Σ. Ξυνής: "Πάμε για πρωτάθλημα με Ιατρούδη!" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σ. Ξυνής: "Πάμε για πρωτάθλημα με Ιατρούδη!"

Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε για τρία χρόνια με τον Σύλλογο της Νέας Ιωνίας

Μία από τις πιο δυνατές κινήσεις της φετινής σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ αποτελεί η συμφωνία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ με τον Παναγιώτη Ιατρούδη. Ο 53χρονος τεχνικός, κάτοχος 7 τίτλων θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή της Α1 Ανδρών με τα εκπαιδευτήρια Ξυνή να συνεχίζουν δυναμικά την επένδυση τους στο άθλημα. Ο Παναγιώτης Ιατρούδης αποχώρησε από την Αναγέννηση Βύρωνα, την οποία είχε υπό την καθοδήγηση του για δύο χρόνια, ενώ αντικαθιστά στην τεχνική ηγεσία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ τον Θόδωρο Γκίνη, ο οποίος φέτος την οδήγησε στα πλέι οφ.

«Συμφωνήσαμε για πρωτάθλημα»!

Ο Πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής επεσήμανε: «Συμφωνήσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα με τον Παναγιώτη Ιατρούδη! Η συμφωνία είναι τουλάχιστον για τρία χρόνια, το ρόστερ της ομάδας θα ενισχυθεί και θα είναι καλύτερο τη νέα σεζόν. Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική, έχουμε 6.000 φιλάθλους, όλους τους σπουδαστές των εκπαιδευτηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι το άθλημα να περάσει στη συνείδηση των νέων ανθρώπων και να το αγαπήσουν και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι μέσω της εκπαίδευσης. Εμείς υποστηρίζουμε το τρίπτυχο εκπαίδευση- πολιτισμός- αθλητισμός. Όσον αφορά το γηπεδικό, έχουμε λύση για τους τηλεοπτικούς αγώνες, όπου η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί άλλη έδρα».

Προδρομίδης: «Ακόμα πιο ανταγωνιστική»
Ο Γενικός Αρχηγός του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ κ. Χαράλαμπος Προδρομίδης επεσήμανε: «Ήταν πολύ σημαντικό για μια ομάδα 10 ετών να βρεθεί φέτος στην Α1 Ανδρών. Με την αμέριστη συμπαράσταση του εκπαιδευτικού ομίλου Ξυνή και την μεγάλη αγάπη του Προέδρου κ. Σοφοκλή Ξυνή, η ομάδα όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά και να διεκδικήσει την είσοδο της στα ημιτελικά. Ο Πρόεδρος φέτος έδωσε ώθηση στον Σύλλογο και του οφείλουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των επιτυχιών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και φυσικά τον Θόδωρο Γκίνη για την προσφορά του στον Σύλλογο την τελευταία τριετία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Από σήμερα ξεκινάει ο νέος σχεδιασμός για την περίοδο 2015-2016 με την παρουσία του Παναγιώτη Ιατρούδη, ενός καταξιωμένου προπονητή. Η εργατικότητα, η μαχητικότητα, το πείσμα και η επιμονή του είναι γνωστά σε όλους. Είμαστε σίγουροι ότι με την συμβολή του, αλλά και τις προσθήκες στο ρόστερ η ομάδα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν».

Ιατρούδης: «Νοοτροπία πρωταθλητισμού»
Ο νέος προπονητής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ Παναγιώτης Ιατρούδης σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με έναν εκπαιδευτικό κολοσσό που συνδυάζει εκπαίδευση- πολιτισμό και αθλητισμό και οι στόχοι του είναι πάντα πρωταγωνιστικοί. Αναλαμβάνω μία ομάδα που είχε πετυχημένη παρουσία στην Α1 Ανδρών, παρότι ήταν η πρώτη της χρονιά. Ενισχύοντας τον βασικό κορμό και με τη σωστή οργανωτική δομή και καθοδήγηση θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τον Σύλλογο ακόμα ψηλότερα και να εντρυφήσουμε την νοοτροπία του πρωταθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Ξυνή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και εύχομαι να έχουμε τρία δημιουργικά χρόνια που θα κάνουν τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑ πρωταγωνιστή στο ελληνικό χάντμπολ.
Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τον κ. Ευθύμη Πουρνάρα, έναν μεγάλο πρόεδρο και άνθρωπο που μου εμπιστεύτηκε για δύο χρόνια τα ηνία της νεοφώτιστής στην Α1 Ανδρών ομάδα της Αναγέννησης Βύρωνα. Τέτοιους ανθρώπους πρέπει και είναι υποχρεωμένο το άθλημα να τους κρατήσει στους κόλπους του».

Το βιογραφικό του Παναγιώτη Ιατρούδη
1986-1988 Κόρινθος
1988-1992 Ιωνικός (πρωτάθλημα 1992)
1992-1996 Βριλήσσια (νταμπλ 1996)
1996-1997 Εθνική Ανδρών
1998-2003 Ιωνικός ΝΦ (πρωτάθλημα και σούπερ καπ 1999)
2003-2005 Τεχνικός συντονιστής Ιωνικού
2003-2005 Εθνική Εφήβων
2004-2006 Πανελλήνιος (πρωταθλήματα 2006 και 2007)
2007-2010 Εθνική Ανδρών
2011-σήμερα Συντονιστής Ανάπτυξης ΟΧΕ
2011-2014 Εθνική Παίδων (Ασημένιο μετάλλιο Μεσογειάδα 2013)
2013-2015 Αναγέννηση Βύρωνα

No comments