Μόνο 75 θεατές στη Νεα Ιωνία. Ματς φωτιά στη Δράμα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μόνο 75 θεατές στη Νεα Ιωνία. Ματς φωτιά στη Δράμα

Με τρεις αγώνες συνεχίζεται η 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Στο πιο σημαντικό παιχνίδι ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ υποδέχεται την ΑΕΚ στη Νέα Ιωνία, ένα γήπεδο που δεν "πάει" στην Ένωση, η οποία έχασε πέρσι το πρωτάθλημα από τον Διομήδη στο κεκλεισμένων των θυρών 3ο τελικό, ενώ φέτος ξεκίνησε στο ίδιο γήπεδο την Α1 Ανδρών με ήττα από την Αναγέννηση Βύρωνα που είναι και η μοναδική της έως τώρα στη σεζόν. Για τον αγώνα δεν θα εκδοθούν εισιτήρια, εξαιτίας της μικρής χωρητικότητας του γυμναστηρίου, το οποίο βάσει της άδειας λειτουργίας έχει 75 θέσεις καθήμενων. Ως εκ τούτου η είσοδος στο γήπεδο θα είναι ελεγχόμενη με ονομαστικές προσκλήσεις που θα διαθέσει το γηπεδούχο Σωματείο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 55 προσκλήσεις για τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ και 20 για την ΑΕΚ. Δεν θα ισχύσει καμία κάρτα ελευθέρας εισόδου, εκτός από αυτές των Δημοσιογράφων (ΠΣΑΤ, ΕΣΗΕΑ). Επίσης δεν θα ισχύσει κανένας άλλος τρόπος εισόδου στο κλειστό γυμναστήριο.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει και τις καλύτερες
προσδοκίες, αφού έχουν καλά αποτελέσματα και εμφανίσεις παρά το δύσκολο ομολογουμένως πρόγραμμα του 1ου γύρου. Μάλιστα είναι και η μοναδική ομάδα που έκοψε βαθμό από τον Διομήδη Άργους. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ μετράει αήττητο 7 συνεχόμενων αγώνων, έχοντας βρει πλέον ρυθμό μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

«Το φαβορί είναι η ΑΕΚ. Είναι πιο έμπειρη ομάδα. Πιστεύω το ματς θα κριθεί στην θέληση. Είναι ένα γειτονικό ντέρμπι. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες της αναμέτρησης», τόνισε ο τεχνικός του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ Θόδωρος Γκίνης. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης είπε: «Αυτό που θέλουμε είναι την νίκη. Σίγουρα ότι η παρουσία του ΔΙΚΕΑΣ στο πρωτάθλημα μας έχει σοβαρέψει πολύ περισσότερο. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα τα ματς και αυτό κρύβει κινδύνους. Η αλήθεια είναι ότι στο κλειστό της Νέας Ιωνίας δεν έχουμε καλά αποτελέσματα, ελπίζουμε αυτό να αλλάξει αύριο».

«Θάνατος σου η ζωή μου» στη Δράμα»

Κομβικής σημασίας παιχνίδι θα γίνει στη Δράμα με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τη ΧΑΝΘ σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα βαθμό, αν και οι εμφανίσεις τους έχουν βελτιωθεί αισθητά και αρχίζουν να προσαρμόζονται σιγά σιγά στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τέσσερις βαθμούς και χτυπούν τα περισσότερα ματς στα ίσια, ενώ παραλίγο να «κλέψουν» βαθμό και από τον ΠΑΟΚ.

«Τα περιθώρια στενεύουν. Θα δώσουμε για μια ακόμα φορά τον αγώνα μας και ευχόμαστε αυτή τη φορά να πάρουμε τη νίκη. Νομίζω ότι η βαθμολογική μας θέσει και τα σκορ μας αδικούν κατάφορα. Η προσπάθεια των παιδιών κάθε μέρα στην προπόνηση είναι διαρκής και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα βγει και στο γήπεδο», σχολίασε ο προπονητής του ΓΣ Δράμα 86, Θόδωρος Τογανίδης που δεν υπολογίζει σε Αντριέφσκι, Ιακωβίδη.

Τη σημασία και την αξία της νίκης επισημαίνει ο πλέι μέικερ της ΧΑΝΘ Ευριπίδης Nαουμίδης που σχολιάζει: «Ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στη Δράμα αφού ο αντίπαλός μας είναι αξιόμαχος και ίσως να παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά στην υπόθεσή παραμονής. Εμείς χρειαζόμαστε τη νίκη για να τονωθούμε ψυχολογικά και μέχρι τις γιορτές να κάνουμε το ταμείο μας αφού ακολουθούν και άλλα καθοριστικά παιχνίδια. Προερχόμαστε από καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ και αν ήμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο που έχουμε μπροστά μας».

Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Τέλος στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στην Αναγέννηση Βύρωνα. Οι γηπεδούχοι τρέχουν ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών και αήττητο 5 αγωνιστικών, ενώ οι φιλοξενούμενοι που έχουν ελαφρυντικά (έλλειψη γηπέδων, τραυματισμοί) έχουν χάσει τον ...προσανατολισμό τους, αφού έχουν τέσσερις συνεχόμενες ήττες και βρίσκονται πλέον κοντά στις θέσεις των πλέι αουτ.



Σάββατο 29/11/2014

Α1 Ανδρών (9η αγωνιστική)

Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΠΑΟΚ- Αναγέννηση Βύρωνα (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Καζαντζίδης)

Κραχτίδη Δράμας 18:00, Δράμα 1986- ΧΑΝΘ (Δελόγλου- Λινάρδος, Παρτεμιάν)

Νέας Ιωνίας 18:30, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- ΑΕΚ (Τσάκωνας- Ανταλής, Κυριακούλιας)

No comments