΔΗΣ Μ.,ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ Γ.(2),ΚΑΛΟΜΗΝΙΔΗΣ Δ.(4),ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ι.(5),ΠΙΧΤΡΑΚΗΣ Ν.(4),ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε.,ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Α.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του για τις εμφανίσεις  τους  και τους προτρέπει να συνεχίσουν πιο εντατικά και συστηματικά τις προπονήσεις τους για να έχουν καλύτερη συνεχεία στην προσπάθεια τους.

No comments