Χωρίς άγχος η Εθνική μας. Συγκέντρωση και ψυχραιμία τα ζητούμενα από τον Γ. Κρανάκη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χωρίς άγχος η Εθνική μας. Συγκέντρωση και ψυχραιμία τα ζητούμενα από τον Γ. Κρανάκη

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στα Σκόπια, όπου αύριο στις 21:00 στο «Μπόρις Τραϊκόφσκι» θα αντιμετωπίσει την ΠΓΔΜ στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Κατάρ, στη ρεβάνς της ήττας με 27-25 στα Άνω Λιόσια. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας ξεκίνησε οδικώς από το Κιλκίς και μετά τα σύνορα της ΠΓΔΜ είχε συνεχώς την συνοδεία δύο περιπολικών.
Στο ξενοδοχείο την Εθνική Ελλάδος υποδέχθηκαν ο επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος με τον συνεργάτη του Κώστα Μητροπέτρου, ενώ παρόντες ήταν ο δημοσιογράφος- ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στα Σκόπια, Νικόλαος
Φραγκόπουλος και ο ελληνικής καταγωγής Λευτέρης Μποσκόφσκι συνοδός της Εθνικής ομάδας εκ μέρους της Ομοσπονδίας Χάντμπολ της ΠΓΔΜ.
Στην ελληνική αποστολή μετέχουν οι: Κώστας Σταματιάδης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ, αρχηγός αποστολής), Γιώργος Κρανάκης (α' προπονητής), Παναγιώτης Μεσσήνης (β' προπονητής), Κώστας Μαναβής (ιατρός), Παύλος Καλαβάζης, Βασίλης Βερύκιος (φυσιοθεραπευτές), Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου (Δημοσιογράφος- Γραφείο Τύπου ΟΧΕ) και οι αθλητές Αλέξης Αλβανός, Τάσος Παπαδιονυσίου, Κώστας Γουργούμης, Σωτήρης Μαραγκός, Κώστας Δεληγιάννης, Άκης Κυπραίος, Βύρωνας Παπαδόπουλος, Θόδωρος Ευαγγελίδης, Στάθης Ζαμπούνης, Δημήτρης Τζηράς, Γιώργος Γεωργιάδης, Ανδρέας Αραπακόπουλος, Χρήστος Τσάτσος, Απόστολος Παλάσκας, Γιώργος Μαστορογιάννης, Χάρης Μάλλιος, Χριστόδουλος Μυλωνάς.
Στην χθεσινή τελευταία προπόνηση στο Κιλκίς τραυματίστηκε ο αριστερός εξρτέμ της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης και αποκλείστηκε από την αποστολή, όπως επίσης και οι Γρηγοριάδης, Ανανιάδης και Βλαχογεώργος που έμειναν στην Ελλάδα.

«Ομαδικότητα και συγκέντρωση»
Όλοι στην Εθνική ομάδα γνωρίζουν ότι το αυριανό παιχνίδι είναι ιδιαίτερο και πολύ δύσκολο και γίνεται ακόμα δυσκολότερο από την στιγμή που στο «Μπόρις Τραϊκόφσκι» θα βρίσκονται 7.000 Σκοπιανοί. Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει αργά το βράδυ την προετοιμασία της με προπόνηση στις 21:30 στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης σημείωσε: «Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία άλλη ομάδα από το πρώτο ματς, οπότε εμείς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι απ' ότι στην Αθήνα και να μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να αντιδράσουμε στο δικό τους παιχνίδι. Θα παίξει ρόλο η προσέγγιση μας στην επίθεση, ενώ πρέπει να βασιστούμε στην καλή μας άμυνα και την ομαδικότητα. Σίγουρα η ατμόσφαιρα θα είναι πρωτόγνωρη για τους περισσότερους παίκτες. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και να μην αιφνιδιαστούμε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και καλή αγωνιστική εικόνα. Ζητάμε μία καλύτερη εμφάνιση από αυτή που πραγματοποιήσαμε στο πρώτο ματς και σαφέστατα η πρόκριση σε ένα Παγκόσμιο αποτελεί από μόνη της κίνητρο».

*Στην φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά) οι: Νίκος Φραγκόπουλος (ανταποκριτής του ΜΠΑ-ΑΠΕ), Κώστας Μητροπέτρου (από Πρεσβεία), Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός), Θεοχάρης Λαλάκος (Πρέσβης), Λευτέρης Μποσκόφσκι (συνοδός της Εθνικής Ανδρών).

6 comments

Anonymous said...

Κανενα link αδερφια για να δουμε το ματς εχουμε;

Anonymous said...

ψαχνω , αν βρω κατι θα ενημερωσω

greekhandball.com said...

ΠΓΔΜ - ΕΛΛΑΣ 11:3 στο 14'

greekhandball.com said...

ΠΓΔΜ - ΕΛΛΑΣ 14:6 στο 21'

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΟ 35-23

Anonymous said...

Κριμα.. Καλη επιστροφη στην αποστολη. Το παιχνιδι και η κληρωση ηταν δυσκολη εξ αρχης. ολοι το ξεραμε. απλως η ομαδα εκανε ενα πολυ καλο ματς στα Λιοσια Η ΠΓΔΜ ενα κακιστο και σημερα με 7.000 κοσμο σε ενα γηπεδο καμινι λυγισαμε... δεν πειραζει συνεχιζουμε... αλλα ας μην κρυβομαστε 10 χρονια μακρια απο διοργανωσεις ειναι παρα πολλα...