Μετριάστηκε η χαρά της νίκης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μετριάστηκε η χαρά της νίκης

Η χαρά της νίκης της Πυλαίας με 20-24, μέσα στην Κέρκυρα επί του Φαίακα, μετριάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αλμπάνη. Από την άλλη η ήττα αυτή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το ζήτημα παραμονή στην κατηγορία για την ομάδα του Γιάννη Τριβιζά, ο οποίος αποβλήθηκε, όπως και ο αθλητής του Κατσαρός, για έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές.

Αγωνιστικά τώρα το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους (σχεδόν πλήρεις, τούτη τη φορά) Ερυθρόλευκους, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο ματς και έως το 7’ βρέθηκαν να έχουν εξασφαλίσει έναν «αέρα» τριών γκολ (5-2). Η αλλαγή σε ανοιχτή άμυνα από τον Πάνο Γούσιο, άλλαξε την εικόνα
του παιχνιδιού, με την Πυλαία να κάνει ενα σερί 1-8 και να προηγείται στο 20' με 5-11. Παρόλα αυτά στα 10 λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του ημιχρόνου ο Φαίακας επανήλθε με ενα σερί 4-0, για να πάνε οι ομάδες στ΄αποδυτήρια με το σκορ 9-11.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Πυλαία να προηγείται σταθερά, αλλά ο Φαίκας να ακολουθεί από κοντά, έως το 50' που το σκορ ήταν 17-20. Ένα πεντάλεπτο καλής απόδοσης, έδωσε στην Πυλαία μια διαφορά 6 τερμάτον στο 55' (17-23) κι εκεί το παιχνίδι σχεδ΄'ον τελείωσε, για να φτάσουμε στο τελικό 20-24, για τους Θεσσαλονικείς.

Στα μελανά σημεία του αγώνα, ο σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Αλμπάνη, της Πυλαίας, όταν, σε μια φάση, στις αρχές του β’ ημιχρόνου, γύρισε το πόδι του και σωριάστηκε στο παρκέ, σφαδάζοντας απ’ τους πόνους. Η άμεση παρέμβαση, ωστόσο, του ιατρού του αγώνα, ορθοπεδικού, Κώστα Κοντοστάνου, υπήρξε καταλυτική (διέγνωσε άμεσα εξάρθρωση επιγονατίδας και προέβη σε επί τόπου ανάταξή της), με τον παίκτη να μεταφέρεται στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των φιλάθλων, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΕΑΚ. Μετά, δε, τη λήξη, με επίσημη τοποθέτησή τους, «το σύνολο παικτών, προπονητή, διοίκησης και φιλάθλων του Α.Ο Φαίακα Κέρκυρα εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στον άτυχο Γεώργιο Αλμπάνη και να επιστρέψει το δυνατόν νωρίτερα στους αγωνιστικούς χώρους».

ΦΑΙΑΚΑΣ - ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 20-24
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-4, 5-7, 6-10, 7-11, 9-11 (ημίχρ.), 12-14, 13-16, 16-18, 17-20, 17-23, 20-24.

Α.Ο. ΦΑΙΑΞ: Κολοβός 1, Αρβανίτης, Αλαμάνος, Νάστος 3, Χατζηαράπης 2, Κυριακίσης Α. 3, Ντούρος, Καραμανλής 2, Κουλούρης, Γεωργιάδης, Γιούργας, Δελλής 2, Κατσαρός 6, Μαντζουρογιάννης 1.
Α.Ε.Σ.Χ. ΠΥΛΑΙΑΣ: Παπαδόπουλος, Αλατσατιάνος, Μπείδης 9, Ανανιάδης, Μιχαηλίδης, Κατσαρός, Αλμπάνης 3, Παπαγεωργίου 1, Καλόμοιρος 2, Κριτσάλης, Ανθομελίδης 3, Αντωνιάδης 1, Βραχιολίδης 1, Ζαφείρης 4.
Διαιτητές: Λινάρδος-Καζαντζίδης
Πέναλτι: 2/3-1/1
Δίλεπτες: 3-3
Κόκκινες: 2-0

Φωτό: corfusports.gr

No comments