Και τώρα οι δυό τους... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Και τώρα οι δυό τους...

Ο Διομήδης Άργους φιλοξενεί στις 18:00 (Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος, Κορρές) τον ΠΑΟΚ στον 1ο τελικό του 36ου πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών- Live streaming το παιχνίδι στην ιστοσελίδα του Διομήδη

Οι δύο πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στην κανονική του διάρκεια, κατάφεραν και έφτασαν στον τελικό της Α1 Ανδρών.
Ο αήττητος μετά από 26 ματς (22 κανονική περίοδο, 4 στα πλέι οφ) Διομήδης Άργους και κάτοχος του τίτλου θα κοντραριστεί (18:00- DR Τηλεόραση) με τον Κυπελλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νέας Κίου. Το πρώτο ματς είναι κομβικό για την σειρά, αφού ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν όλα εντός μιας εβδομάδας (Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο ή Κυριακή).

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έχει στην τροπαιοθήκη του τέσσερις τίτλους (πρωταθλήματα το 2009 και
το 2010, κύπελλα το 2012 και το 2015), ενώ οι «Λύκοι» έχει τρεις τίτλους (Τσάλεντζ Καπ 2012, πρωταθλήματα 2012, 2014)

Ενδιαφέρον υπάρχει και στους πάγκους αφού θα βρεθούν απέναντι οι νεότεροι προπονητές της κατηγορίας, ο 37χρονος Δημήτρης Δημητρούλιας που διανύει τον 4ο χρόνο του στην ομάδα και ο 41χρονος Νίκος Γεωργιάδης που συμπληρώνει ενάμιση χρόνο στον ΠΑΟΚ.


«Έτοιμοι για μεγάλες μάχες»
Ο Αλέξης Αλβανός σημείωσε: «Κάθε τελικός είναι ξεχωριστός. Πάντα θέλεις να κερδίζεις. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες έχουμε φτάσει δίκαια στον τελικό. Έδειξαν την μεγαλύτερη σταθερότητα και καλή αγωνιστική παρουσία. Είναι μια σειρά που θα είναι δύσκολη και θέλει διαχείριση. Είμαστε έτοιμοι για αυτές τις μεγάλες μάχες. Το πλεονέκτημα από την μία πλευρά έχει σημασία, από την άλλη σου προσθέτει άγχος. Έχει αποδειχθεί ότι οι έδρες σπάνε. Ψυχολογικά η προϊστορία δεν παίζει ρόλο. Εμείς έχουμε βρει τα πατήματα μας και πρέπει να βρούμε λύσεις στην άμυνα του Διομήδη».

«Στο χέρι μας ο τίτλος»
Ο Νίκος Σαμαράς τόνισε: «Η ομάδα μας έδειξε μία σταθερότητα όλη την σεζόν. Πήραμε το πλεονέκτημα της έδρας. Οι τελικοί εκτός από τακτική έχουν και ψυχολογία και πάθος. Είμαστε 100% έτοιμοι θα κάνουμε τα πάντα για τον τίτλο. Παίζουμε με έναν μεγάλο σύλλογο, αλλά είναι στο χέρι μας αυτό το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο κίνητρο να κρατήσουμε και το αήττητο, αλλά μεγαλύτερο είναι ο τίτλος. Το ότι είμαστε αήττητοι μας δίνει αυτοπεποίθηση».

No comments