Συγκίνηση στο αντίο για τον Γιάννη Ξεσφίγγη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συγκίνηση στο αντίο για τον Γιάννη Ξεσφίγγη

Με την ιαχή «Αθάνατος» και με χειροκροτήματα αποχαιρέτησε η οικογένεια του χάντμπολ τον διεθνή παίκτη Γιάννη Ξεσφίγγη, ο οποίος κηδεύθηκε σήμερα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.
Ο Γιάννης Ξεσφίγγης έφυγε από την ζωή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε ηλικία 52 ετών, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό. Υπηρέτησε ως αρχηγός τον Αθηναϊκό, αγωνίστηκε επίσης στις Σχολές Ξυνή και ήταν στέλεχος της Εθνικής ομάδας ανδρών.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρόντες ήταν συγγενείς, φίλοι, πρώην συμπαίκτες του από τις ομάδες όπου αγωνίστηκε, καθώς και αθλητές, προπονητές και παράγοντες από όλες τις ομάδες της Αττικής.
Τον αποχαιρέτησε ο δημοσιογράφος Νικόλαος Σωτηρίου, ο οποίος τόνισε ότι: «πρέπει να τον κατευοδώσουμε με τιμές ήρωα, ήταν ένας παίκτης που διακρίνονταν για την ευψυχία
του, την καλοσύνη του και αγαπούσε με πάθος και ζήλο το άθλημα και τις ομάδες που υπηρέτησε». Ακόμη υπογράμμισε ότι πρέπει να μιμηθούμε τις αρετές του και την αφοσίωση του στο άθλημα.

Στην εξόδιο ακολουθία, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας, Αλέξης Σωτηρόπουλος, από το Δ.Σ. της ΟΧΕ οι Αντώνης Χατζηνικολάου (ταμίας), Κυριακή Μπακουλοπούλου (μέλος Δ.Σ., πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης), ο πρώην πρόεδρος της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κρανάκης, ο τεχνικός σύμβουλος Ανάπτυξης Παναγιώτης Ιατρούδης, ο ταμίας της ΕΣΧΑ Θέμις Κοζομπόλης, ο πρόεδρος του ΣΥΔΧΑ Στράτος Κυριακούλιας, ο πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Γιάννης Βαρελτζής.

No comments