Μια από τα ίδια - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μια από τα ίδια

Παρουσία εκπροσώπων από 43 σωματεία σε σύνολο 80, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνέλευση της ομοσπονδίας χάντμπολ στο συνεδριακό κέντρο της Μίκρας.

Στο τυπικό κομμάτι, ομόφωνα εγκρίθηκαν ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2016. Παράλληλα, εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός εθνικών ομάδων. Όπως αποφασίστηκε, θα υπάρξει έκτακτη γενική συνέλευση τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη για να παρθούν αποφάσεις αναφορικά με την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής έκανε τον διοικητικό απολογισμό των τελευταίων έξι μηνών,
αναφέρθηκε στις χορηγίες σε χρήμα, είδος και φιλοξενίες και στην οικονομική στήριξη των σωματείων από την πλευρά της ομοσπονδίας.
«Έγινε σοβαρή προσπάθεια να βγούμε στην αγορά και να βρούμε ότι μπορούμε. Είναι χορηγίες που μας έδωσαν μία οικονομική ανάσα. Φανταστείτε ότι η τελευταία δόση επιχορήγησης δόθηκε το Δεκέμβριο και τώρα έχουμε Μάρτιο. Έχουμε φτάσει σε οριακό επίπεδο. Στην επόμενη δόση της επιχορήγησης θα αποπληρώσουμε και πάλι ένα μέρος των οφειλών στα σωματεία και στους διαιτητές», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουμε μπροστά μας τους τελικούς, που θα καλυφθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ. Φέτος είναι μία χρονιά που στερηθήκαμε την τηλεόραση. Είναι στοίχημα για εμάς να πάμε σε μία καλή διοργάνωση, ώστε να εξασφαλίσουμε μία συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, το κανάλι που ταιριάζει το χάντμπολ είναι η δημόσια τηλεόραση. Φέτος δεν είχαμε τηλεοπτική κάλυψη στο πρωτάθλημα, αλλά αναρωτιέμαι: Αν γινόταν μία τηλεοπτική μετάδοση σε αγώνα του πρωταθλητή Ευρώπης Διομήδη Άργους, τι θα έδειχναν οι κάμερες; Έναν πρωταθλητή Ευρώπης να παίζει σε σχολικό γήπεδο. Πρέπει να εστιάσουμε στην βελτίωση του προϊόντος».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των τελικών του κυπέλλου Ελλάδος, ο κ. Γκαντής τόνισε ότι «θέλω να πω στους εκπροσώπους των σωματείων που συμμετέχουν στους τελικούς, και ευελπιστώ να φτάσει η φωνή μας στους φιλάθλους, ότι η πόρτα του χάντμπολ είναι κλειστή για φαινόμενα βίας. Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν το ποδόσφαιρο, όπου γίνονται οι αγώνες σε άδεια γήπεδα. Επίσης, τον Ιούνιο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ο αγώνας της Εθνικής ομάδας με το Βέλγιο και αν όλα πάνε καλά στους τελικούς επιδίωξή μας θα είναι και πάλι να μπει η Εθνική σε μεγάλο γήπεδο».

Η ταμίας της ΟΧΕ, Κυριακή Μπακουλοπούλου, τόνισε ότι προκειμένου το άθλημα να πορευθεί αξιοπρεπώς πρέπει ο προϋπολογισμός για το 2016 να ανέλθει στα 1.500.000 ευρώ. Πάντως, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς είναι για τα μάτια του κόσμου, ειδικά από τη στιγμή που η Ομοσπονδία δεν γνωρίζει πόσα χρήματα θα πάρει ως επιχορήγηση για το 2015!

Ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην Ολυμπιακή Επιτροπή, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε ότι «ας παραδεχθούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων του αθλήματος δεν βάζει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη». Παράλληλά αναφέρθηκε στο πρόβλημα προβολής που έχει το άθλημα και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μία νέα πιο αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική, ακόμη και με την ΟΧΕ να αναλαμβάνει το κόστος τηλεοπτικής παραγωγής αν δεν υπάρξει συμφωνία με ελεύθερο κανάλι, ώστε να έρθουν και οι χορηγοί κοντά στο άθλημα.

Το μέλος του δ.σ. της ΟΧΕ, Γιάννης Στρατάκης μίλησε για την ανάγκη να παρθούν καινοτόμες αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και για την ανάγκη να αποκτήσει επιτέλους το άθλημα στατιστική κάλυψη.

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, Παντελής Χατζηιωάννου, αναφέρθηκε στο γεγονός της παρουσίας μόλις 43 σωματείων στη γενική συνέλευση και μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει ένας επαγγελματίας στην ομοσπονδία για να ασχολείται με τις χορηγίες.

Πηγή: sportsfeed.gr

No comments