Νικήτρια του Βρίληττός 2014 η Κροάσια Ζάγκρεμπ. Στην 4η θέση ο Φίλιππος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νικήτρια του Βρίληττός 2014 η Κροάσια Ζάγκρεμπ. Στην 4η θέση ο Φίλιππος

Η ανωτερότητα της Κροάσια Ζάγκρεμπ ήταν εμφανής από το πρώτο παιχνίδι που έδωσε στο 2ο Διεθνές Τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και είχε υποχρεώσει όλους όσους την παρακολούθησαν να την χρίσουν φαβορί.
Και οι Κροάτες το απέδειξαν εντός γηπέδου στον τελικό της διοργάνωσης επικρατώντας με 22-21 της εξαιρετικά μαχητικής και ποιοτικής Εθνικής Ισραήλ 1.

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία ενός τελικού μεγάλης διοργάνωσης, με πάθος, μαχητικότητα, δυνατές μονομαχίες και δύο κόκκινες κάρτες, οι Κροάτες στα κρίσιμα σημεία έδειξαν
πως έχουν την εμπειρία, τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες να πάρουν αυτό που θέλουν, μπροστά σε περισσότερους 750 φίλους του χάντμπολ στο «Φιλίππειο» της Βέροιας.
Μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι –χέρι στο σκορ με την Κροάσια να δείχνει πως έχει τον έλεγχο, αλλά το Ισραήλ να μην αφήνει τους αντιπάλους να εκμεταλλευτούν όλα τα ατού τους.
Στα τελευταία λεπτά, η Κροάσια πήρε το προβάδισμα με τρία γκολ (21-18 στο 35'), αλλά το Ισραήλ κατάφερε να μειώσει στο γκολ 37'' πριν το τέλος, αλλά όχι και να ισοφαρίσει.
Ντιέγκο Ρέι (Προπονητής Ισραήλ 1): «Η Κροάσια είναι ένα μεγάλο κλαμπ κι εμείς είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να την αντιμετωπίσουμε σε έναν τελικό και να την κοντράρουμε. Αυτό που κρατάμε είναι οι εμπειρίες που απέκτησαν αυτά τα παιδιά και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Παίξαμε καλό χάντμπολ, δείξαμε χαρακτήρα και φτάσαμε στον τελικό. Εχω πάει σε πολλά τουρνουά στην Ευρώπη και ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είναι από τα οργανωμένα που έχω συναντήσει. Τα πάντα ήταν τέλεια».
Μπόρις Νέμετς (προπονητής Κροάσια): «Ήταν ένας καταπληκτικός τελικός τόσο για το κοινό όσο και για τους παίκτες. Είμαστε ικανοποιημένοι για την πρώτη θέση. Ελπίζω πως πολλά από αυτά τα παιδιά θα μείνουν στο χάντμπολ και δύο ή τρεις θα γίνουν επαγγελματίες παίκτες, ίσως να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα. Μέσα από αυτούς τους αγώνες και τόσο δυνατούς τελικούς οι παίκτες χτίζουν χαρακτήρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για την δημιουργία ενός υπέροχου τουρνουά. Τα πάντα ήταν τέλεια».

ΡΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (1) 22-21
Τα πεντάλεπτα: 3-5, 6-6, 10-9, 11-10(ημχ.), 14-14, 16-17, 21-18, 22-21
ΡΚ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (M. Νέμετς): Πούριτς, Βρίμπιτς, Φριτζ, Σβέτινα, Πλάμινιτς 4, Μπένκοβιτς, Στάρτσεβιτς 1, Σαφράνκο, Ντρούζινετς 4, Κράλιεβιτς 2, Γιαβόρ 1, Ουρανκάρ, Κρέσιμιρ 10, Κάιμπα, Κασάρ
ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (1) (Ν. Ρέι): Νταγιάν 5, Σχνάιντερ 6, Μάνο 2, Σχέμεν 3, Σλουκ, Σαμσόνοβ, Λομπρόζο 2, Γκέρρα, Ζάρο, Ζόρετ, Μπαράκ, Αβνή, Κόχεν, Αχαρόνη
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος, Λιακόπουλος Δίλεπτα: 5-2 Πέναλτι: 1/1 - 1/2 Κόκκινη κάρτα: Σταρτσεβιτς 27:00 (3x2΄), Πλάμινιτς 39:23 (επικίνδυνο παιχνίδι)

Χάλκινη η Παρτίζαν
Η Παρτίζαν Βελιγραδίου υποχρέωσε τον Φίλιππο Βέροια σε ήττα 26-25 στον μικρό τελικό του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και κατέκτησε την τρίτη θέση. Ετσι, ο προπονητής του Φιλίππου, Τάσος Χατζηπαρασίδης, δεν πήρε το δώρο που περίμενε από τους παίκτες του την ημέρα των γενεθλίων του.

Με εξαίρεση ένα ισχνό προβάδισμα του Φίλιππου, 10-9 στο 12ο λεπτό, η Παρτίζαν ήταν συνεχώς μπροστά, αλά η ελληνική ομάδα δεν σταμάτησε να την κυνηγά το σκορ και αρκετές φορές ισοφάρισε, χωρίς όμως να καταφέρει να προηγηθεί και να πάρει το ψυχολογικό αβαντάζ.
Η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια του Φίλιππου να ισοφαρίσει σημειώθηκε 1'20'' πριν από τη λήξη όταν ήταν πίσω στο σκορ με ένα γκολ (25-24) και είχε την κατοχή, αλλά έγινε λάθος πάσα στην επίθεση.
Ο Αλεξάνταρ Κρστιτς σημείωσε εννέα γκολ και ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Αλέκσα Στάνιτς έβαλε τα δύο από τρία τέρματά του στο τελευταίο κρίσιμο τρίλεπτο και «σφράγισε» τη νίκη της Παρτίζαν.
Τάσος Χατζηπαρασίδης (προπονητής Φίλιππου Βέροιας):
«Έπρεπε να ξεπεράσουμε και την κούραση αλλά και την ήττα από την Κροάσια το μεσημέρι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την Παρτίζαν, αλλά την Κροάσια δεν μπορούμε να την κερδίσουμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Μπράβο στην Παρτίζαν, αλλά και σε όλες τις ομάδες του τουρνουά κι ειδικότερα στις ξένες που μας δείχνουν τον δρόμο της πολλής και σκληρής δουλειάς. Οι ξένοι προπονητές είπαν πως τους άρεσε ο Φίλιππος κι αν υπάρχει κάτι που τους εντυπωσιάζει είναι το γεγονός πως κάνουμε τόσο λίγες προπονήσεις».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ακίμ Κόμνενιτς (Προπονητής Παρτίζαν):
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την τρίτη θέση. Ο Φίλιππος είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα κι είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα του τουρνουά. Παίξαμε πολύ καλή και δυνατή άμυνα κι ήμασταν υπομονετικοί όπως έπρεπε στην επίθεση. Είμαι υπερήφανος για όλους τους αθλητές μου. Είναι μαχητές. Η διοργάνωση ήταν υπέροχη. Πραγματικά τέλεια. Δεν μας έλειψε τίποτα. Ελπίζω να είμαστε εδώ και του χρόνου».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 25-26
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-7, 10-11, 13-15(ημχ.), 17-18, 18-21, 22-23, 25-26
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τ. Χατζηπαρασίδης): Στεριόπουλος, Στεμπάρη, Πασχούλας, Ταραμονλής 1, Ναυροζίδης, Σαράφης 2, Παπαδόπουλος, Κοντόπουλος, Τζιμπούλας 5, Μπαλτατζής 3, Κουκουτσίδης 7, Ζούζος, Κωσταράκης, Γκαράς 7, Χοργός
ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Α. Κόμνεμιτς): Γκάιτς Ν., Τσάνακ, Χάιντιν 2, Τσαΐροβιτς, Γκάιτς Ρ., Γιέντιτς 3, Νίκολιν, Μπάρατς 1, Γκόικοβιτς, Στάνιτς 3, Βίζτσινα, Μίτιτς, Βέλιοβιτς, Μίτσιτς 8, Κρίστιτς 9
Διαιτητές: Ράλλη Χ., Ράλλη Σ. Δίλεπτα: 2-1 Πέναλτι: 0/1 - 3/3

Στην 5η θέση η Νόβι Μπέογκραντ
Στην 5η θέση στο 2ο Διεθνές Τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» κατέλαβε η Νόβι Βελιγραδίου που επικράτησε με 20-16 της Εθνικής Ισραήλ 2 που έμεινε στην 6η θέση. Οι Σέρβοι από την αρχή του αγώνα πήραν την πρωτοπορία στο σκορ και δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά, παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί μείωσαν και στο ένα τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στη Νόβι είχαν γίνει πολλές αλλαγές.


ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (2) - ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 17-20
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 5-7, 6-10, 6-12 (ημχ.), 10-13, 12-13, 15-17, 17-20
ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ (2) (Σ. Τουμπούλ): Χαμίσχα 1, Κράο 3, Έξμποργκ 2, Ζεγκάινοβ, Τακάτς 4, Ζιετλέρ, Τούρκενιτς 3, Ράστρον, Σχιούμαν, Γιαρίν 2, Μπεν Αμί, Άτζμον, Μπαρ 2, Βάισμαν, Ζέμαν
ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Ν. Μαξίμοβιτς):Τόμoβ 6, Ατζίτς 4, Ντζελεσόσκη, Γκολούμποβιτς, Μπιοκαμίν, Σάμαρτζιτς, Μιλούνοβιτς, Ίβκοβ, Στοΐκοβιτς 4, Καρτσέουσα, Κόστιτς 3, Λιούμπισιτς, Μιλίνκοβιτς 3, Ποτούνοβιτς, Μίλοβοτς
Διαιτητές: Ράλλη Χ., Ράλλη Σ. Δίλεπτα: 6-1 Πέναλτι: 1/1 - 0/0

Στους Γάλλους η 7η θέση
Η γαλλική Σεν Ραφαέλ ήταν αυτή που κατέκτησε την 7η θέση στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» μετά τη νίκη της με 19-14 επί της Ρούνταρ από το Μαυροβούνιο. Οι Γάλλοι, που σίγουρα περίμεναν καλύτερη θέση την κατάταξη βάσει της δυναμικότητάς τους, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με 4-5 γκολ και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν, αν και οι παίκτες Ρούνταρ δεν εγκατέλειψαν σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα την προσπάθεια και έμειναν σχετικά κοντά στο σκορ.

ΡΟΥΝΤΑΡ ΠΛΙΕΒΛΙΑ – ΣΕΝΤ ΡΑΦΑΕΛ 14-19
Τα πεντάλεπτα: 0-3, 3-5, 5-7, 5-8(ημχ.), 8-12, 10-14, 12-17, 14-19
ΡΟΥΝΤΑΡ ΠΛΙΕΒΛΙΑ (I. Μάσκοβιτς): Αχντίελιτς, Μίλοβιτς, Ντραγκάσεβιτς, Μάτοβιτς, Ζίχντοβιτς, Τσβίγιοβιτς, Τοπάλοβιτς, Κλέπο, Ντίβλοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Βογίχοβιτς, Βούκας, Ντρόμπχιακ, Πάχτοβιτς, Κλάτσαρ
ΣΕΝΤ ΡΑΦΑΕΛ (Ν. Βογίνοβιτς): Λεκόμτ, Λε Ιρ, Γκιλσέρ, Μπουρασό, Βογίνοβιτς, Αγνέλ Σπανολί, Ντε Μπερνάρ, Φιλού, Μπαρτού, Ντεσκά, Κασά, Ουλέτ Μπουαλί, Ελ Ουν, Γκουγιό
Διαιτητής: Ράλλη Χ., Ράλλη Σ. Δίλεπτα: 2-6 Πέναλτι: 3/3 - 1/1 Κόκκινη Κάρτα: 38:00 Κασά (3x2΄)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος ημιτελικός: Ισραήλ 1 – Παρτίζαν 27-17
2ος ημιτελικός: Κροάσια Ζάγκρεμπ – Φίλιππος Βέροια 24-14
Θέσεις 7-8: Ρούνταρ- Σεν Ραφαέλ 14-19
Θέσεις 5-6: Ισραήλ 2 - Νόβι Βελιγραδίου 16-20
Μικρός Τελικός: Φίλιππος Βέροιας – Παρτίζαν 25-26
ΤΕΛΙΚΟΣ: Κροάσια Ζάγκρεμπ - Ισραήλ 1 22-21

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Κροάσια Ζάγκρεμπ
2. Ισραήλ 1
3. Παρτίζαν
4. Φίλιππος Βέροιας
5. Νόβι Βελιγραδίου
6. Ισραήλ 2
7. Σεν Ραφαέλ
8. Ρούνταρ
9. Βριλήσσια
10. Φαίακας Κέρκυρας
11. Πυλαία Κωνσταντινουπολίτες
12. Φοίβος Συκεών
13. Πανιώνιος
14. Δράμα 1986
15. Μάλτα
16. ΠΑΟΚ



7 comments

Anonymous said...

Πολλα συγχαρητηρια στην οργανωτικη επιτροπη του Βριληττος, στον Φιλιππο Βεροιας και στους εθελοντες. Αρτια και αψογη διοργανωση του διεθνους τουρνουα με γεματες κερκιδες, κολακευτικα σχολια απο τους ξενους προπονητες, παικτες, συνοδους , πληρη καλυψη των αθλητων σε ολους τους τομεις. Γενικα μια διοργανωση που δεν της ελλειπε τιποτα! Τέλεια απο την αρχη μεχρι το τελος! Η οργανωτικη επιτροπη, μια παρεα ανθρωπων, κατεφερε με αγαπη για το χαντμπωλ να κάνει αυτο που δεν μπορεί ουτε στο ελαχιστον να προσφερει η ομοσπονδια. Η λάμψη του φωτεινου παραδειγματος αυτων των ανθρωπων ας είναι το εναυσμα για ενα καλυτερο αυριο στο χαντμπωλ!! Κυριες και κυριοι του Βριληττος χιλια μπραβο!!!!

Anonymous said...

ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσους τρέχουν για αυτό το τουρνουά.το ευχαριστώ είναι πολύ μικρό,για να εκφράσει όλη την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για αυτή τη διοργάνωση-ελπίδα για το άθλημα μας.

Anonymous said...

"Ελπίζω πως πολλά από αυτά τα παιδιά θα μείνουν στο χάντμπολ και δύο ή τρεις θα γίνουν επαγγελματίες παίκτες, ίσως να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα" Αυτοί είναι οι στόχοι κύριοι,που πλακώνεστε στο ξύλο για να κερδίσετε στα ηλικιακά...

Anonymous said...

Και οι ειδήμονες της ΟΧΕ την ίδια ημερομηνία βάλανε και το εφηβικό στην Νάουσα .Να μην φανεί αλλού πρωτοβουλία να φανεί της κρατικοδίαιτης ΟΧΕ .Γεια σας τεράστιοι γίγαντες και στυλοβάτες του αθλήματος .

Anonymous said...

απο του χρόνου Φίλιππος ή Βέροιος....

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 2:51.

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον 8:28 που συμφωνεί με τον 2:51