Εγκαλεί την ΕΣΧΑ ο Άρης Νικαίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εγκαλεί την ΕΣΧΑ ο Άρης Νικαίας

Με ανοιχτή επιστολή προς την ΕΣΧΑ, που υπογράφεται από τον ταμία του συλλόγου κ. Αντώνη Χατζηνικολάου, ο Άρης Νικαίας εγκαλεί την ΕΣΧΑ, για παραβίαση των διατάξεων των ειδικών προκηρύξεων της ΟΧΕ με κριτίριο τη μικρότερη δυνατή αντιπαράθεση, ύστερα από την απόφαση της ένωσης Αττικής να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της παιδικής ομάδας του συλλόγου, στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ του παιδικού πρωταθλήματος ΕΣΧΑ. Αναλυτικά η επιστολή:  

"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

μετά λύπης μας, σας απευθύνουμε  αυτή την επιστολή, στην οποία αναφερόμαστε στην πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΧΑ για τους αγώνες μπαράζ του Παιδικού πρωταθλήματος που ενεπλάκη το Σωματείο μας. Απόφαση που όχι μόνο θεωρούμε άδικη αλλά και η διαδικασία λήψης της ήταν απρόσμενα απογοητευτική και καθιστά αμφισβητήσιμη την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των περαιτέρω αποφάσεων της Ομοσπονδίας/ΕΣΧΑ.

Το Σωματείο μας ζήτησε έγκαιρα και με πιστοποίηση του αιτήματος του, 3ήμερη αναβολή του πρώτου αγώνα η οποία εγκρίθηκε και απορρίφθηκε κατ΄εξακολούθηση μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο αμηχανίας,αοριστίας και ασάφειας. Στις εγκλήσεις μας ότι αδυνατούσαμε να κατέβουμε με ικανό αριθμό αθλητών εφόσον και η αντίστοιχη ομάδα Παμπαίδων Α έπαιζε εκτός έδρας την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα, μας πληροφορήσατε με 2 διαφορετικούς εκπροσώπους σας, σε 3 διαφορετικές στιγμές, ότι αν δεν κατεβαίναμε και χάναμε με 10-0 θα μπορούσαμε να παίξουμε το 2ο παιχνίδι, μια και μέλημά μας δεν ήταν τίποτα άλλο από το να παίξουν τα παιδιά και να μην μείνουν με αίσθημα τιμωρίας, υποτίμησης και αδικίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αοριστίας αλλά και παραπλάνησης χάθηκε ο 1ος αγώνας. Ορίσατε τον 2ο αγώνα αλλά δεν στηρίξατε τον ορισμό σας με την θεσμική σας εξουσία καθ’ότι μετά από 2 ημέρες τον ανακαλέσατε. Θεωρούμε ότι δεν μεριμνήσατε για τους νεαρούς αθλητές αφήνοντας τους στην αοριστία και την αναμονή και τελικά μετά από 3 εβδομάδες και από πολλές αλλαγές θέσης, γνωμοδοτήσατε με μοναδικό πιστεύουμε κριτήριο την μικρότερη αντιπαράθεση και όχι την ειδική προκήρυξη Παίδων που σας έδινε την δυνατότητα μιας δίκαιης και αντικειμενικής απόφασης.

Σε μια εποχή που ο αναπτυξιακός αθλητισμός βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην οικονομική στήριξη των γονέων, πιστεύουμε ότι οφείλετε να αντιμετωπίζετε την όλη διαδικασία με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Θα ήταν επίσης εποικοδομητικό, να ασχοληθείτε με τις γενικές και ειδικές προκηρύξεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, ούτως ώστε να μην αφήνουν περιθώρια αυθαίρετης ερμηνείας αναιρώντας η μία την άλλη. Θα ήταν σημαντικό επί τούτου να δημοσιοποιήσετε την απόφαση του Νομικού Συμβούλου.

Ο ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Χάντμπολ έχει δώσει διαπιστευτήρια για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την αθλητική άμιλλα από το 1979. Λυπούμαστε για αυτήν την εξέλιξη & πιστεύουμε ότι με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός θα δρομολογηθούν εκείνες οι αλλαγές που θα καθιστούν περισσότερο εύρυθμη την λειτουργία των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.


Με εκτίμηση
για τον ΓΝΟ ΑΡΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αντώνης Χατζηνικολάου"

No comments