Χάντμπολ ΧΑΝΘ ετών 35 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χάντμπολ ΧΑΝΘ ετών 35

του Ηλία Τάταλα
Το παρελθόν έσμιξε με το παρόν στο γηπεδάκι της Καλαμαριάς, στην εκδήλωση για τα 35 χρόνια του τμήματος χάντμπολ της ΧΑΝΘ.


Πολύ όμορφες στιγμές έζησαν σήμερα όσοι βρέθηκαν στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝ Καλαμαριάς, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 35 ετών λειτουργίας του τμήματος χάντμπολ της ΧΑΝΘ.
Αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, αναμετρήθηκαν με την τωρινή ομάδα και ζωντάνεψαν μνήμες σε μία γιορτή με πολύ καλή οργάνωση και αρκετό κόσμο. Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν η συνάντηση του αθλητή που πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ στην
ιστορία της ομάδας, Στέλιου Καραβαλάση, με τον Τάσο Δέσπο που σκόραρε το υπ’ αριθμόν 20.000 γκολ στον φετινό αγώνα με τον Διομήδη Άργους. Μάλιστα, ο Δέσπος που ξεκίνησε το χάντμπολ πριν από 10 χρόνια στο συγκεκριμένο γηπεδάκι δήλωσε πώς δεν γνώριζε ότι είχε σκοράρει το νούμερο 20.000 γκολ της ΧΑΝΘ και το έμαθε σήμερα. “Είναι πολύ όμορφο αυτό που έγινε εδώ, καθώς η αγάπη για το άθλημα απ’ όλους τους ανθρώπους που είναι παρόντες, έχει γεμίσει το χώρο”, είπε ο νεαρός διεθνής περιφερειακός.
Από τους βετεράνους της ΧΑΝΘ παρών ήταν ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, που το 1982 έγινε ο πρώτος αθλητής του συλλόγου που κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, ο Μανώλης Ανδρεαδάκης που έχει το ρεκόρ συμμετοχών και γκολ με 369 και 1.426 αντίστοιχα, ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του τμήματος Γιώργος Ιασωνίδης καθώς και οι Βασιλειάδης, Ιωσήφ και Βασίλης Γαβριηλίδης, Γκάγκας, Δελόγλου, Καραβαλάσης, Καραχάλιος, Κατσίκης, Κεμανίδης, Λαφτσόγλου, Μετρητίκας, Μηλόπουλος, Μπουμπάκηυς, Θανάσης και Απόστολος Παπαδόπουλος, Παυλίδης, Πεκιαρίδης, Σαμαράς, Σαρηγιαννίδης, Σκανδάλης, Τσιγαρίδας, Τσόγιας, Φορίδης, Χριστοδουλίδης.
Εκεί ήταν οι ακαδημίες της ΧΑΝΘ, αλλά και τα κορίτσια του Ελληνικού Κολεγίου, που έδωσαν αγώνα επίδειξης.

Πηγή: www.sportsfeed.gr

No comments