Επιτέλους πρωτάθλημα. Τα τελευταία νεα των ομάδων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιτέλους πρωτάθλημα. Τα τελευταία νεα των ομάδων

Αρχίζει σήμερα το 36ο Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Παρότι λείπει το μεγάλο ζευγάρι, από τα έξι παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής τα τέσσερα θεωρούνται ντέρμπι και αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες. Τα δύο μεγάλα φαβορί του τίτλου ΠΑΟΚ και Διομήδης Άργους, έχουν το προβάδισμα απέναντι σε ΑΣΕ Δούκα και ΓΑΣ Κιλκίς αντίστοιχα, αν και η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους. Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται τα παιχνίδια του ενισχυμένου φέτος Φίλιππου με τον Ποσειδώνα και αυτό της ΧΑΝΘ με τον νεοφώτιστο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ. Στη Δράμα ο τοπικός Δράμα 86 στο ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία θα αντιμετωπίσει τον Φοίβο ο οποίος έχει θέσει υψηλούς στόχους για φέτος. Στην Αθήνα αύριο η ανανεωμένη ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει κεκλεισμένων των θυρών την φιλόδοξη Αναγέννηση Βύρωνα.
Έξι ματς αήττητος ο ΑΣΕΔ

Για τον «δικέφαλο» θα απουσιάσει ο Τσακίρης που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ θα πρέπει εκτός του Δούκα να... νικήσει και την προϊστορία, αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια (3 εντός και 3 εκτός) η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες! Από την άλλη ο ΑΣΕΔ ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη με πολλά νέα πρόσωπα και χωρίς τους τραυματίες Σαμαρά, Ζαμπούνη.
«Καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα στην προετοιμασία, στα φιλικά, στον 1ο γύρο και στο τέλος του 2ου γύρου. Και η ΑΕΚ πέρσι φάνταζε ότι θα έπαιρνε εύκολα τον τίτλο και πριν δύο χρόνια ο Διομήδης τελείωσε αήττητος την κανονική διάρκεια και κανείς από τους δύο δεν πήρε το πρωτάθλημα. Η σεζόν είναι ένας μαραθώνιος που θέλει από την αρχή μέχρι το τέλος να είσαι συγκεντρωμένος. Κάθε αγωνιστική πρέπει να αποδεικνύουμε. Το παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες, αφού παραδοσιακά ο ΠΑΟΚ ζορίζεται να κερδίσει», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης.
Ο προπονητής του Δούκα Γιώργος Κρανάκης επεσήμανε: «Έχουμε καινούργια ομάδα και νέα παιδιά που έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχει ταλέντο και όρεξη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την διάθεση τους».

Με άλλη αύρα ο Φίλιππος
Με διαφορετική διάθεση ξεκινάει η σεζόν στον Φίλιππο Βέροιας, αφού μετά από χρόνια ο ιστορικός σύλλογος έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Το πρώτο ματς κόντρα στον Ευρωπαίο Ποσειδώνα Λουτρακίου είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των δύο ομάδων, ενόψει της δύσκολης σεζόν. Αμφίβολος για τους γηπεδούχους είναι ο Γρηγόρης Σανίκης, ενώ από τους φιλοξενούμενους τιμωρημένος (από πέρσι) είναι ο προπονητής Νίκος Γραμματικός που δεν θα μπορεί να καθίσει στον πάγκο.
Ο τεχνικός των Βεροιωτών Χρήστος Τζουβάρας, είπε: «Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, έχουμε δουλέψει καλά. Δεν θα είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σεζόν. Χρειαζόμαστε 3-4 αγωνιστικές για να βρούμε ρυθμό. Θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα κόντρα σε μία επίσης καινούργια ομάδα. Θα είναι ένα ματς ανοιχτό αύριο».
«Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν ενισχυμένο αντίπαλο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος», υπογράμμισε ο τεχνικός του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός.

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται
Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για κομβικό ματς, το παιχνίδι της ΧΑΝΘ με τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ θα κρίνει αρκετά όσον αφορά τις προθέσεις και τις δυνατότητες των ομάδων για φέτος.
«Είναι ένα ανοικτό παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ να έχει ελαφρύ προβάδισμα, λόγω έδρας. Εγώ περιμένω την ομάδα μου να δείξει την εικόνα που παρουσιάσαμε το τελευταίο διάστημα στα φιλικά. Οι πρώτες αγωνιστικές είναι σίγουρα αναγνωριστικές. Καλώς ή κακώς δεν γνωρίζουμε την δυναμικότητα των ομάδων. Οι πρεμιέρες κρύβουν δυσκολίες», ήταν το σχόλιο του προπονητή Θόδωρου Γκίνη, ενώ με κοινή τους δήλωση οι τρεις αρχηγοί της ΧΑΝΘ, Κυριάκος Λάππας, Κώστας Παντελίδης και Χρήστος Σπυρόπουλος έκαναν κάλεσμα στον κόσμο:
«Το πρωτάθλημά μας ξεκινάει το Σάββατο και όλοι εμείς οι αθλητές που πασχίζουμε και ιδρώνουμε με όλο το επιτελείο της ομάδος καθημερινά από τις 11 Αυγούστου σας θέλουμε δίπλα μας, συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας και στα αθλητικά μας «πιστεύω». Ζητάμε το χειροκρότημα και την στήριξη, θέλουμε τη φωνή σας και την ώθηση που θα δώσει η παρουσία σας. Στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε. Σε ανεκτίμητες εμπειρίες, σε ανεξίτηλες μνήμες και αν το πάθος που θα μας μεταλαμπαδεύσετε μας οδηγήσει και σε αγωνιστική επιτυχία θα κάνουμε την ιδανική αρχή στη νέα μας προσπάθεια».

Την έχουν δει αλλιώς...
Θεωρώντας ότι πρέπει να αναδειχθεί μια νέα προοπτική για το άθλημα, έχει οργανωθεί μια σειρά παροχών, δράσεων και εφαρμογών για τους θεατές των αγώνων της ΧΑΝΘ, πέρα από την αθλητική δράση στο γήπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, στην κεντρική οθόνη του γηπέδου από τις 17.30 θα προβάλλεται το video project "THE WAY – Episode 1" που δημιούργησε ο συνεργάτης του τμήματος, Κώστας Πλατής. Στο δυναμικό αυτό video οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν σκηνές από την προετοιμασία της ομάδας, θα γνωρίσουν το ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και την ιστορία της αντίπαλης ομάδας. Το video project αυτό αποτελεί την ολοκληρωμένη έκδοση του πρόδρομου βίντεο με τίτλο «THE WAY» (Ο Τρόπος), το οποίο είχε μεγάλη απήχηση, με περισσότερες από 3.500 προβολές σε 5 ημέρες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αθλητικές ιστοσελίδες.
Παράλληλα θα προβληθούν οι χορηγοί που στηρίζουν το τμήμα χάντμπολ, ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα οι σπουδαστές του Τομέα Εστίασης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα προσφέρουν στους φίλους του αθλήματος εδέσματα που θα παρασκευαστούν αποκλειστικά για αυτούς.
Η συνέχεια δίνεται στο ημίχρονο όπου έχει προγραμματιστεί επίδειξη του τμήματος TAE KWON DO της ΧΑΝΘ.
Μετά τον αγώνα οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους σε γνωστές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης οι οποίες στηρίζουν το τμήμα, αφαιρώντας από την τιμή των προϊόντων τους την αξία (3€) του εισιτηρίου εισόδου.
Από το τμήμα χειροσφαίρισης έχουν ήδη διατεθεί εκατό (100) κάρτες διαρκείας στο φίλαθλο κοινό. Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας πρόκειται να ενημερωθούν άμεσα για προνόμια που παρέχουν χορηγοί και υποστηρικτές του τμήματος.

Γιορτή στη Δράμα
Μετά από 20 χρόνια το Δραμινό χάντμπολ βρίσκεται και πάλι στην μεγάλη κατηγορία και το ματς κόντρα στον Φοίβο Συκεών είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι για την Δράμα 1986. Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των γηπεδούχων, ενώ από την άλλη πλευρά ο Φοίβος έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.
Ο προπονητής του Φοίβου Βασίλης Σκανδάλης, είπε: «Είναι θετικό για το άθλημα μας ότι το Δραμινό χάντμπολ επέστρεψε στην Α1 Ανδρών. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Οι γηπεδούχοι θα έχουν ενθουσιασμό, εμείς πρέπει να το διαχειριστούμε και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Η εμπειρία μας έναντι της Δράμας μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα. Πρώτος και βασικός στόχος είναι να μην κινδυνέψουμε όπως πέρσι. Επιθυμία μας είναι να μπούμε στην οχτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ».
Ο τεχνικός της ΓΣ Δράμα 1986 Σάββας Δεμερτζίδης, τόνισε: «Όλο το πρωτάθλημα το βλέπουμε σαν μια γιορτή. Θέλουμε να το απολαύσουμε και εμείς και οι αντίπαλοι. Εμείς εδώ στην Δράμα διαχρονικά κρατάμε ψηλά την σημαία του χάντμπολ. Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και ελπίζουμε να ανταμειφθούμε».

Αποκαλυπτήρια στην Νέα Ιωνία
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον αγώνα της ΑΕΚ με την Αναγέννηση Βύρωνα στην Νέα Ιωνία. Η ΑΕΚ θα έχει όπως όλα δείχνουν στην διάθεση της τον Μπαλάς, του οποίου η μπλε κάρτα έφτασε, ενώ η Αναγέννηση θα έχει αμιγώς ελληνική σύνθεση μετά το πρόβλημα υγείας του Λάκοβιτς που τον ανάγκασε να αναχωρήσει εσπευσμένα για Σερβία. «Η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, ειδικά για εμάς που είμαστε μια καινούργια ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη του αγώνα. Έχουμε δείξει ότι είμαστε καλή κατάσταση στα φιλικά. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας στο θέμα της ομοιογένειας», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α1 Ανδρών (1η αγωνιστική)
Σάββατο 27/9/2014
Κραχτίδη 18:00, Δράμα 1986- Φοίβος Συκεών (Μπέτμαν- Ουζούνης, Καζαντζίδης)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- Διομήδης Άργους (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)
Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- ΑΣΕ Δούκα (Τζαφερόπουλος- Χασκής, Βλάχος)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Ποσειδώνας Λουτρακίου (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (Νάσκος- Χαρίτσος, Παρτεμιάν)
Κυριακή 28/9/2014
Νέας Ιωνίας –κεκλεισμένων- 16:30, ΑΕΚ- Αναγέννηση Βύρωνα (Σκλαβενίτης- Κουτσός, Μίγκας)

No comments