Μεγάλη η συμμετοχή στο "Λουξ Cup U13" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλη η συμμετοχή στο "Λουξ Cup U13"

Ρεκόρ συμμετοχών καταγράφουν τα πανελλήνια αναπτυξιακά πρωταθλήματα Open του χάντμπολ Παμπαίδων Β', Παγκορασίδων Β' και Μίνι Αγοριών και Κοριτσιών με την επωνυμία «Λουξ Cup U13», τα οποία θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου.

Η ελληνική κοινότητα του χάντμπολ έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα των διοργανωτών, οι οποίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας του αγωνιστικού κι όχι μόνο μέρους του «Λουξ Cup U13». Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα, που ισοδυναμούν με
περισσότερους από 800 αθλητές και αθλήτριες, κάτω των 13 ετών, οι οποίοι θα κατακλύσουν την Πάτρα για μία εβδομάδα μαζί με τους προπονητές, και συνοδούς τους.

Η ανταπόκριση των ομάδων από κάθε γωνία της Ελλάδος είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς από την Πάτρα θα παρελάσουν το εξαήμερο αυτό αθλητές και αθλήτριες από την Αλεξανδρούπολη, την Προσοτσάνη, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, τη Λάρισα, την Αθήνα, τον Πειραιά, τα Χανιά, το Αίγιο, την Καστοριά, την Κέρκυρα, τη Φλώρινα, την Έδεσσα κ.ά.

Το «Λουξ Cup 2015» όμως, θα έχει και ευρωπαϊκό «αέρα», καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή η πρωταθλήτρια ομάδα Παμπαίδων της Σερβίας RK Novi Beogrαd και η πρωταθλήτρια Παγκορασίδων της Σερβίας RK Taurunum Beograd, δύο ομάδες με σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες στο ευρωπαϊκό χάντμπολ από μία χώρα με μακρά παράδοση και σπουδαία πορεία στο άθλημα.

Η Πάτρα για έξι ημέρες θα ζει στους ρυθμούς της δυνατής χειροσφαίρισης, σ' ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που θα προσφέρει πάθος, παλμό και μοναδικό θέαμα τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στον κόσμο που θα βρεθεί στα κλειστά γυμναστήρια «Τόφαλος», «Κουκούλι» και του Πανεπιστημίου που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Στην πόλη που έχει αγαπήσει και αναδείξει το χάντμπολ, το «Λουξ Cup U13 » αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτιστικό, καθώς οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως επίσης, και ξενάγηση των συμμετεχόντων στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, στόχος των διοργανωτών εκτός από την άψογη προετοιμασία της αγωνιστικής δράσης είναι να δώσει «πνοή» στην τοπική κοινωνία και οικονομία με τη φιλοξενία των αθλητών-τριών που θα γνωρίσουν την Πάτρα και θα γίνουν «κήρυκες» της παράδοσής της σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

No comments