Ισόπαλοι ΑΟ Ιωαννίνων και Φαίακας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ισόπαλοι ΑΟ Ιωαννίνων και Φαίακας

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων, λόγω της ισοπαλίας που παραχώρησε (22-22) στον Φαίακα Κέρκυρας στο ΕΑΝΚΙ, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Για τους Γιαννιώτες τα πράγματα θα ήταν απλά αν έπεφταν μόνο δύο ομάδες, όμως το γεγονός ότι από την Α1 είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσουν 2 ομάδες του Βορρά, καθιστά την 8η θέση της βαθμολογίας επισφαλή.

Πάντως και ο βαθμός ίσως να είναι σημαντικός, ωστόσο στις 5 τελευταίες αγωνιστικές θα χρειαστεί
η ομάδα των Ιωαννίνων να αυξήσει τις προσπάθειές της. Στο παιχνίδι που έγινε το Σάββατο, οι δύο ομάδες έδωσαν μάχη γκολ-γκολ και εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με τον ΑΟΙ να ισοφαρίζει στο τέλος και μάλιστα να πετυχαίνει κι ένα ακόμα γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε, με την αιτιολογία ότι ο Γεωργίου είχε πατήσει μέσα από την περιοχή. Για μία ακόμα φορά ο ΑΟΙ φωνάζει για τη διαιτητική αυτή απόφαση, που του έκοψε ένα βαθμό.

 AOI - ΦΑΙΑΚΑΣ 22:22
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-2, 5-4, 6-6, 8-9, 11-12, 14-13, 16-15, 17-17, 17-18, 20-21, 22-22.

ΑΟΙ (Γιάννης Καραμπίνας): Σιούλας, Ζαμπαλάς 5, Πατραμάνης, Οικονόμου Ν., Βέργος Κ., Τσολίγκας 1, Λιάτσος 6, Γεωργίου 8, Κολιούλης, Σίμος 2, Βέργος Ι., Χαρίσης, Κόκκας, Χριστοδούλου, Μέλος, Σήτας
Φαίακας (Τριβυζάς): Κουλούρης, Σαμοϊλης, Μωραϊτης, Νάστος 1, Ανδριώτης, Χατζηαράπης 3, Σ. Γιούργας, Δελλής 2, Κατσαρός 6, Κουμπατής, Καραμανλής 5,  Μαντζουρογιάννης 5



Πηγή: http://www.super-fm.gr/

9 comments

Aλεκος said...

Τι εγεινε ρε παιδια χασατε την μιλια σας,οι Κερκυραιοι παλι σας πηραν βαθμο?Απο που θα παραιτηθει ο Καραμπινας τωρα?Εσεις πηγαινατε για ανοδο και τωρα παλαιβετε για να μην πεσετε?

Κερκυραίος said...

Μερικώς παραπλανητικό το άρθρο -λογικό αν σκεφτεί κανείς οτι η πηγή είναι από ραδιόφωνο των Ιωαννίων-, το πιο πιθανό έτσι απλά να μεταφέρθηκαν στο γράφοντα ο οποίος δε θα ήταν παρών. Δυο λόγια από κάποιον που ΗΤΑΝ παρών...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:
Αν υπήρξε κάποιος που παραχώρησε την ισοπαλία, χτες αυτός ήταν ο Φαίακας που προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και όχι ο ΑΟΙ που πάλευε να ισοφαρίσει. Ο ΑΟΙ ξεκίνησε πιο δυνατά στην αρχή του πρώτου ημίχρόνου,οπότε και προηγήθηκε με 4-1,στη συνέχεια ο Φαίακας ισορρόπησε και προηγήθηκε,με το ημίχρονο να λήγει 11-12.Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο ΑΟΙ μπήκε πιο συγκενρωμένα,ισοφάρισε και προηγήθηκε με 16-15,με τον Φαίακα να ισοφαρίζει και να ξαναπερνάει μπροστά με δύο γκόλ. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν -και ενώ ο Φαίακας προηγούνταν με αυτά τα 2 γκόλ και ετοιμαζόταν να ξεφύγει-χρεώθηκαν πάικτες του με 4 συνεχόμενα δίλεπτα,οπότε ο ΑΟΙ κρατήθηκε στο παιχνίδι και η ψαλίδα δεν άνοιξε.Στο τελευταίο λεπτό και με το σκόρ 22-22,τα Γιάννενα εκδήλωσαν επίθεση την οποία έχασαν, ενώ στα τελευταία 20" ο Φαίακας δε μπόρεσε να σκοράρει. Η τελευταία του φάση ήταν ένα φάουλ σε νεκρό χρόνο που δε μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.
Το παιχνίδι χτες ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μεταξύ δύο καλών ομάδων και ανεξαρτήτως κλίματος στις κερκίδες, ο κόσμος σίγουρα το ευχαριστήθηκε. Το σκορ ποτέ δεν ξέφυγε και υπήρχε συνεχώς αγωνία, υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ, υπήρξε ένταση και πολύ πάθος, υπήρξαν εξαιρετικές ατομικές προσπάθειες από παίκτες και των δύο ομάδων (με κορυφαία την ισοφάριση σε 22-22 από τον εξαιρετικό και χτες Γεωργίου από μηδενική γωνία με σπασμένο καρπό-φαλτσάκι στην άνω γωνία του Κουλούρη).
Μακάρι να βλέπουμε και να ζούμε πάντα μόνο τέτοια παιχνίδια, εγώ προσωπικά σίγουρα θα το θυμάμαι για πολλά χρόνια και ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου το βίντεο να το ξαναδώ να ευχαριστηθώ παιχνίδι.


ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:
Η φάση του γκολ του Γεωργίου όντως αμφισβητούμενη, όμως δεν έγινε στο τέλος όπως περιγράφεται, αλλά πολύ νωρίτερα.
Ο ΑΟΙ αδίκως διαμαρτύρεται -ΚΑΙ ΠΑΛΙ-.Οι διαιτητές έκαναν ό,τι μπορούσαν οι άνθρωποι να μην αδικήσουν καμιά ομάδα και σφύριζαν ό,τι έβλεπαν, παρά τις συνεχείς και ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ φωνές των Γιαννιωτών για γραμμές, δίλεπτα, βήματα και ό,τι άλλο υπάρχει στον κανονισμό.
Αν είναι κάποιος να έχει παράπονο, αυτός θα ήταν μόνο ο Φαίακας, καθώς πέραν της εχθρικής ατμόσφαιρας στο γήπεδο και στις κερκίδες, υπήρξε εξαιρετικά αντιαθλητικό παιχνίδι από συγκεκριμένους παίκτες του ΑΟΙ που θα έπρεπε να έχουν βγει με 3 δίλεπτα από το πρώτο ημίχρονο. Όμως, οι διαιτητές επέτρεψαν στα Γιάννενα να παίζουν πολύ επικίνδυνα ενώ στο Φαίακα όχι, με αποτέλεσμα τα δίλεπτα να είναι 4 για τα Γιάννενα και 6 για το Φαίακα!!!!!

Κερκυραίος said...

(Συνέχεια από προηγούμενο)
Πραγματικά, δε θέλω να γράψω άλλα για εξωαγωνιστικές ΒΛΑΚΕΙΕΣ και ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ που δε θα έπρεπε να απασχολούν κανέναν. Θα προτιμούσα με χίλια να άνοιγα κουβέντα με αντίπαλο συναθλητή για το παιχνίδι αυτό καθαυτό και να μιλάμε με τις ώρες για το άθλημα και τις ομάδες που αγαπάμε, αφήνοντας στην άκρη μικρομιζέριες και βλακειούλες για διαιτητές, φαλτσοσφυρίγματα κ.λ.π μπαίνοντας σε μια συζήτηση που και εντάσεις δημιουργεί και ποτέ δεν τελειώνει. Σημασία έχουν μόνο τα εξής:

1)ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στις δύο ομάδες για το θέαμα, το πάθος και την ποιότητα που έβγαλαν στο παιχνίδι, όλα τα άλλα (διαμαρτυρίες, φωνές, εχθρική κερκίδα κ.λ.π) στην τελική δε βοηθάνε και μόνο κακό κάνουν. Ερασιτέχνες είμαστε, ας ευχαριστιόμαστε τουλάχιστον αυτό που κάνουμε. Χτες απολαύσαμε πολύ ωραίες τελικές προσπάθειες, κρίσιμα και "παντελονάτα" γκολ, κρίσιμες και "παντελονάτες" αποκρούσεις, ανατροπές του σκορ και ένα σωρό άλλα που κάνουν το άθλημά όμορφο. Απολαύσαμε δυνατές και "αντρικές" άμυνες -τις εγκληματικές τις αφήνω στην άκρη, συμβαίνουν, όλοι τις έχουμε κάνει, είναι το άθλημα τέτοιο και στην τελική ΕΥΤΥΧΩΣ τουλάχιστον δε χτύπησε κανείς ώστε να μη μπορεί να πάει στη δουλειά του αύριο.
2)Η εκτίμησή μου (κρίνοντας από την ποιότητα των ομάδων, τους βαθμούς τους ως τώρα αλλά και το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους) είναι οτι καμιά από τις δύο ομάδες τελικά δεν θα πέσει. Υπάρχουν άλλες, με πρώτο φαβορί μάλλον την Καστοριά.
3)ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους παίκτες του Φαίακα που κράτησαν την ψυχραιμία τους σε όλα αυτά που αντιμετώπισαν και δεν ανταπέδωσαν στις προκλήσεις γιατί σίγουρα θα μας στοίχιζε στο αποτέλεσμα αλλά και σε παρακρατηθέντα δελτία...


Και επειδή τέλος, καλό είναι πάντα να αναφέρονται οι αθλητές ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ομάδων -που ίδρωσαν και τίμησαν τις φανέλες τους ένθεν κακείθεν-:

Για την ομάδα του Φαίακα:
Κουλούρης,Ντούρος,Κολοβός(2),Γιούργας,Χατζηαράπης(2),Δημητρέλος,
Μαντζουρογιάννης(1),Κατσαρός(6),Ανδριώτης,Νάστος,Καραμανλής(4),
Κορακιανίτης(6),Βάγιας,Δελλής(1)

Για την ομάδα του ΑΟΙ:
Σκούλας,Ζαμπαλάς(5),Πατραμάνης,Οικονόμου,Βέργος Κ.,Τσολίγκας(1),
Λιάτσος(6),Γεωργίου(8),Κωλυούλης,Σίμος(2),Βέργος Ι.,Χαρίσης,Κόκκας,
Χριστοδούλου,Μέλλος,Σήτας

Πέναλτι: 2/2 - 3/3
Δίλεπτες:4-6
Πεντάλεπτα: 1-1,4-2,5-4,6-6,9-9,11-12,14-13,16-15,17-17,17-18,20-21,22-22

Anonymous said...

γράφονται και των δυο ομάδων οι αθλητές.

Κερκυραίος said...

Στην αρχή δεν γράφονταν νομίζω,μπορεί να διορθώθηκε ή μπορεί κάλλιστα να έκανα εγώ λάθος και να μην το παρατήρησα,οπότε έχεις απόλυτο δίκιο.Αν ισχύει αυτό,ευχαριστώ για τη διόρθωση

;)

Κερκυραίος said...

Και τώρα που το ξαναβλέπω,η σύνθεση και τα γκολ των παικτών του Φαίακα που αναφέρονται στο άρθρο είναι λανθασμένα και δε συμφωνούν με το φύλλο αγώνα,τα σωστά είναι αυτά που αναφέρω εγώ.

Από την άλλη,έκανα και εγώ κάποια λάθη στα ονόματα των αντιπάλων (λόγω γήρατος δε βλέπω καλά,μάλλον θέλω γυαλιά τελικά .. :P )
:)

Aλεκος said...

Φιλε Κερκυραιε,εχεις απολυτο δικιο και εγω θα ηθελα να μεινουν στην κατηγορια και οι 4 ομαδες της περιοχης μας και να πεσει μια της Βορειας Ελλαδας αλλα η συμπεριφορα της ομαδας των Ιωαννινων ειναι παραδεκτη εντος και εκτος αγωνα.
Εχουμε να συναντησουμε τετοιου ειδους συμπεριφορες στα χαντμπολικα γηπεδα πολλα χρονια.Η γνωμη μου ειναι οτι πανε το αθλημα κατα πισω και δεν λενε να εκπολιτιστουν.Αυτου του ειδους οι πρακτικες με ξυλο,βρισιες και απειλες γεινονταν απο ομαδες που υστερουσαν στην τεχνικη και στην παιδεια.

Κερκυραίος said...

Αγαπητέ Αλέκο, αφού συμφωνήσω αρχικά μαζί σου, να προσθέσω με τη σειρά μου ότι φέτος ειδικά μου έχει κάνει όμορφη εντύπωση η πολύ καλή εν γένει συμπεριφορά των αθλητών και των ομάδων εντός και εκτός γηπέδου. Νομίζω είχα χρόνια να δω τόσο συχνά αθλητές μετά το παιχνίδι να φεύγουν αγκαλιασμένοι και να τα λένε μετά το παιχνίδι, οι φιλοξενίες να είναι σωστές χωρίς "παρατράγουδα" ,και γενικά το κλίμα και οι μεταξύ των ομάδων σχέσεις καλές.
Επίσης σημαντικό ότι και στο παιχνίδι δε βλέπω "εγκληματίες" του παρελθόντος. ΟΚ, δυνατά μαρκαρίσματα θα υπάρξουν (handball παίζουμε άλλωστε όχι volley),μερικά πιο δυνατά από όσο πρέπει, αλλά καμιά σχέση με το παρελθόν. Δεν ξέρω, ίσως η κρίση μας έβαλε λίγο μυαλό, υπό την έννοια ότι αυτοί οι λίγοι που μείναμε στο άθλημα βάζουμε και από την τσέπη μας για αυτό που αγαπάμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό. Ίσως, ποιός ξέρει...

Μοναδική κατ' εμέ παραφωνία από τα ανωτέρω αποτελούν τα παιδιά από τα Γιάννενα, τα οποία πραγματικά πιστεύω ότι έχουν καλή ομάδα, αλλά ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ και ΑΥΤΟΔΥΣΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ Πανελληνίως με τη συμπεριφορά τους. Η συνεχής γκρίνια και το κυνήγι μαγισσών μονάχα τους αφαιρούν από την ποιότητα και την απόδοσή τους, δεν προσθέτουν. Ελπίζω να το καταλάβουν αυτό κάποια στιγμή, είμαι βέβαιος ότι θα τους βοηθήσει περισσότερο εν αντιθέσει με το διαρκή ρόλο του αδικημένου που έχουν επιλέξει ως τώρα και ακολουθούν με κουραστική συνέπεια.

Τέλος, να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες και μακριά από τραυματισμούς σε όλους ανεξαιρέτως.
Το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ ενδιαφέρον και έτσι πιστεύω θα παραμείνει μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Η Άρτα με τη Δράμα άνευ απροόπτου θα κυνηγάνε την άνοδο μέχρι τέλους (μπορεί να πεταχτώ και μέχρι την Άρτα να δω το Άρτα-Δράμα αν μπορώ) ενώ και η 8η θέση δε θα κριθεί νωρίτερα από τη 18η αγωνιστική. Μακάρι και του χρόνου να απολαύσουμε τέτοιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα (εάν εντωμεταξύ δε διαλυθεί καμιά ομοσπονδία ή δεν γίνει καμιά αναδιάρθρωση όπως η Α2 των γυναικών) αν και το βλέπω δύσκολο...

Anonymous said...

αξιο το αποτελεσμα σ εαυτο το παιχνιδι,ισως πιο πολλες πιθανοτητες ειχε η κερκυρα που ηταν μπροστα στο σκορ για να το κερδισει.Καλη ατμοσφαιρα ,ενταση στον αγωνιστικο χωρο σε αθλητικα πλαισια.Αυτα τα παιχνιδια κρατανε τον φιλαθλο στο χωρο με το ωραιο σασπενς που ειχε μεχρι το τελος.Ενταση στον παγκο των Ιωαννινων ,ισως επειδη παιζανε στην εδρα τους και θελενε το παιχνιδι,ηρεμια και στρατηγικη στον παγκο του φαιακα.Διαιτησια σε καλα επειπεδα σε ενα παιχνιδι που δεν ειχε τις δυσκολες φασεις .Και στο φιναλε αγκαλια οι αντιπαλοι αποχωρησαν απο το γηπεδο.Μπραβο σε ολους.