Ένα βήμα από τη διάλυση το τμήμα Χάντμπολ του Πανιωνίου – Η ομάδα εκπέμπει SOS - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ένα βήμα από τη διάλυση το τμήμα Χάντμπολ του Πανιωνίου – Η ομάδα εκπέμπει SOS

Ένα από τα πιο ιστορικά τμήματα της ομάδας του Πανιωνίου βρίσκεται ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού αφού απειλείται με αφανισμό και αυτό γιατί οι διοικούντες δεν πράττουν τα αυτονόητα.
Παραθέτουμε δηλώσεις του προπονητή του συλλόγου Aντώνη Κατσαρά, που μαζί με τους αθλητές της ομάδας κρατάνε ζωντανό το τμήμα με αυταπάρνηση και θυσίες:  "Αυτό που έπρεπε να κάνουμε εμείς παίκτες, προπονητές το κάναμε πέρα από κάθε προγνωστικό ανατρέποντας ΌΛΑ τα δεδομένα.
Τώρα είναι η σειρά άλλων να κινηθούν, να ευαισθητοποιηθούν, να πολεμήσουν να ματώσουν όπως έκαναν όλη την χρονιά οι αθλητές.
Είναι η σειρά της Διοίκησης του Ιστορικού να δώσει την δική της μάχη για να κρατήσει ζωντανή την
"Ιδέα" του Πανιωνίου, μια Ιδέα που τα παιδιά την κράτησαν ζωντανή και της έδωσαν αξία.
Εαν τα καταφέρει θα δημιουργήσει μια ομάδα που πιστεύω ότι τα επόμενα 3 χρόνια θα μπορέσει να αφήσει το δικό της στίγμα στο Handball.
Ξέρω ότι τα παιδιά θέλουν να μείνουν όλα μαζί στον σύλλογο, ξέρω ότι αθλητές που δεν ήταν κοντά μας αυτήν την χρονιά θα δώσουν το παρόν εάν οι συνθήκες υπάρξουν με πάθος και αυταπάρνηση, ξέρω ότι μπορούμε να φέρουμε πίσω παιδιά που μας άφησαν μας στεναχώρησαν και απομακρύνθηκαν.
Όλα αυτά όμως δεν παιρνούν από το "χέρι" μας.......

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Διοίκηση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Σε μία συζήτηση με τον Εφορο του τμήματος Στέφανο Συμεωνίδη (για την Ιστορία ο Προπονητής που δημιούργησε το τμήμα στον ΠΓΣΣ) τον Θέμη Κοζομπόλη και τον Πρόεδρο του συλλόγου ζητήθηκε να κινητοποιηθεί ο σύλλογος σε 2 βασικά σημεία

1. Χώρος προπόνησης.
Οι λύσεις που ζητήσαμε ήταν συγκεκριμένες.
Επιστροφή στο Βαρίκας
Τέντα στο Αρτάκης
Αυτά με το σκεπτικό ότι θα αρχίσουν τα έργα στο κλειστό του Αρτάκης που προβλέπει γήπεδο Handball οπότε θα γυρίσει το τμήμα στην αρχική του έδρα που είχε ξεκινήσει και μεγαλουργήσει.
Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της έδρας για τους αγώνες αυτής και πιθανόν και της επόμενης αγωνιστικής σαιζόν.
2. Εγκαιρη ενημέρωση των αθλητών για να μπορέσουν να σχεδιάσουν το μέλλον τους.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της "προσπάθειας" της διοίκησης ήταν...
Και άλλες κερκίδες στο Βαρίκας
Αγνωστο το μέλλον της τέντας
Ποιός ξέρει πότε θα αρχίσουν τα έργα στο Αρτάκης
7 υποσχετικές έφυγαν για άλλες ομάδες
Σακατεμένο ρόστερ χωρίς ενημέρωση στους υπόλοιπους παίχτες που απέμειναν

Μια και μοναδική απορία έχω....
Στον πιο Ιστορικό Σύλλογο της Ελλάδας που διακυρίζει για ένα και κάτι αιώνα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και παιδεία πως γίνεται η ιδέα αυτή να λεηλατείται και να καταστρέφεται απο τους ίδιους τους διοικητικούς και μέχρι πότε...
Σαν παλιός Πανιώνιος που μεγάλωσα μέσα σε αυτήν την νοοτροπία θα ήμουν ευχαριστημένος με ένα και μοναδικο τρόπο...

Να βγεί επίσημα η διοίκηση και να παραδεχθεί ότι ΑΠΕΤΥΧΕ να προστατέψει ένα τμήμα της απο τον ίδιο τον σύλλογο (Μπάσκετ - διοίκηση ακαδημιών) που πραξικοπηματικά και χωρίς καμια έγκριση του συλλόγου πέταξε το Ηandball έξω απο τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη (έργο παραχωρημένο για της αθλοπαιδειές του συλλόγου και όχι του Μπάσκετ) και λόγω της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ της αυτής να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Αυτό όμως απαιτεί πάνω από όλα συναίσθημα, συναίσθηση ευθύνης και υπευθυνότητα πράγματα που απο τον Δεκέμβριο η Διοίκηση αυτή δεν τα είχε και δεν θα τα έχει.
Ντροπή σας Κύριοι που για άλλη μία φορά "παίξατε" στις πλάτες των πιο αδικημένων αθλητών σας τους "διοικητικούς σας ρόλους"
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ,   ΔΕΝ ΞΕΡΩ,  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ,  ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ,  ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ,  Ε! ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ .....και άλλα πολλά επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν όλοι οι διοικητικοι που πέρασαν απο το Δεκέμβρη και μετά επιφανειακά πάνω απο τα προβλήματα του Handball.....
Και με τι σθένος και πυγμή φωνάζανε μέσα στα ΔΣ δεν πρόκειται να διαλυθεί ΠΟΤΕ τμήμα στον ερασιτέχνη.....

...απλά θα το αφήσουμε να παραλύσει, να απογοητευθεί, να λεηλατηθεί απο παίκτες και κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει..
Για όλα υπάρχει λύση όταν μία διοίκηση έχει πλάνο προγραμματισμό όνειρα φιλοδοξίες στόχους για τα τμήματα της.

Κλείνοντας να πω ότι πρώτη φορά στην ζωή μου αισθάνομαι προδωμένος που πίστεψα στην "ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ" μπαίνοντας σε αυτον το σύλλογο 16 χρονών έφηβος και την υπηρέτησα, την δίδαξα, την μετέφερα με κάθε μου ιδιότητα παντού.
Όμως επειδή αυτό με έκανε πιστεύω χρήσιμο άνθρωπο δεν θα σταματήσω να πολεμάω για την ιδέα αυτήν εναντίον πλέον ΟΛΩΝ των εχθρών όχι του Handball αλλα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Αντώνης Κατσαράς
'Eνας αθλητής απο την πρώτη 20αδα της πρώτης ομάδας του Ιστορικού Πανιωνίου  στο Handball "

Πηγή: http://pgsshandball.blogspot.gr

4 comments

Anonymous said...

Κριμα να διαλυθει αυτη η ομαδα, απλα και μονο για το καπριτσιο καποιων παραγοντων που κοιτανε να βολεψουν αλλα αθληματα. Πρεπει συνολικα η ΟΧΕ να κανει καποια κινηση ως προς την εξευρεση λυσης, οχι μονο με σκοπο την βοηθεια προς τον Πανιωνιο αλλα την στηριξη προς το αθλημα.
Μιλαμε για μια ομαδα που εντος των γραμμων εχει νεα παιδια,ταλεντο, ηθος και κυριως αγαπη για το αθλημα.
Μακαρι να βρεθει λυση.
Φιλικα,
Ψαρρος Νικος.

Anonymous said...

Π@@στ@ρ@ς αιωνιος...

εαν δεν καταλαβαινουν οι διοικουντες τι πραγματικα ειναι το αθλημα τοτε κακως υπαρχει η ομαδα. κακο κανει, δυσφημιση ειναι για τους αλλους συλλογους που ασχολουνται σοβαρα και τιποτα αλλο...λυπαμαι ισως θα πρεπει να διαλυθει μεχρι να βρεθει μια λυση με τη διοικηση και το γηπεδο και μετα παλι σιγα σιγα αλλα σωστα. μεχρι τοτε μην κανετε αλλο κακο στην ιστορια του συλλογου

Anonymous said...

"Esperos kallitheas Handball" Το Handball δεν έχει την πολυτελεια να σβήσει κανένας σύλλογος, ειδικά ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ που μέσω των προπονητών του και μόνο προσπαθεί να επιβιώσει σε μια περιοχή οπου όλοι ασχολούνται με το μπάσκετ.. και εμείς εδώ στην καλλιθέα το ξέρουμε καλά χρόνια τώρα! Οπότε δεν αποτελεί taboo το να συμμερίζομαι το πρόβλημα του άλλου πόσο μάλλον όταν το πρόβλημα είναι στην γειτονιά σου και βλεπεις απο την μία την αγωνία και απο την άλλη την αδιαφορία.Αυτός είναι και ο λόγος που αναρτήθηκε το συγκεκριμένο σχόλιο.

Anonymous said...

οι παιχτες του πανιωνιου πρεπει να πανε στο βαρικας με αξινες-τροχους και λοιπα εργαλεία και να ξηλωσουν την κερκιδα.......μονο ετσι λυνονται τα προβλήματα όταν προσπαθεις να μιλησεις σε κουφούς παραγοντες........αντε γιατι εχουμε υπομονη αλλα στο τελος θα μας πουνε και μαλ...
ενας αντιπαλος εντος αγωνιστικου χωρου.......