Η συνέντευξη τύπου για την έναρξη του Βριληττός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συνέντευξη τύπου για την έναρξη του Βριληττός

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας άνοιξε η αυλαία του 2ου διεθνούς τουρνουά χάντμπολ αναπτυξιακών ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».
Για την διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 11-16 Απριλίου στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, του Δήμου Βέροιας, την αρωγή του Φιλίππου Βέροιας, ενώ είναι στο καλεντάρι της EHF, μίλησαν η Δήμαρχος Βέροιας κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ κ. Γιάννης Στρατάκης, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του τουρνουά κ. Θεολόγος Βαλαβάνης, το
μέλος του Δ.Σ. του Φιλίππου Βέροιας κ. Παναγιώτης Σαράφης και η ταμίας του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» κα Λευκή Ελευθεριάδου.
Η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε σε Live Streaming μέσω των ιστοσελίδων sportshero.gr και του sport-fm.gr, όπως θα συμβεί και με όλους τους αγώνες και τις δράσεις του τουρνουά.
Το απόγευμα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση όλων των αποστολών στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης. Οι 16 ομάδες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Ωρολογίου (μέσω της οδού Μητροπόλεως), και θα καταλήξουν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου και έχει προγραμματιστεί στις 19:00 η Τελετή Έναρξης με τους χαιρετισμούς των επισήμων και την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων 7 χωρών.
Σε περίπτωση βροχόπτωσης η τελετή έναρξης θα γίνεις στο «Φιλίππειο».

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη (Δήμαρχος Βέροιας): «Ένα ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους αυτής τη πόλης είναι πάρα πολύ λίγο για αυτό που ξεκινάει από σήμερα εδώ στη Βέροια. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει. Ελπίζω ότι θα φανούμε αντάξιοι αυτής της μεγάλης τιμής, γιατί η Βέροια είναι αθλητομάνα. Είναι η πόλη στης οποίας το κάθε σπίτι υπάρχουν παιδιά που αθλούνται σε συλλόγους. Είναι η πόλη που σε αυτή τη δύσκολη εποχή προσπαθεί να κρατήσει κάποιες υψηλές προδιαγραφές και να έχει τις εγκαταστάσεις όπως πρέπει προκειμένου να είναι ασφαλείς.
Καυχιόμαστε να λέμε πως αυτή η πόλη είναι το σπίτι του Δημήτριου Βικέλα του αναμορφωτή των Ολυμπιακών Αγώνων και πως ο Φίλιππος έχει γράψει τη δική του ιστορία, πως το χάντμπολ έχει επίσης γράψει ιστορία στο πανελλήνιο. Μάλιστα τη ιστορία του Φιλίππου θα τη βρείτε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε μια πάρα πολύ συγκινητική για όλους μας παρουσίαση.
Όταν ο Δημήτρης και η Κατερίνα μου είπαν για τη διοργάνωση και αν θα μπορούσε να γίνει στη Βέροια, θεώρησα πως είναι δώρο, γιατί αυτή η πόλη στοχευμένα έχει ασχοληθεί με τα αθλητικά πράγματα και παρά τις δύσκολες εποχές.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους από καρδιάς όσοι βοηθούν. Θα ξεκινήσω από το δικό μας σπίτι και τους ανθρώπους της ΚΑΠΑ, τον Φίλιππο που δίνει ένα βροντερό παρόν, στην οργάνωση Πρωτοβουλία για το Παιδί. Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΒΡΙΛΗΤΤΟ οι άνθρωποι του οποίου ελπίζω να είναι ευχαριστημένοι από αυτό που συμβαίνει στη Βέροια.
Να προτείνω λοιπόν αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός. Να διοργανώνεται εδώ, στη Βέροια, αν όλα πάνε καλά και… περάσουμε τις εξετάσεις. Η Βέροια αξίζει μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση να γίνεται εδώ».


Γιάννης Στρατάκης (μέλος του Δ.Σ. ΟΧΕ): «Βρίσκομαι εδώ εκ μέρους του προέδρου κ. Παντελή Χατζηιωάννου και του ΔΣ της ΟΧΕ υπό την αιγίδα της οποίας γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις.
Είναι πολύ παρήγορο πως σε μέρες δύσκολες και χαλεπές υπάρχει αυξανόμενη κινητικότητα στο άθλημα που και χρήμα απαιτείται αλλά και εθελοντισμός. Αυτό γιατί υπάρχει διάθεση για δουλειά από ανθρώπους που έχουν διάθεση για δουλειά από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο.
Η τοπικής αυτοδιοίκηση ήρθε να στηρίξει το κενό που υπάρχει από την Πολιτεία. Είναι γνωστό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την υποχρηματοδότηση. Αυτό που κάνει ο Δήμος Βέροιας δεν είναι αυτονόητο. Δεν το κάνουν όλες οι περιφέρειες και αυτό οφείλεται σε έλλειψη αθλητικής και πολιτιστικής κουλτούρας. Χάρηκα με αυτά που άκουσα από τη Δήμαρχο και έχει μεγαλύτερη αξία σε μια εποχή  που η πολιτική αμφισβητείται. Γίνονται με αγνή πρόθεση κι όχι γιατί είναι προεκλογική περίοδος. Θέλω να συγχαρώ τον ΒΡΙΛΗΤΤΟ και όλη την ομάδα του για την προσπάθεια που κάνει. Η ΟΧΕ είναι αρωγός στην προσπάθεια όχι μόνο στα λόγια. Δίνουμε βαρύτητα μεγάλη στην ανάπτυξη.
Θα θέλαμε μια Βέροια που πρωταγωνιστεί στο άθλημα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Είναι σε ύφεση κι ελπίζω γρήγορα στην ανάκαμψη. Έχουμε αίτημα της ΚΑΠΑ και του Δήμου Βέροιας να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών στην πόλη. Η τοποθέτησή μας είναι θετική και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΟΧΕ».

Θεολόγος Βαλαβάνης (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ): «Έχουμε την τιμή και την χαρά να σας αναγγείλουμε επίσημα την έναρξη του 2ου Διεθνούς τουρνουά χάντμπολ αναπτυξιακών ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Ένα όραμα που έγινε σκοπός και ο σκοπός που τελικά έγινε πράξη, ξεκινώντας ένα ταξίδι με αφετηρία πέρσι τα Βριλήσσια και πρώτη στάση φέτος εδώ στη Βέροια, την μητρόπολη του ελληνικού χάντμπολ. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός και να καταστεί πράξη το όραμα θεμελιώσαμε τον «ΒΡΙΛΗΤΤΟ» πάνω σε τέσσερις πυλώνες: Αγωνιστικότητα, Επιμόρφωση, Πολιτισμός, Κοινωνικότητα.
Αγωνιστικά θα δούμε αυτές τις ημέρες 300 αθλητές να προσπαθούν να διακριθούν σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά και να διεκδικήσουν μία θέση στην κατάταξη και το τρόπαιο.
Επιμορφωτικά όπως και στο 1ο τουρνουά, έτσι και στο 2ο ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ διοργανώνει σεμινάριο προπονητών με την παρουσία πολύ ηχηρών ονομάτων του αθλήματος που θα προσφέρουν τις γνώσεις τους και την τεράστια εμπειρία τους σε τεχνικά θέματα. Πέρσι ήταν ο Γάλλος Γκι Πετιζιράρ, φέτος ο Μαυροβούνιος Ντράγκαν Άτζιτς.
Στον τρίτο πυλώνα που αφορά τον πολιτισμό, θέλοντας να δείξουμε σε όλους τις ρίζες μας και την ιστορία μας, διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τους τάφους του Φιλίππου για να γνωρίσουν όλοι την αληθινή Ελληνική ιστορία «ιδίοις όμμασι».
Πιστός στο κοινωνικό του έργο ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στα παιδιά τα οποία έχει πάντα σε προτεραιότητα, έχει εντάξει στο τουρνουά τον Σύλλογο «Πρωτοβουλία για το παιδί» που φροντίζει παιδιά σε ανάγκη και σε κίνδυνο, επιτελώντας σοβαρό κοινωνικό έργο ιδιάζουσας σημασίας με μεγάλη δράση στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.
Τα παιδιά του Συλλόγου είναι σήμερα μαζί μας ως εθελοντές, προσφέροντας μας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έχει προβλέψει για την ασφάλιση όλων των συμμετεχόντων αθλητών με ασφαλιστικό συμβόλαιο για τυχόν ατυχήματα εντός του αγωνιστικού χώρου σε διεθνή εταιρεία του κλάδου.
Επιπρόσθετα όλο αυτό το διάστημα από την 1η επίσημη συνέντευξη Τύπου στις 16/12/2013 υπάρχει μεγάλη προβολή του τουρνουά από τα ΜΜΕ με κορύφωση τις τελευταίες ημέρες και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς επικοινωνίας «NOVAΣΠΟΡFM 94,6» ΚΑΙ «SPORTDAY». Επίσης όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε Live Streaming μέσω του sportshero.gr και του sport-fm.gr για τους γονείς και τους φιλάθλους που δεν μπορούν να βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Βέροια.
Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» μέσα σε αυτό το πραγματικά μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα και ειδικότερα στο χάντμπολ, κατάφερε να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, δίνοντας μια ιδιαίτερη αίγλη και μια διαφορετική νότα αισιοδοξίας και δημιουργίας  στο άθλημα με πραγματική και ουσιαστική συμβολή στον νευραλγικό τομέα της ανάπτυξης που είναι το κλειδί της επιτυχίας και της διάδοσης του αθλήματος.
Αποκορύφωμα της όλης τεράστιας, ανιδιοτελούς και επίμονης προσπάθειας όλων των στελεχών του και ειδικότερα των εθελοντών του, με επικεφαλής τον πρόεδρο του, δημιουργό και ιθύνοντα νου, κ. Δημήτρη Κοτσιώνη είναι η επιβράβευση μας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η ένταξη του τουρνουά στο καλεντάρι της.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Βέροιας, την ΟΧΕ, τον Φίλιππο Βέροιας, την «Πρωτοβουλία για το παιδί» και όλους τους εθελοντές που είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας».

Παναγιώτης Σαράφης (μέλος του Δ.Σ. του Φιλίππου Βέροιας): «Επιτέλους ήρθε αυτή η μέρα, Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Φίλιππος θέλει να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να προσφέρει στα παιδιά της πόλης και γι’ αυτό δεν υπήρχε, περίπτωση να αρνηθεί μια τέτοια διοργάνωση».

Λευκή Ελευθεριάδου (ταμίας του Δ.Σ. Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το παιδί»): «Να ευχαριστήσουμε τον ΒΡΙΛΗΤΤΟ που μας ενέταξε στο κοινωνικό σκέλος της διοργάνωσης. Έχουμε αναλάβει να καλύψουμε το κομμάτι των εθελοντών σε θέματα συνοδείας και διερμηνείας. Οι εθελοντές μας θα καλύψουν και την εκδρομή στη Βεργίνα η οποία έχει σκοπό τη γνωριμία των αποστολών με τον αρχαιολογικό χώρο. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με μια  ανθρώπινη αλυσίδα που θα σχηματιστεί γύρω από το Σπίτι της Βεργίνας. Επίσης έχουμε αναλάβει μουσική εκδήλωση με εθελοντικό μουσικό σχήμα με σκοπό να διασκεδάσουν όλοι και οι ξένες αποστολές να γνωρίζουν την ελληνική μουσική. Από την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 έως την Πέμπτη 17 Απριλίου 2014, μπορείτε να στείλετε SMS στον αριθμό 54234 γράφοντας «ΠΡΟΠΑΙΔΙ» ή «Propaidi» με χρέωση 1,23 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη λειτουργία των  Σπιτιών του Συλλόγου».



  • Click to enlarge image S. rafael.JPG
  • Click to enlarge image eleytheriadou.JPG
  • Click to enlarge image oloi mazi.JPG
  • Click to enlarge image proti.JPG
  • Click to enlarge image s.rafael.JPG
  • Click to enlarge image sarafis.JPG
  • Click to enlarge image stratakis.JPG
  • Click to enlarge image valavanis.JPG

1 comment

Anonymous said...

ΑΡΓΟΣ ΟΛΕΕΕ!!!ερχεται το Διομηδης cup και δεν ειναι πανελληνιο πρωταθλημα !ειναι ΤΟ ΔΙΟΜΗΔΗΣ CUP!!απλα!μας αντιγραφετε ολοι και μαλιστα κακη κοπια!εχουμε καταφερει να οικειοποιηθουμε κατι που εσεις ουτε στα ονειρα σας και μαλιστα με την ΟΧΕ στο πλευρο μας!