Απόφαση ΟΧΕ για τουρνουά και open - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απόφαση ΟΧΕ για τουρνουά και open

Μετά από απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η ΟΧΕ απέστειλε έγγραφο στα σωματεία και στις ενώσεις αναφορικά με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την έγκριση διεξαγωγής και διοργάνωσης παντός είδους αγώνων, τουρνουά, κλπ. είτε αυτά είναι σάλας, είτε παραλίας (Beach) είτε οποιουδήποτε άλλου είδους.

Σκοπός της απόφασης του ΔΣ είναι, σε εφαρμογή αυτών που είχαν εξαγγελθεί στην Γενική Συνέλευση, να στηρίξει και να βοηθήσει κυρίως τα σωματεία που επιθυμούν να διοργανώνουν αγώνες-τουρνουά, διαθέτοντας τους ένα οργανωτικό εργαλείο το οποίο θα εξασφαλίζει εκ των προτέρων τόσο την σωστή διοργάνωση και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αυτής (ασφάλειας, υγείας, κλπ), όσο και την τήρηση των προβλεπομένων στο Καταστατικό και την νομοθεσία.
Οι προϋποθέσεις έγκρισης αγώνων-τουρνουα από την ΟΧΕ είναι:


1)Να υποβάλλεται εγγράφως αίτημα εγκρίσεως προς την ΟΧΕ
2)Ο υποβάλλων το αίτημα θα πρέπει απαραιτήτως να είναι αθλητικός φορέας διαθέτων ΑΦΜ. Το έγγραφο αίτημα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει απαραιτήτως:
α) Χώρο και ημερομηνίες διεξαγωγής
β) Σκοπό και πρόγραμμα διοργάνωσης-αγώνων
γ) Αναλυτικό Προϋπολογισμό διοργάνωσης με έξοδα και έσοδα.
δ) Υπεύθυνη δήλωση ότι ο φορέας αναλαμβάνει με δική του ευθύνη: όλα τα έξοδα, την ιατρική κάλυψη, την αστική ευθύνη προς τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος, την ασφάλεια των αγώνων.
ε) Εφόσον πρόκειται για αγώνες σάλας, παραχωρητήριο σταδίου με άδεια λειτουργίας εγκατάστασης και άδεια τέλεσης αγώνα.
Στ) Υπεύθυνη δήλωση ότι για οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή που αφορά την διοργάνωση θα τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι που αφορούν φορολογικά και εργασιακά θέματα.
3)Να προσκομίσει μετά το πέρας της διοργάνωσης αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό, εφόσον του ζητηθεί από την ΟΧΕ.
4)Η ΟΧΕ διατηρεί το δικαίωμα να μην εγκρίνει, ή να διακόψει την διεξαγωγή αγώνων ή τουρνουά εφόσον κρίνει ότι δεν τηρούνται τα ανωτέρω.
5)Το αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη.
6)Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή είτε εθελοντική, είτε επ' αμοιβή, σε στελέχη αγώνων (διαιτητές, κριτές, κλπ) σε αγώνες ή διοργανώσεις που δεν έχουν την επίσημη έγκριση της ΟΧΕ.

Τα παραπάνω θα παραμείνουν αναρτημένα στο site της ΟΧΕ στην διεύθυνση: (http://www.handball.org.gr/index.php/el/federation/declarations-announcements)

No comments