Ποσειδώνας για χάλκινο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ποσειδώνας για χάλκινο

Η ομάδα του Λουτρακίου επικράτησε 26-21 της ΑΕΚ στο Καματερό στον μικρό τελικό της Α1 Ανδρών

Προβάδισμα με 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1 Ανδρών πήρε ο Ποσειδώνας Λουτρακίου που νίκησε 26-21 την ΑΕΚ στο κλειστό του Καματερού. Έτσι η ομάδα του Νίκου Γραμματικού βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα και θα την επιδιώξει την προσεχή Τετάρτη στο Λουτράκι. Αντίθετα η «Ένωση» θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει και να στείλει την σειρά σε τρίτο και τελευταίο ματς και πάλι στην Αθήνα.

Κορυφαίοι Μπάρμπας, Χερουβείμ

Ο Ποσειδώνας έλεγχε το ματς από την αρχή και έδειξε πως το ήθελε περισσότερο σε σχέση με την ΑΕΚ που ήταν νωχελική. Η ομάδα του Λουτρακίου ξεκίνησε το ματς προηγούμενη (2-5), η ΑΕΚ αντέδρασε και πέρασε μπροστά 8-7, αλλά με πρώτο σκόρερ τον Χερουβείμ, έναν πρώην παίκτη της ΑΕΚ και τον Μπάρμπα κάτω από τα δοκάρια, ο Ποσειδώνας ξέφυγε με 8-11 και στο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια με +4 (10-14). Στις αρχές του δευτέρου μέρους (35') η διαφορά εκτοξεύθηκε στα έξι τέρματα (11-17) για τους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της με τον Τσιλιμπάρη να αντικαθιστά τον Πλέχ και τον Γεωργιάδη σε καλή ημέρα. Η «Ένωση» κατάφερε να μειώσει μέχρι και στο γκολ (19-20) στο 50', αλλά κόλλησε ξανά και ο Ποσειδώνας το εκμεταλλεύτηκε, καθότι είχε το περιφερειακό σουτ που έλειπε από την ΑΕΚ. Η είσοδος μάλιστα του Βούκοβιτς αποδείχθηκε καθοριστική, αφού πρόλαβε σε δέκα λεπτά να πετύχει 4 γκολ, όλα πανέμορφα και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη για τον Ποσειδώνα που έφτασε στο 19-24 με σερί 4-0 στο 56'.
Ο Μπάρμπας τελείωσε το ματς με 13 επεμβάσεις, ενώ ο Χερουβείμ είχε 7 γκολ. Για την ΑΕΚ ο Γεωργιάδης ξεχώρισε με 6 τέρματα.

«Αποτυχημένο αποτέλεσμα»
Εκνευρισμένος από την εικόνα της ομάδας του ήταν μετά το ματς ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης: «Ο Ποσειδώνας είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Δεν είναι δικαιολογία τα προβλήματα που έχουμε. Σίγουρα είναι διαφορετικό να παίζεις σε τελικό και διαφορετικό για θέσεις 3-4, αλλά, οφείλει η ομάδα να έχει διάθεση σε κάθε ματς. Ήταν αποτυχημένο το αποτέλεσμα σήμερα».

«Το θέλαμε περισσότερο»
Από την πλευρά του ο πλέι μέικερ του Ποσειδώνα Γιώργος Πέρρος τόνισε: «Ελέγχαμε το ματς από την αρχή. Είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς η 3η θέση που αν επιτευχθεί θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του τμήματος. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το ματς. Την Τετάρτη πιστεύω ο κόσμος του Λουτρακίου να μας στηρίξει, ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας».

ΑΕΚ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 21-26
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 5-6, 8-7, 9-11, 10-14 (ημχ.), 11-17, 15-17, 18-19, 18-20, 19-23, 21-26
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 4, Ακριδόπουλος, Γεωργιάδης 6, Νικολαϊδης 4, Δημοσθένους 2, Κολιούλης, Τσαούσης 2, Κατσίκης 3, Παπαδόπουλος Χ., Πλέχ, Μπαλάς, Ξηρός, Παπαδόπουλος Γ., Τσιλιμπάρης.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Νίκος Γραμματικός): Βλαχογεώργος, Βαμβακάς, Πέρρος 6, Χερουβείμ 7, Τοκατζόγλου, Οικονόμου 1, Μπάρμπας, Βούκοβιτς 4, Τρουμπέτας 5, Μελετάκος 2, Βασιλειάδης 1, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Ρουμελιώτης.
Διαιτητές: Καραπάνος- Χρόνης,
δίλεπτα: 0-2,
πέναλτι: 0/1-2/2.

Φωτό : enwsi.gr

No comments