Λαμπρή εκδήλωση τα βραβεία του ΠΣΑΤ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λαμπρή εκδήλωση τα βραβεία του ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) βράβευσε για 61η χρονιά τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και ομάδες σε μια λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία της αθλητικής και πολιτικής ηγεσίας, προσωπικοτήτων του αθλητισμού και πλήθους κόσμου. Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Χριστίνα Βραχάλη. Μέγας Χορηγός και της εφετινής τελετής απονομής ήταν η ΟΠΑΠ Α.Ε. Ειδική βράβευση έγινε στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο αθλητής του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης με 1069
ψήφους, κορυφαία αθλήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά, η αθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαϊδου με 1969 ψήφους και κορυφαία ομάδα, η Εθνική Ανδρών Ποδοσφαίρου με 1914 ψήφους. Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Νίκος Γέμελος με 1755 ψήφους, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ο Γιάννης Κωστάκης με 1499 ψήφους, κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Στέλλα Σμαραγδή με 1563 ψήφους και κορυφαία ομάδα με αναπηρία η Εθνική Ομάδα Τένις με Αμαξίδιο (Διαμαντής-Λαζαρίδης) με 1513 ψήφους.Ειδικές Βραβεύσεις:

Ειδικές βραβεύσεις
Μοναδική στιγμή της βραδιάς, η συνύπαρξη του διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Σαμαρά και του μικρού φιλάθλου Jay Beatty. Ο Γιώργος Σαμαράς παρέλαβε το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» για τη λαμπρή καριέρα του και για τη σχέση ζωής που δημιούργησε με τον μικρό του φίλο, στέλνοντας ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Το έπαθλο Fair Play (Ευ αγωνίζεσθαι) απονεμήθηκε από κοινού στον ποδοσφαιριστή της ομάδας «Νέα Ιωνία» Γιάννη Χλωρό και στην ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ. Ο Γιάννης Χλωρός βραβεύθηκε για την ενέργειά του να στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ μπορούσε να σκοράρει σε κενή εστία και εξ’επαφής, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, που είχε τραυματιστεί, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Νέα Ιωνία-Ηλυσιακός.

Η ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Σπόρτιγκ βραβεύθηκε γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει επίθεση, μετά την διακοπή του αγώνα Σπόρτιγκ-Προμηθέας Πατρών, όταν μπασκετμπολίστας της ομάδας του Προμηθέα δέχθηκε στο κεφάλι κάδο από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον αθλητή και διαμαρτυρίας προς το απαράδεκτο περιστατικό, με αποτέλεσμα να ηττηθούν.

Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» απονεμήθηκε στην οικογένεια Αργύρη Παπαπέτρου, για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα του μπάσκετ και στην Κοινωνία γενικότερα.

Τα έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στην αθλήτρια του σκάκι Αναστασία Αβραμίδου (έπαθλο Coca Cola Τρία Έψιλον), η οποία συνδυάζει εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, στην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαϊδίτη και στον αθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνη Σάγμαλη.

Επίσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα του στίβου, στους παράγοντες Νίκο Βεζυρτζή, Άκη Μιχαηλίδη και Κώστα Χαϊτογλου, οι οποίοι στήριξαν επιχειρηματικά σε χρόνια δύσκολα την προσπάθεια των ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και βοήθησαν στην προβολή του αθλήματος, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να βρει πόρους από ιδιώτες για την ολυμπιακή προετοιμασία των ελλήνων αθλητών με το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», στον Επί Τιμή Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Πέτρο Λινάρδο για τα 65 χρόνια μάχιμης αθλητικής δημοσιογραφίας και στους Γιώργο Ζαραβίνα και Δημήτρη Καφφάτο, για την πολυετή προσφορά τους στο άθλημα του χάντμπολ.

Φωτό: sport24.gr

No comments