Δημητρούλιας: «Ο Διομήδης είναι η μεγάλη μου αγάπη» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημητρούλιας: «Ο Διομήδης είναι η μεγάλη μου αγάπη»

Στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ο οποίος μίλησε για την φετινή πορεία του Διομήδη Άργους, τους στόχους της ομάδας, αλλά και το μέλλον της. Ο προπονητής των Αργιτών και της Εθνικής Παίδων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο σύλλογος στην αρχή της σεζόν, αλλά και στην πρωταγωνιστική πορεία που έχει χαράξει μέχρι τώρα.
Παράλληλα, θυμήθηκε τον Ευρωπαϊκό άθλο της ομάδας, με την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ, τονίζοντας πως η επιτυχία αυτή δεν έχει βρει την αναγνώριση που της αξίζει. Αναλυτικά, όσα είπε ο Δημήτρης Δημητρούλιας στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Κώστα Χατζηδημητρίου»:

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και την φετινή πορεία του Διομήδη: «Ήταν ένα δύσκολο
καλοκαίρι γιατί μας προέκυπτε η μια φυγή μετά την άλλη. Έφυγαν βασικά στελέχη και ηγέτες της ομάδας. Το αποκορύφωμα ήταν αυτή του Χάρη Μάλλιου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Εκεί έπρεπε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση, με μια νέα ομάδα. Δεν καταφέραμε να αναπληρώσουμε το κενό του. Έπρεπε να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε με τους παλιότερους παίκτες, στο τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Ήταν πρόκληση, αλλά πολύ δύσκολη. Υπήρχε όμως θέληση. Απ’ όταν συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε όπως είμαστε και να τα δώσουμε όλα, άνοιξε νέος ορίζοντας. Μέχρι τώρα τα καταφέραμε μια χαρά, όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα. Για να μείνουμε στη διεκδίκηση των τίτλων πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για το τι έγινε και δεν καλύφθηκε το κενό του Μάλλιου: «Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, στην αρχή ήταν από κοινού η διάθεση για μεταγραφή. Ήταν δύσκολο να βρούμε έναν ποιοτικό παίκτη εκείνη την περίοδο. Επιπλεόν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Αποφασίσαμε να μην πάμε στην επιλογή ενός παίκτη αμφιβόλου αξίας και να πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα έτσι. Ο βασικός λόγος ήταν οικονομικός, όμως το διαχειριστήκαμε καλά».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Η ομάδα απαρτίζεται πάνω απ’ τα μισά από παιδιά απ’ τις υποδομές. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε. Στην βασική ομάδα δύο με τρεις παίκτες προέρχονται από τις ακαδημίες. Και τώρα άνοιξε δρόμος για να παίξουν περισσότερα παιδιά, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος για εμάς».

Για το χάσμα των παικτών με τους προπονητές: «Δεν υπάρχει χάσμα. Ο σύγχρονος αθλητισμός βασίζεται στη συνεργασία. Οι παίκτες είναι οι συνεργάτες μου. Δεν θα ρίξω ποτέ ευθύνη σε παίκτες για ένα αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πώς μια παλιά νοοτροπία μπορεί να αλλάξει και να μην υπάρχει αυτό το χάσμα. Αυτή λέει πως για τον προπονητή να φταίνε οι παίκτες και για τους παίκτες τον προπονητής. Δεν είναι έτσι όμως. Η συνυπευθυνότητα ήταν αυτό που ήθελα να μεταφέρω στους παίκτες απ’ την αρχή. Παίκτες, προπονητές και διοίκηση πρέπει να είναι ένα».

Για το Τσάλεντζ Καπ που κατέκτησε ο Διομήδης το 2012: «Αυτό που έγινε δεν συγκρίνεται με τίποτα, ήταν σίγουρα απ’ τα highlights όσων το έζησαν. Όσο περνάνε τα χρόνια παίρνει τη θέση του εκεί που το αξίζει, γιατί πιστεύω πως απαξιώθηκε χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο. Είχαμε μια δύσκολη κλήρωση, όμως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ομάδα που έχει κατακτήσει το Τσάλεντζ Καπ με μπάτζετ κάτω από 800.000 ευρώ κι εμείς πήγαμε με 150.000 ευρώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους και σχολιάστηκε από όλη την Ευρώπη».

Για την επόμενη μέρα μετά την ευρωπαϊκή διάκριση: «κάνουμε αργά αλλά σταθερά βήματα. Όλα τα πράγματα θέλουν χρόνο. Η ομάδα βρίσκεται σταθερά ψηλά κι αυτό μας βοηθάει. Τελειώσαμε πέρυσι μια χρονιά με 70 παιδιά σε ακαδημίες και μετά από συντονισμένες ενέργειες φέτος είναι 150. Όλοι μας βοηθάμε στο να προωθήσουμε όλο αυτό. Νομίζω πως είμαστε στο καλύτερο επίπεδο σ’ αυτό το θέμα».

Για το «Δαναών καπ» που διοργανώνει ο σύλλογος: «Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή του χάντμπολ. Θα είναι διεθνές τουρνουά με περισσότερες κατηγορίες. Κύριος σκοπός είναι να κάνουμε ένα απ’ αυτά τα τουρνουά που βλέπουμε στο εξωτερικό και ζηλεύουμε. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος απ’ την Ελλάδα για να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρότζεκτ του συλλόγου».

Για το αν σκέφτεται την Εθνική ομάδα Ανδρών, μετά τη θητεία του στην Παίδων: «Για έναν προπονητή δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή απ’ το να εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα. Μ’ αρέσουν οι διεθνείς αγώνες και αυτός ο ανταγωνισμός. Μάθαμε μέσα απ’ τον Διομήδη να μην φοβόμαστε τα μεγάλα ονόματα. Θα ήθελα να ζήσω κάτι αντίστοιχο με μια Εθνική παίδων, νέων… πόσω μάλλον ανδρών».

Για το αν θα άφηνε τον Διομήδη για μια θέση στην Εθνική: «Ο Διομήδης είναι η μεγάλη μου αγάπη, η οικογένειά μου. Εκεί έζησα τις μεγάλες μου στιγμές. Έχω πει πως θα τον άφηνα μόνο για κάτι πολύ καλό. Αν αυτό είναι η Εθνική, δεν ξέρω».

Για τον τρόπο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος: «Η κανονική διάρκεια σου δίνει μόνο το πλεονέκτημα έδρας. Αν έχεις τραυματίες στα πλέι οφ, η απουσίες μετρούν. Το φετινό σύστημα πιστεύω πως θα υπάρξει άδικο για κάποιες ομάδες. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει καλύτερο. Δεν γίνεται να κρίνεται κάτι μέσα σε ένα μήνα, ενώ μια ομάδα έχει πρωταγωνιστήσει σε περίοδο 8-9 μηνών, για συγκυριακούς λόγους».

No comments