Με τρια παιχνίδια η Α1 ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με τρια παιχνίδια η Α1 ανδρών

Με τρια παιχνίδια συνεχίζεται η Α1 ανδρών. Απόψε ΧΑΝΘ- ΠΑΟΚ (Χανθ 18:30), Φίλιππος - Φοίβος (Φιλίππειο 18:00) και αύριο Αναγέννηση Βύρωνα - Διομήδης Άργους (Μετς 15:45) αναμετρούνται στα πλαίσια της 8ης αγωνιστική, η οποία διεξάγεται τμηματικά και θα ολοκληρώθεί την Τετάρτη με τον αγώνα Κιλκίς - Δράμα 86 (κιλκίς 18:00), λόγω των υποχρεώσεων των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελα.


Φαβορί ο ΠΑΟΚ, με ανεβασμένη ψυχολογία η ΧΑΝΘ

Η ομάδα της ΧΑΝΘ με ανεβασμένη την ψυχολογία της από τη νίκη που πήρε το περασμένο Σάββατο απέναντι στην Αναγέννηση Βύρωνα, προετοιμάζεται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.
Αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, προερχόμενος από δύο σερί νίκες κόντρα σε Φίλιππο και ΓΑΣ Κιλκίς. Ο αρχηγός της ΧΑΝΘ Κυριάκος Λάπας σχολίασε:

«Είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι αυτό και βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ειδικά στην έδρα μας η απόδοσή μας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο και ας μην διαφεύγει από κανέναν ότι έχουμε στα 4 εντός έδρας παιχνίδια μας φέτος την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ποντάρουμε στην άμυνά μας και θα προσπαθήσουμε ελέγχοντας τον ρυθμό να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Φαβορί ξέρουμε ότι είναι ο ΠΑΟΚ αλλά δεν μας φοβίζει αυτό, αντιθέτως μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο».
Από την άλλη πλευρά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και πρώην της ΧΑΝΘ Πέτρος Μπουκοβίνας είπε: «Είμαστε σε μία σειρά αγώνων μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, που πρέπει να τους κερδίσουμε. Παράλληλα, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και να παρουσιαστούμε ακόμη πιο έτοιμοι όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες του δεύτερου γύρου, που θα έχει συσσωρευμένα ντέρμπι στην αρχή. Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Η ΧΑΝΘ παίζει σε κάθε αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος και εντός έδρας παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην άμυνα και είναι δύσκολο να τη διασπάσεις. Χρειάζεται προσοχή για να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Προσωπικά, για μένα είναι ευχάριστο που θα συναντήσω οικεία πρόσωπα, που μου θυμίζουν τις καλές στιγμές που πέρασα ως αθλητής της ΧΑΝΘ».

Σε φόρμα Φίλιππος, Φοίβος
Πολύ καλά έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα Φίλιππος Βέροιας και Φοίβος Συκεών που θα κοντραριστούν αύριο (18:00) στη Βέροια. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στην τετράδα και οι φιλοξενούμενοι να κάνουν άλλη μία έκπληξη μετά το «διπλό» στο Λουτράκι.
«Είναι ένα δύσκολο ματς. Ο Φοίβος είναι ανταγωνιστική ομάδα με έμπειρους παίκτες. Πρέπει να δείξουμε σοβαρό πρόσωπο για να πάρουμε την νίκη. Είναι μια σειρά αγώνων που εξαρτώνται περισσότερο από την δική μας απόδοση. Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω», σχολίασε ο τεχνικό του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας, ενώ από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Σκανδάλης τόνισε: «Σίγουρα ο Φίλιππος έχει υψηλές βλέψεις. Οι προσθήκες Δεληγιάννη, Σανίκη τον έχουν κάνει διαφορετική ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε από αυτό το ματς. Είναι μια σειρά αγώνων απέναντι σε ομάδες που είναι φαβορί για την τετράδα. Η εικόνα μας ήταν πολύ καλή σε όλα αυτά τα ματς, θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή την τετράδα των αγώνων με ένα καλό αποτέλεσμα», κατέληξε ο προπονητής του Φοίβου.

Έλλειψη γηπέδου για την Αναγέννηση, όχι άλλες απώλειες για Διομήδη
Την Κυριακή (15:45) στο Μετς η Αναγέννηση Βύρωνα που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω έλλειψης γηπέδου θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη Άργους. Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη προέρχεται από τρεις σερί ήττες, ενώ οι «Λύκοι» έκαναν το πρώτο τους στραβοπάτημα την περασμένη εβδομάδα και σαφέστατα επιθυμούν να παραμείνουν στην κορυφή χωρίς νέες απώλειες.

Σάββατο 22/11
Α1 Ανδρών (8η αγωνιστική)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- Φοίβος Συκεών (Πατιός- Τσιάνας, Βλάχος)
ΧΑΝΘ 18:30, ΧΑΝΘ- ΠΑΟΚ (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Αγγελίδης)

Κυριακή 23/11
Α1 Ανδρών (8η αγωνιστική)
Mετς 15:45, Αναγέννηση Βύρωνα- Διομήδης Άργους (Ανταλής- Τσάμος, Μίγκας)

Τετάρτη 26/11
Α1 Ανδρών (8η αγωνιστική)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- Δράμα 1986 (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)

No comments