«Να δώσουμε ερέθισμα στο πατραϊκό κοινό» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Να δώσουμε ερέθισμα στο πατραϊκό κοινό»

Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 ξεκινά από την Πάτρα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δίνει την πρώτη μάχη των προκριματικών του θεσμού στο ΕΑΚ «Δημήτριος Τόφαλος» με αντίπαλο την Κύπρο. Ένας από τους παίκτες που αποτελεί τον στυλοβάτη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο έμπειρος Γιώργος Μαστορογιάννης μίλησε στη «Γνώμη Σπορ» για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην επίσημη αγαπημένη αλλά και για την αναμέτρηση με την Εθνική της Κύπρου, την προσεχή Πέμπτη, στην Πάτρα: «Η Πάτρα είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδος οπότε αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και με τις εμφανίσεις που θα κάνουμε να δώσουμε ένα ακόμα ερέθισμα στο πατραϊκό κοινό για να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με το άθλημα του χάντμπολ».

Στο παιχνίδι με την Κύπρο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παραταχθεί με νέα πρόσωπα
στη σύνθεση του, μιας και η ανανέωση συνεχίζεται για τα καλά στην Εθνική ομάδα και αυτό που επισημαίνει ο Γιώργος Μαστορογιάννης είναι θα πρέπει τα νέα παιδιά να ενσωματωθούν το συντομότερο δυνατόν στην ομάδα προκειμένου να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα: «Η ομάδα της Κύπρου βρίσκεται σε ύφεση και το γεγονός ότι εμείς θα παραταχθούμε με καινούργια πρόσωπα στη σύνθεση μας θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει. Οι καινούργιοι παίκτες θα πρέπει και να αποκομίσουν εμπειρίες αλλά και να είναι έτοιμοι για τις επόμενες αναμετρήσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα υποτιμήσουμε την ομάδα της Κύπρου καθώς θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΑΣ»

Η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια μετρά μόνο νίκες κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου και αυτό θέλει και τώρα για να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρωτιά στον όμιλο της: « Τα τελευταία χρόνια κληρωνόμαστε να παίξουμε αντιμέτωποι με την ομάδα τις Κύπρου και η αλήθεια είναι ότι πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε μέσα στο τερέν όπως επίσης και αυτοί γνωρίζουν καλά την ομάδα μας. Δεν υπάρχουν κρυφά χαρτιά στα μεταξύ μας παιχνίδια ενώ και ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, ο Γιάννης Αρβανίτης γνωρίζει πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα μιας και είναι τεχνικός και στην ομάδα της ΑΕΚ», τονίζει ο Γιώργος Μαστορογιάννης και συμπληρώνει: «Ο δικός μας στόχος είναι ξεκάθαρος καθώς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο μας απέναντι στο Βέλγιο και την Κύπρο».

«ΖΕΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»

Ο Γιώργος Κρανάκης και οι παίκτες του θα παίξουν για πρώτη φορά επίσημο παιχνίδι μπροστά στο πατραϊκό κοινό για αυτό και ο έμπειρος διεθνής καλεί το πατραϊκό φίλαθλο κοινό να βρεθεί στις κερκίδες του Παλέ των Μποζαϊτίκων προκειμένου να δώσουν στους διεθνείς μια ακόμη ώθηση για τη νίκη: « Επειδή θα είναι η πρώτη μας φορά που θα παίξουμε μπροστά στο πατραϊκό κοινό καλούμε όλο τον κόσμο να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και να μας βοηθήσουν να πάρουμε στη νίκη επί της Κύπρου. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για να κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτάσουμε στο στόχο μας».

«ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ»

Ο 33χρονος πλέι μέικερ με την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει την Εθνική και ο ίδιος νιώθει πως ο κύκλος του σε αυτή δεν έχει κλείσει ακόμα: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι από τους τελευταίους εναπομείναντες. Θεωρώ ότι ο κύκλος μου στην Εθνική ομάδα δεν έχει κλείσει ακόμα και όσο αντέχω και είμαι αποδοτικός και ανταγωνιστικός θα είμαι πάντα παρών και θα βοηθάω. Εάν νιώσω ότι αποτελώ τροχοπέδη στην Εθνική τότε θα σταματήσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

 ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ

No comments