Ο Χ. Πιλαφάς για το θέμα συγχώνευσης των ενώσεων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Χ. Πιλαφάς για το θέμα συγχώνευσης των ενώσεων

Με νεα επιστολή προς τον τύπο επανέρχεται ο τεως προεδρος της ΟΧΕ κ. Χ. Πιλαφάς σχετικά με το θέμα συγχώνευσης των ενώσεων και πιο συγκεκριμένα για την ένωση της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτούσια η επιστολή:

“Η προσδοκία αποτυπώνεται σε τρία απλά πράγματα. Είναι η ισορροπία που πρέπει να επέλθει στο θέμα των οικονομικών, η διεύρυνση της αναπτυξιακής βάσης του αθλήματος και η διοικητική αναδιάρθρωση του αθλήματος ,με παράλληλη γεωγραφική διεύρυνση“. Δήλωση του προέδρου της ΟΧΕ κ.Γκαντή στη εφημερίδα sportday 18/10/2014.

Το Σάββατο 15/11 ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Γκαντής συγκέντρωσε τα σωματεία της ανατολικής
Μακεδονίας και Θράκης στα γραφεία της ένωσης για να τους αναγγείλει την απόφαση της Ομοσπονδίας να διαλύσει την ένωση τους. Μία ένωση που εδώ και πολλά χρόνια ,κατά γενική ομολογία προσφέρει στην ανάπτυξη του Χάντμπολ και ως προς τα διοικητικά με εκπροσώπους στο ΔΣ της ομοσπονδίας (Αλεξιάδης Κ. και Σάββας Δ.) αλλά και αγωνιστικά με εκπρόσωπους στις Εθνικές κατηγορίες με πρόσφατη συμμετοχή στην Α1 των ανδρών την νεανική και πολλά υποσχόμενη ομάδα της Δράμας 86 και πολλές άλλες ομάδες στις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών αλλά και στις μικρές ηλικίες.

Η ένωση με δύναμη περίπου 17 σωματείων καλείται από την ΟΧΕ να παραδώσει την σφραγίδα της και η μόνιμη υπάλληλος της ένωσης να μετατεθεί σε άλλη ένωση. Η ένωση βέβαια δεν μπορεί να διαλυθεί από κανέναν ,αλλά μόνο από τα ίδια τα σωματεία που την αποτελούν και μόνο μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου. Ο κ. Γκαντής ή δεν γνωρίζει τον αθλητικό νόμο ή θεωρεί τους άλλους αφελείς !
1ον Ζήτησε από την ένωση να κάνη γενική συνέλευση (συγκέντρωση;) σωματείων την Κυριακή 23/11 για να αποφασίσουν την διάλυση της Ένωσης τους και εάν δεν μπορούν να την κάνουν αυτοί ,θα το κάνει μέσω της …..ΟΧΕ!!!!
Κύριε Πρόεδρε της ΟΧΕ γνωρίζετε πολύ καλά ότι η θητεία του ΔΣ της Ένωσης έχει λήξη εδώ και δύο χρόνια περίπου και εσείς σαν γενικός γραμματέας του προηγούμενου ΔΣ της ΟΧΕ με έγγραφα σας ζητούσατε και προτρέπατε να μην γίνουν εκλογές !!! (παρατύπως και παρανόμως βέβαια).
Ποιό ΔΣ της ένωσης(αφού νομικά δεν υφίσταται )θα αποφασίσει για γενική συνέλευση ?
Πώς μπορεί η ΟΧΕ να συγκαλέσει γενική συνέλευση ένωσης !
2ον Είπατε ότι θα απολύσετε την μόνιμη υπάλληλο της Ένωσης κ. Ξανθοπούλου (που έχει προσληφθεί για την Ένωση)και τα χρήματα που παίρνει η υπάλληλος θα τα δίνεται στα σωματεία !!!
Και μετά είπατε μέσω των πολιτικών γνωριμιών σας να προσπαθήσετε να μεταταχθεί στον δήμο Δράμας.
Κύριε Γκαντή δεν γνωρίζετε ότι η μισθοδοσία του προσωπικού που είναι σε κωδικό αριθμό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εάν μειωθεί το ποσόν λόγω συνταξιοδότησης ,αποχώρησης ,απόλυσης κλπ υπαλλήλου τα χρήματα που αφορούν τον κωδικό αυτόν μειώνονται και αντίστοιχα μειώνεται και η γενική επιχορήγηση ;
3ον Κάνατε με δική σας παρέμβαση (λόγω της θέσης σας στο Υπουργείο Παιδείας) ,17 ολόκληρες αποσπάσεις Καθηγητών Φυσικής Αγωγής εκ των οποίων τρείς , Καρακεχαγιάς-Μασλαρινός-Γεωργιάδης σαν ΠΟΠ στην Θεσσαλονίκη( και στην Β. Α. Ελλάδα !) και αγνοήσατε επιδεικτικά όλη την ανατολική Μακεδονία η οποία τα τελευταία χρόνια δείχνει σημάδια ανάπτυξης αλλά στηρίζει και εκλέγει ανελλιπώς μέλη στο ΔΣ ΟΧΕ και σε σημαντικές επιτροπές (Εθνικές ομάδες).
4ον Το λειτουργικό κόστος της Ένωσης δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ μηνιαίως ,ούτε αυτά δεν μπορεί να διαθέσει η ΟΧΕ ;
5ον Η Ένωση διεξάγει πρωταθλήματα Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, μίνι αγοριών-κοριτσιών ,Νεανίδων, Κορασίδων , Παγκορασίδων και ειδικά στις κατηγορίες μίνι υπάρχει συμμετοχή άνω των 6 ομάδων.
Γιατί κ. Γκαντή ;
Τι λένε τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ που εκλέγονται από την περιοχή ;
Τα σωματεία αλλά και όλη η Ελλάδα περιμένει με μεγάλη ανησυχία την νέα σας πρωτοβουλία μετά και από το τελευταίο σας εφεύρημα με τους διαιτητές για μετατόπιση ακόμα ενός μέτρου στις ομάδες που πλήττονται οικονομικά.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Πιλαφάς Μπάμπης"

No comments