Γ. Χαλκίδης: "Ραντεβού στο Danaon Cup" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γ. Χαλκίδης: "Ραντεβού στο Danaon Cup"

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το παρόν στο Danaon Cup 2015 θα δώσει ο καλύτερος εν ενεργεία Έλληνας χαντμπολίστας, το τοτέμ του Ελληνικού handball, ο επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής ομάδας και ένας από τους κορυφαίους πρεσβευτές του ελληνικού handball στο εξωτερικό, η αυτού μεγαλειότης Γιώργος Χαλκίδης. Μια ματιά στο βιογραφικό του Γιώργου πραγματικά «τρομάζει» και είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Ρέκορντμαν συμμετοχών (σ.σ. 230) με την Εθνική Ομάδα την οποία υπηρετεί από το 1997, 6ος Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, 6ος
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Τυνησία το 2005, Χρυσός Βαλκανιονίκης το 2001, 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος και 4 φορές Κυπελλούχος με την φανέλα του Πανελληνίου, 1 φορά Πρωταθλητής και 1 Κυπελλούχος με την φανέλα της Βάκερ Τουν, 3 φορές καλύτερος Έλληνας χαντμπολίστας και 2 φορές στους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας.
Ο «Bruno», όπως είναι το παρατσούκλι του λόγω της εκπληκτικής σωματοδομής και μυικής του δύναμης, είναι ο μοναδικός Έλληνας χαντμπωλίστας που έχει αγωνιστεί και στα δύο ισχυρότερα πρωταθλήματα του κόσμου, την Primera Division στην Ισπανία με την φανέλα της Teka Cantabria Santander (2004-2006) και στη Γερμανική Bundesliga με τις φανέλες της MT Melsungen (2006 – 2007) και HSG Wetzlar (2007 – 2012). Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή του και η ανάδειξη σε πρώτο σκόρερ στο All Star game της Ισπανικής λίγκας το 2005.

Ο Γιώργος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης ομάδας του Πανελληνίου, τον οποίο υπηρέτησε για 10 χρόνια (1994-2004), ενώ επίσης έχει αγωνιστεί 1 χρόνο στον Ολυμπιακό (1993-1994) και φυσικά στον Αρίωνα Πτολεμαίδας, την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κλειστό Γυμναστήριο της Πτολεμαίδας φέρει το όνομα του, κάτι που αποτελεί την μέγιστη τιμή για έναν αθλητή.
Σήμερα αγωνίζεται στην Βάκερ Τουν στην Ελβετία, όπου έχει ξεκινήσει και τα πρώτα του προπονητικά βήματα στα τμήματα υποδομής της εν λόγω ομάδας, συμπληρώνοντας αισίως 12 χρόνια συνεχόμενης Ευρωπαϊκής καριέρας.
Για την συμμετοχή του στο Danaon Cup ο ίδιος δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Διομήδη για να συμμετάσχω στο DANAON CUP ,ένα επιτυχημένο διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών που πριν από μερικά χρόνια συναντούσαμε μόνο σε προηγμένες χώρες χαντμπολικα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να το απολαύσουν και να κερδίσουν εμπειρίες από το υψηλό επίπεδο του τουρνουά. Είναι χαρά μου να υποστηρίζω τέτοιες πρωτοβουλίες προς όφελος των νέων αθλητών μας. Ραντεβού στο Αργος. Θα είμαστε όλοι εκεί!!!!!!»  

No comments