Κότσιφας: «Παραμονή και κάτι παραπάνω» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κότσιφας: «Παραμονή και κάτι παραπάνω»

Ο Γιώργος Κότσιφας μίλησε στο foivos-handball.gr για την ενίσχυση και του στόχους του Φοίβου Συκεών στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Ο Κότσιφας πέρσι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της παραμονής του Φοίβου βοηθώντας σημαντικά την ομάδα με την εμπειρία και με την παρουσία του κάτω από την εστία. Ο 32χρονος τερματοφύλακας μετρά 196 συμμετοχές στην Α1 την τελευταία δεκαετία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Πανελληνίου, ΠΑΟΚ, Φιλίππου Βέροιας, Αερωπού Έδεσσας και από πέρσι του Φοίβου.

Σχολιάζοντας τη μεταγραφική ενίσχυση σημείωσε ότι «έγιναν μεταγραφικές κινήσεις, κάποια παιδιά
αποχώρησαν, ενώ ήρθαν αρκετοί καινούριοι αθλητές. Οι κινήσεις είναι καλές για να έχουμε μία πιο εύκολη παραμονή. Εγώ ξεκινώ με αυτό το στόχο και μετά όσο πιο ψηλά φτάσει η ομάδα θα είναι τόσο το καλύτερο. Είναι θετικό ότι η ομάδα έχει έναν κορμό από πέρσι και με την ενσωμάτωση των νέων αθλητών μέσα από τις προπονήσεις, θα δημιουργήσουμε το σύνολο για κάτι παραπάνω».

Μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούν στον Φοίβο, ο Κότσιφας τόνισε ότι «το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ σημαντικό. Το γεγονός στους καιρούς που ζούμε, ότι ο Φοίβος έκανε μία εβδομάδα προετοιμασία στη Σιάτιστα, δίνει και το οργανωτικό στίγμα της ομάδας. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στο οργανωτικό κομμάτι και ο Αντώνης Σαουλίδης μας έχει δείξει ότι όταν βάζει έναν στόχο τον καταφέρνει. Πλέον το βάρος πέφτει σε εμάς τους παίκτες για να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις».

Για την πληρότητα που παρουσιάζει ο Φοίβος στους τερματοφύλακες, ο Κότσιφας τόνισε ότι «Εγώ πέρσι έχασα κάποιους αγώνες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά φέτος με τον Παπαγεωργίου και τον Παρασκευαΐδη είμαστε ένα πλήρες τιμ. Ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλο και νομίζω ότι θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία».

Αναφορικά με το επίπεδο του πρωταθλήματος ο έμπειρος τερματοφύλακας σχολίασε ότι «αυτό που είδα από τις υπόλοιπες ομάδες είναι μετακινήσεις παικτών, δηλαδή μία διασπορά αθλητών κυρίως από την ΑΕΚ. Κάποιες ομάδες θα είναι πιο ποιοτικές. Σε σχέση με πέρσι που πρωταγωνιστούσαν δύο ομάδες, τώρα ίσως να διεκδικήσουν τον τίτλο τρεις - τέσσερις, ακόμη και πέντε».

No comments