"Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού........" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού........"

Με την αυριανή τακτική ΓΣ της ΟΧΕ στη Θεσσαλονίκη θα καταπιαστούμε σήμερα. Και με τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά. Έχουν γίνει πολλές αναφορές από αυτόν εδώ το χώρο για τις συστηματικές πράξεις που έχουν μετατρέψει το καταστατικό της ΟΧΕ, από ευαγγέλιο της διοίκησης, σε χαρτί τουαλέτας. Μετά την αυθαίρετη άρνηση του ΔΣ να προβεί στην έκπτωση μέλους του για ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ παράβαση των διατάξεων του καταστατικού με το δήθεν πρόσχημα της προσφοράς του στο άθλημα, η αυριανή ΓΣ έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο, την άποψη αυτή.

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο της ΟΧΕ. Για τη συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ, το άρθρο 9 εδάφιο 8 του εγκεκριμένου από το πρωτοδικείο Αθηνών καταστατικού της ΟΧΕ, αναφέρει ρητά "Δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ έχουν τα σωματεία - μέλη, εφόσον στο προ της Γ.Σ
ημερολογιακό έτος είχαν συμμετοχή σε αγώνες τουλάχιστον με είκοσι (20) αθλητές. Η συμμετοχή αποδεικνύεται από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία ή από αθλητική ένωση ή από Τοπική Επιτροπή αυτής ή διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία και διεξάγονται με την έγκριση της Ομοσπονδίας"

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε για σωματεία (όπως είδαμε κι από την πρόσφατη λίστα επιχορηγήσεων της ΓΓΑ) και εκπροσώπους άσχετους, που συμμετείχαν και συμμετέχουν ψηφίζοντας στις ΓΣ. Αυτή τη φορά όμως η ΟΧΕ ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό, κάνοντας ΚΑΙ το αντίστροφο. Αφαιρώντας δηλαδή το δικαίωμα ψήφου από σωματεία που το είχαν 101%, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Αυτό συνάγεται από τη λίστα που στάλθηκε στα σωματεία, με διαβιβαστικό υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και Γραμματέα του ΔΣ κ.κ Χατζηιωάννου και Γκαντή αντίστοιχα, η οποία όπως αναφέρεται, εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση του ΔΣ της 12ης Μαρτίου, για την οποία υπάρχουν προφανώς μαγνητοφωνημένα και απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Στη λίστα αυτή όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, δικαίωμα ψήφου διατηρούν σωματεία όπως πχ ο ΑΟ Δαλαμανάρας, για το οποίο είναι απόλυτα βέβαιο ότι έχει αγωνιστεί σε αγώνες με 20 αθλητές, όπως θα αποδεικνύεται από τα πρωτότυπα φύλλα αγώνα που προφανώς έχουν υπογράψει οι διαιτητές, στους οποίους και σίγουρα θα έχει πιστωθεί το αντίστοιχο ποσό ως αμοιβή αγώνα από το λογιστήριο της ΟΧΕ. Το ίδιο μάλλον θα ισχύει και για τον Έφηβο Χιου και την Ολυμπιάδα Χίου που ενώ έχουν δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα αν τη στιγμή που δημοσιεύεται το άρθρο εμφανίζονται στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ της ΟΧΕ να μην έχουν δώσει αγώνα στο 2013 (Β ανδρών 7ος όμιλος-Α2 γυναικών 6ος). Γι αυτό και καλώς θα συμμετέχουν και θα ψηφίσουν, αν τελικά παραβρεθούν στη ΓΣ. Σύνηθες φαινόμενο!!!

Αλλά φέτος είχαμε μια καινοτομία έκπληξη. Ενώ τα παραπάνω σωματεία διατηρούν εκ νέου το δικαίωμα ψήφου, αφαιρείται από σωματεία που το δικαιούνται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!! Έτσι σύλλογοι που είτε εξακολουθούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΟΧΕ όπως ο Έσπερος Λαμίας (που είχε εντός 2013 άνδρες, γυναίκες, ηλικιακά), ή σταμάτησαν εντελώς τη δραστηριότητα τους όπως ο Άρης ΑΣ,  Παράδεισος Αμαρουσίου, Ακαδημία των σπορ Φλώρινας (με άνδρες και γυναίκες το καθένα στο 2013) αλλά πληρούν τις διατάξεις του καταστατικού, φαίνονται να απώλεσαν αναίτια το δικαίωμα ψήφου.

Ανεξάρτητα αν τα σωματεία αυτά θα συμμετείχαν ή όχι στη ΓΣ, ή ακόμα κι αν θα ήταν οι φανατικότεροι υπέρμαχοι υπερψήφισης των προτάσεων της διοίκησης, είναι δυνατόν να συνέβη αυτή η παραβίαση του καταστατικού και στις δυο περιπτώσεις (ψήφου και μη); Δεν αλλοιώνεται το σώμα της ΓΣ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται; Αλήθεια μπορεί ένας αρμόδιος να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή; Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπήρχε δόλος και ότι έγινε απλά ένα λάθος, όταν μάλιστα η προβλεπόμενη από το καταστατικό δικαστική επιτροπή που θα μπορούσε να γνωμοδοτήσει, δεν υφίσταται; Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη; Και όλα αυτά χωρίς να κοιτάξει κανείς παραδίπλα τα ονόματα των εκπροσώπων, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία, αλλά δευτερεύον αυτή τη στιγμή!!!

Μεγάλη απορία προκαλεί και η επιμονή να διατηρούν την ιδιότητα του μέλους, τα σωματεία εκείνα που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 7 του καταστατικού (όσα δεν έχουν επιδείξει αθλητική δραστηριότητα τα δυο τελευταία έτη), για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει μια επαρκής δικαιολογία γιατί δεν έχουν διαγραφεί μέχρι σήμερα. Πέραν της καταστρατήγησης των διατάξεων του καταστατικού, σε τι εξυπηρετεί η τεχνητή αυτή διατήρηση των σωματείων μελών της ΟΧΕ, μερικών από τα οποία έχουν αποχωρήσει πλέον των 5 ετών, σε αριθμό μεγαλύτερο των 100;


Η άτυπη λίγκα
Στο πρόχειρο κείμενο προτάσεων (sic) που διαβιβάστηκε στα σωματεία, αναφέρεται και το θέμα της λίγκας. Ο τρόπος που επιχειρείται με τον όρο "άτυπη λίγκα", καταδεικνύει κατά την άποψη μου την σαλαμοποίηση που προσπαθεί να γίνει από μεριάς ΟΧΕ, ώστε να καθυστερήσει κι άλλο το θέμα. Λίγκα δεν είναι μόνο ΙΚΑ, Εφορία, λογιστές που υπάρχουν ήδη στην καθημερινότητα όσων σωματείων λειτουργούν σωστά. Λίγκα είναι τηλεοπτικό συμβόλαιο, κλειστές ώρες αγώνων, σύστημα αγώνων, στατιστική κάλυψη και κυρίως η ανάδειξη του -υποβαθμισμένου- προϊόντος που λέγεται πρωτάθλημα Α1 Ανδρών, ώστε να υπάρξουν κάποια στιγμή, έσοδα από την κοινή δραστηριότητα των ομάδων.

Αν ήθελε η ΟΧΕ τη λίγκα των σωματείων της Α1, με ένα κείμενο δυο γραμμών στο καταστατικό της που να προβλέπεται η παραχώρηση της διοργάνωσης σε έναν συνεταιρισμό των σωματείων, θα ήταν αρκετό για να πάμε στο επόμενο βήμα, από πλευράς σωματείων αυτή τη φορά, που θα ήταν η σύσταση από μέρους τους, του ΝΠΙΔ με οποιαδήποτε μορφή (ένωση, σύνδεσμος κλπ) το οποίο θα αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος της Α1.

Προφανώς δεν ήταν αρκετή η εκπεφρασμένη βούληση των σωματείων στη συζήτηση που έγινε τον Ιούνιο του 2013 στο Μουσείο της Ακρόπολης, η στην πρόσφατη συνάντηση με τα σωματεία της Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να γίνει αντίστοιχη με τα υπόλοιπα σωματεία στην Αθήνα, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. Για αυτό μάλλον πρέπει να υπάρξει κι άλλη συζήτηση από επιτροπές που θα εξαντλήσουν τον "διάλογο" κλπ.  Όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει". Ευχή είναι η συζήτηση που ξεκίνησε για την αύξηση των ομάδων της Α1 σε 14 -που θα είναι ταφόπλακα για το άθλημα- να είναι άσχετη με την καθυστέρηση αυτή.

Έτσι πάει η αγωνιστική περίοδος 14/15, αλλά και η ευκαιρία της ΟΧΕ να γίνει μια σύγχρονη ομοσπονδία όπως οι υπόλοιπες στην Ευρώπη, που θα ασχολείται μόνο με τις Εθνικές ομάδες και την ανάπτυξη.

Τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα

ΥΓ. Απορία ψάλτου βήξ :
- Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου και φαίνεται ότι δεν έχουν εκπροσώπους, μπορούν να ψηφίσουν αν εμφανιστεί κάποιος εντελώς ξαφνικά με την ιδιότητα του εκπροσώπου ή θα του αρνηθούν;
- Αν -υποθετικά- ζητηθεί στην είσοδο της αίθουσας από τους εκπροσώπους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 με ρητή αναφορά στις συνέπειες του Νόμου για ψευδή δήλωση, πόσοι θα μπουν τελικά στην αίθουσα; Υπάρχει κάποιο τυπικό ή ουσιαστικό κώλυμα γι μια τέτοια πρωτοβουλία, που θα τονώσει την διαφάνεια που όλοι μάχονται (sic);
- Γιατί δεν υπάρχει θέμα εκλογής για κάλυψη των κενών θέσεων αναπληρωματικών συμβούλων; Τι θα συμβεί αν παραιτηθούν κάποια μέλη του ΔΣ;

  • Click to enlarge image diavivastiko_listas.jpg
  • Click to enlarge image dpsifos.jpg
  • Click to enlarge image mi_psifos1.jpg
  • Click to enlarge image mi_psifos2.jpg
  • Click to enlarge image olymp_rank.jpg
  • Click to enlarge image olymp_rank2.jpg
  • Click to enlarge image protaseis1.jpg
  • Click to enlarge image protaseis2.jpg
  • Click to enlarge image sched1.jpg
  • Click to enlarge image sched2.jpg






15 comments

Anonymous said...

Toν ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ δεν τον αφηνουν να ψηφισει στην Γεν.Συνελευση παρα μονο δια του αντιπροσωπου του που ειναι ενας κυριος ''γνωστος,ιδιαιτερος,φιλος,συμπεθερος,κουνιαδος,μπατζανακης,τριτοξαδερφος,του ΚΥΡΙΟΥ ''ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ''παντωτας στο αρθρο του καταστατικου που λεει οτι προγενεστερα των 60 ημερων πρεπει να αντικατασταθει ο αντιπροσωπος του συλογου.Και επισης θα επρεπε να γνωριζουμε νερακι το καταστατικο,για να μπορουμε να πουμε την αποψη μας στην Γεν. Συνελευση.Μπορουν να μας πουν ποτε προκυρηχθηκε η Γεν. Συνελευση για τον προυπολογισμο για να δουμε αν ηταν στο χρονικο οριο των 60 ημερων?ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ,ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.!!!!!!!!!!ΣΗΜΕΙΩΣΗ¨Ειμαστε σιγουροι για την υποχθονεια αντιδραση σας σε ολα τα επιπεδα εναντιον του συλογου.Να ειστε ετοιμοι και για την απαντηση μας ομως!!

Anonymous said...

Για αυτούς που θα πάνε στη συνέλευση να ψηφίσουν: Θυμηθείτε τα μεγάλα λόγια για την ανάπτυξη, και το ταυτόχρονο κόψιμο του διαιτητή (το μοναδικό πράγματα που προσφέρανε) στα παμπαιδικά-μίνι. Ήρθε η ώρα να πάρουν την πληρωμή τους.

Anonymous said...

nΚανενας συλογος δεν θα ψηφισει διοτι η πλειοψηφια θα ειναι αντιπροσωποι ανιδεοι, κοματοσκυλα του ΑΓΓΕΛ.Ολα ειναι συμφωνημενα προδιεγραμενα χωρις να ακουν ουτε να θελουν να ακουσουν μια προταση απο τους συλογους.Στο ξεκινημα της χρονιας εχει να πεσει πολυ γελιο και κλαμα ταυτοχρονα.Η ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Anonymous said...

Αρχισαν τα οργανσ

Anonymous said...

Να μας πουν απο την ομοσπονδια ποσο θα στοιχισει το αυριανο παρτακι και ποιος θα πληρωσει το μαρμαρο

Anonymous said...

Εδω τους πληρωνουμε γραμματειες διαιτητες οδοιπορικα.στους καφεδες θα κολλησουμε

Anonymous said...

Παπ ψάξου πόσοι εκπρόσωποι ειναι υπάλληλοι στο μουσείο του Αγγελουδη. Εχει λαβράκι εκει.

Anonymous said...

O Χαριτωνίδης θα ψηφίσει αύριο;

Anonymous said...

Οχι θα ψηφίσει η γραμματέας του στελιου που ήταν από μικρή φθια λαμίας.

Anonymous said...

ΑΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ ΟΕ!ΟΕ!ΟΕ!Θα αναστηθουν και οι πεθαμενοι30 ημερες πριν το πασχα!!

Anonymous said...

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΤΣΟΚΑΠΑΣ ΟΕ!ΟΕ!ΟΕ!ΟΕ!Που πας ρε μαυρε μου με τετοιο ονομα να ψηφισεις!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

ΠΑΡΑΣΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ελπίδες Πάτρας και ΠΑΡΑΣΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡ. Πηγασος Αίγιου είναι ο ίδιος άνθρωπος;

Anonymous said...

Κύριοι του Καματερού κι οι υπόλοιποι που κλαίγεστε σαν μυξοπαρθένες χήρες το δρόμο σας τον έδειξε ο ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ .Αν ανακαλούσατε κι εσείς τους ψευτοαντιπροσώπους σας τώρα κάτι θα κάνατε στη ψευτοσυνέλευση . Τέλος το χαντμπωλάκι! Όποιος θέλει να παίζει στα ψευτοπρωταθλήματα των νταβατζήδων του χάντμπωλ θα πρέπει να πληρώνει πολλά!!!
Αυτά και περαστικά σας !

Anonymous said...

εσεις όυ θα είστε εκεί λοιπόν μην ψηφίσετε τίποτα από όλα αυτά!!! κρατήστε κόντρα σε αυτά που θέλουν να μας κάνουν. μην φοβηθείτε να ρωτήσετε όλα αυτά τα ερωτήματα που αν ένας εισαγγελέας ή δεν ξέρω τι όλλο μαθαινε ότι γίνονται θα ερχόταν εκεί και θα τους μπουζουριαζαι όλους. ρωτήστε γιατί δεν ψηφίζουν αυτοί που δικαιούνται ,γιατί ψηφίζουν αυτοι που δεν δικαιούνται, γιατί δεν διαγράφηκε αυτό το μέλος με την "προσφορά στο άθλημα" γιατί αυτός που ψηφίζει ως εκπρόσωπος δεν δείχνει ταυτότητα και δεν υπογράφει υπευθυνη δήλωση, γιατί δεν έχουν διαγραφεί τα σωματεία-φαντάσματα, ρωτήστε αν μαγνητοφωνήται η Γ.Σ ή αν έχουν πρακτικά για όλες τις αποφάσεις που έχουν πάρει κατά καιρούς!!! κάντε κάτι για να μην περάσει η προσπάθεις για την εξαφανισή μας!

Anonymous said...

Ναι φαγωθητε μεταξυ σας να γελανε οι χαραμοφαηδες της ΟΧΕ.Κυριε Αργολικε δεν ειναι ωρα για ηρωες και μαγκες,αλλα για συσπηρωση και αντιδραση σε οτι καταστρεφει το αθλημα μας.Πολυ συντομα ολοι αυτοι θα ξεσκεπαστουν,και το ζητημα ειναι ποια θα επιτρεψουμε να ειναι η καινουρια μερα για το αθλημα θεσμικα και αγωνιστικα.Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν δει το πραγματικο χαντ-μπωλ στην Ευρωπη και οσον αφορα τις δομες και σε οτι αφορα την αναπτυξη.Κανενας απο τους φωστηρες της ΟΧΕ δεν ζητησε την γνωμη τους για το πως το κανουν και εχουν τοσο υψηλο επιπεδο εκει και οχι εδω.Τοσοι παικτες εφυγαν και ειδαν και εζησαν παραστασεις που οι κυριοι αυτοι της οχε νομιζουν οτι ειναι star-wars.