Διαμαρτυρία του ΑΟ Ιωαννίνων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διαμαρτυρία του ΑΟ Ιωαννίνων

Με ανακοίνωση προς τον τύπο που υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου κ. Καραμπίνας και η γραμματέας κα Αναγνώστου, ο ΑΟ Ιωαννίνων διαμαρτύρεται για το θέμα της παρακράτησης φόρου στις αποζημιώσεις των διαιτητών. Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Σας  γνωρίζουμε ότι ήρθε στο σωματείο μας από την Ομοσπονδία έγγραφο το οποίο διαφοροποιεί την Γενική προκήρυξη αλλά και την Ειδική προκήρυξη Πρωταθλήματος  Α2 κατηγορίας ,όπου αγωνίζεται το σωματείο μας , με  αριθμό  πρωτοκόλλου 3496 / 8-7-2014 όπου ρητά αναφέρετε στο άρθρο 16 , ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΓΩΝΩΝ : Η αποζημίωση των Διαιτητών ανέρχεται
συνολικά στα 90€, των Κριτών ανέρχεται συνολικά στα 50€ ( σημειωτής 25€ + χρονομέτρης  25€ )
 Το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα και στα ηλικιακά πρωταθλήματα
Κατόπιν τούτου όπως υπολογίζουμε ότι  θα έχουμε μία αύξηση τις τάξεως 25% στις δαπάνες των σωματείων μας που μας βγάζει έξω από τους προϋπολογισμούς μας, που για το σωματείο μας αγγίζει επιπλέον τα 500€  και που αυτόματα συνεπάγετε ότι τιμωρούνται τα σωματεία που έχουν ανάπτυξη
Αν υπολογίσετε και τις ημεραργίες κτλ. που παίρνουν οι Διαιτητές  καταλαβαίνετε ότι οι μόνοι επαγγελματίες στον χώρο είναι οι Διαιτητές , που έχουν τους συνδέσμους τους , τα συνδικαλιστικά τους όργανα και είναι ευθύνη τους να αποδίδουν τα νόμιμα .
Η Ομοσπονδία περιέκοψε τις δαπάνες κατά 56% προς τα σωματεία και κάνει
αυξήσεις προς τους διαιτητές που επιβαρύνουν τα σωματεία , και αλήθεια μέχρι πέρυσι ποιος τα έκανε γιατί αν θυμάστε η προκήρυξη έλεγε το παραστατικό το έκοβαν από τον σύνδεσμο και αν δεν το είχαν υπόγραφαν απλή απόδειξη του σωματείου για να μην ξαναζητήσουν πάλι τα χρήματα τους και να είναι κατοχυρωμένο το σωματείο ότι πλήρωσε .
Κατόπιν τούτου δεν μπορείτε να απευθύνεστε στα ερασιτεχνικά σωματεία κάθε λίγο, και να θέλετε να γίνουμε επαγγελματίες με ερασιτεχνική ταυτότητα  να προσλάβουμε λογιστές να αποδίδουμε φόρους , ΦΠΑ και ότι άλλο νομίζετε εσείς  που είναι υποχρεωμένοι  να το κάνουν άλλοι  , και να σας θυμίσουμε ότι τα έσοδα των ερασιτεχνικών σωματείων  δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ και δεν χρησιμοποιούνε λογιστές και λογιστικά βιβλία παρά μόνο βιβλίο εσόδων – εξόδων .
Τα σωματεία δεν είναι υπηρεσία , αλλά και ούτε έχουν  προσλάβει κανέναν για να έχουν  απόδοση κρατήσεων , αλλά και δεν θέλουν να έχουν και τα προσωπικά δεδομένα κανενός  ( πέρυσι ζητούσαμε στοιχεία συγκεκριμένου Διαιτητή για να γίνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από γονέα και δηλώσατε  ότι δεν δίνονται προσωπικά δεδομένα )
Όταν  κάπου πληρώνει κάποιος ( σωματείο ) παίρνει και την ανάλογη απόδειξη
( Διαιτητές ) και όπως το κάνουν και πχ . στο ποδόσφαιρο το εξοδολόγιο  το δίνουν οι Διαιτητές αφού πάρουν τα χρήματα και κατά συνέπεια αυτά αφορούν αυτούς που τα εισπράττουν και όχι αυτούς που πληρώνουν ."

No comments