Κρανάκης: "Ανοίγουμε μια νεα σελίδα από αύριο" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κρανάκης: "Ανοίγουμε μια νεα σελίδα από αύριο"

Στο ξενοδοχείο Porto Rio πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδα- Κύπρος για τα προκριματικά του EURO 2018, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 (ΟΤΕ TV) στο ΕΑΚ Πατρών «Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τόφαλος».
Παρόντες ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων κ. Κώστας Αλεξιάδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χάντμπολ Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ορμής Λουξ κ. Ανδρέας Κόγκας, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές των δύο ομάδων κ.κ. Γιώργος Κρανάκης, Γιάννης Αρβανίτης, οι αθλητές Θόδωρος Ευαγγελίδης, Κυριάκος Σοφοκλέους και οι εκπρόσωποι των χορηγών- υποστηρικτών του αγώνα, κ.κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Λουξ), Ευάγγελος Λιόλιος (Coffee Island), Γιώργος Αντωνόπουλος (ΜΑΧΡΩ).

Αναλυτικά αυτά που ειπώθηκαν:


Ανδρέας Κόγκας (Πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Χάντμπολ Πελοποννήσου): «Είναι μεγάλη χαρά που μετά από πάρα πολλά χρόνια μετά από μία 20ετία η Εθνική Ανδρών βρίσκεται για επίσημο αγώνα στην Πάτρα. Αύριο είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Πάτρα και είμαι σίγουρος ότι οι Πατρινοί φίλαθλοι θα βοηθήσουν την Εθνική μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους υποστηρικτές αυτού του αγώνα γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν ακατόρθωτο να πραγματοποιηθούν όλα αυτά. Το Δ.Σ. της ΟΧΕ αποφάσισε να τιμήσει την Λουξ για την προσφορά της στο ελληνικό χάντμπολ και έτσι η Εθνική μας θα έχει στην φανέλα της το λογότυπο της εταιρείας, η οποία έχει συμβάλει σε πολλές διοργανώσεις του αθλήματος. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του αγώνα καλύπτεται από τους χορηγούς. Θεωρώ ότι η καλή προσπάθεια που έχει γίνει από την Ορμή Λουξ για την προβολή του αθλήματος στην Πάτρα ήταν από τους βασικούς λόγους που οι Πατρινές εταιρίες επενδύουν στο χάντμπολ».

Κώστας Αλεξιάδης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της Ομοσπονδίας, πρώτα απ' όλα τον κ. Κόγκα για την προσπάθεια που έχει κάνει για να γίνει ο αγώνας της Εθνικής στην Πάτρα. Η παρουσία της Εθνικής Ανδρών μετά από χρόνια στην Πάτρα συμπίπτει με την νέα αρχή που κάνει η ομάδα, η οποία πλαισιώνεται από νέα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι το χάντμπολ στην Πάτρα να ξαναπάει την θέση που του ανήκει στην τοπική κοινωνία».

Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, ιδιοκτήτης Λουξ): «Να σας καλωσορίσω στην Πάτρα. Είναι τιμή και για την πόλη μας να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που μας κάνει την τιμή να βρισκόμαστε στην φανέλα της Εθνικής. Είναι σημαντικό που βρίσκονται στο τραπέζι και άλλες δύο ανερχόμενες εταιρείες που βοηθούν χορηγικά τον αγώνα. Είναι ενθαρρυντικό για τον αθλητισμό της Πάτρας να υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βοηθούν, εκτός της Λουξ που όλα αυτά τα χρόνια είναι αρωγός. Θέλω να συγχαρώ τον Ανδρέα Κόγκα για όλα όσα έχει κάνει για τον Πατραϊκό αθλητισμό με την εξωστρέφεια του».

Ευάγγελος Λιόλιος (ιδιοκτήτης Coffee Island): «Είναι χαρά μας που συμμετέχουμε σαν εταιρεία σε αυτόν τον αγώνα και που βοηθάμε την Εθνική Ανδρών. Είναι κάτι διαφορετικό όταν αγωνίζονται Εθνικές ομάδες, πόσο μάλλον όταν και οι δύο εκπροσωπούν τον Ελλαδικό χώρο. Θα ήθελα να θέσω και έναν προβληματισμό. Βιώνουμε δύσκολες ώρες για τον αθλητισμό. Χωρίς ιδιωτικές πρωτοβουλίες και χορηγίες δεν γίνονται εύκολα διοργανώσεις, παρότι αυτοί οι αγώνες είναι υποχρέωση της πολιτείας. Από την μία λοιπόν δυστυχώς, από την άλλη ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο δρόμος, δηλαδή των χορηγών».

Γιώργος Αντωνόπουλος (ιδιοκτήτης ΜΑΧΡΩ): «Θα ήθελα να καλωσορίσω και τις δύο Εθνικές ομάδες. Εμείς σαν χορηγοί είμαστε στην διάθεση της Ομοσπονδίας για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων και μακάρι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε και ο αγώνας με το Βέλγιο να διεξαχθεί εδώ στην Πάτρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στις δύο ομάδες».

Γιάννης Αρβανίτης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Κύπρου): «Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τον δρόμο μας σαν ομάδα. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να βρούμε τους αθλητές που έχουν τα προσόντα και την διάθεση μπορούν να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά, έχουμε έρθει να δώσουμε ένα καλό ματς. Στόχος μας είναι να πάρουμε αποτέλεσμα που θα μας δώσει το δικαίωμα κόντρα στο Βέλγιο να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είμαστε καλά, είμαστε πλήρεις. Ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που παίζει κόντρα στην πατρίδα του είπε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι επαγγελματίας. Η δουλειά μου είναι να βελτιώνω την Κύπρο και να την βοηθάω να παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εξάλλου είμαι στην Κύπρο από το 2008, έχουμε κοινό Εθνικό ύμνο και επί τις ουσίας είναι σαν να παίζουν δύο διαφορετικά σωματεία. Μετά από έξι χρόνια στην Εθνική ομάδα, έχω γίνει και εγώ λίγο Κύπριος».

Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός Ελλάδας): «Ξεκινώντας θα ήθελα να καλωσορίσω τους φίλους από την Κύπρο με τους οποίους μας ενώνουν πολλά. Ευχαριστούμε πραγματικά τον κ. Κόγκα που μας έλυσε τα πάντα και τους χορηγούς που μας έδωσαν την δυνατότητα να προετοιμαστούμε για τον αγώνα. Ξεκινάμε έναν καινούργιο στόχο, μια καινούργια πρόκληση, να συμμετέχουμε στα προκριματικά του EURO 2018. Έχουμε δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα. Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στην Πάτρα και συναντώ παλιούς φίλους. Έχουμε μια ανανεωμένη ομάδα. Πάντα κοιτάμε το καλύτερο. Η ανανέωση έγινε σταδιακά. Εμείς ανοίγουμε μία νέα σελίδα από τον αυριανό αγώνα και έπειτα».
Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολη είναι η δημιουργία μιας νέας ομάδας, αλλά και την κλήση του Γιάννη Μπασμαλή: «Έχει γίνει ένας σχεδιασμός με την διοίκηση. Τα τελευταία χρόνια ακόμα περισσότερο έχουμε αναθεωρήσει κάποια πράγματα και έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις. Ξεκίνησε σταδιακά αναγκαστικά η ανανέωση. Ήρθε αυτή η ημέρα. Ο μέσος όρος στην Εθνική είναι τα 24 χρόνια. Θα θέλαμε να είναι 28-30. Το θέμα είναι μπορούμε; έχουμε; Οι κλήσεις έγιναν βάσει αυτών που θέλουν, προσπαθούν και έχουν πάθος. Το κενό είναι μεγάλο και προσπαθούμε να το καλύψουμε. Ενθουσιασμός και διάθεση υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Όλοι μαζί έχουμε κάνει δύο προπονήσεις γιατί έχουμε κάποια παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Ο Μπασμαλής είναι ένα ελληνόπουλο με διάθεση. Τον έχουμε δει αυτές τις ημέρες. Είναι σε μία θέση (αριστερόχειρας) που είχαμε πολλές απώλειες. Έχει ενωθεί με τα παιδιά και πιστεύω θα μας βοηθήσει. Είχαμε μικρή προετοιμασία. Μακάρι να βρίσκονται οι χορηγοί να μας βοηθούν».

Κυριάκος Σοφοκλέους (αρχηγός Εθνικής Κύπρου): «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει νεανικό ρόστερ. Έχουμε στην ομάδα παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα και γνωρίζουν τους Έλληνες παίκτες. Δεν μυστικό ότι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Στόχος μας είναι να έχουμε ελπίδες πρόκρισης».

Θόδωρος Ευαγγελίδης (αριστερός ίντερ Εθνικής Ανδρών): «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με την σειρά μας, όλους όσους βοήθησαν να φιλοξενηθεί εδώ η Εθνική ομάδα. Εμείς έχουμε κάνει μεγάλη ανανέωση, άλλαξαν αρκετοί παίκτες. Ένα δεν έχει αλλάξει, η διάθεση και η προσπάθεια μας κάθε μέρα στην προπόνηση».

No comments