Συνδύασαν φιλανθρωπία και χάντμπολ στην Άνοιξη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνδύασαν φιλανθρωπία και χάντμπολ στην Άνοιξη

Ολυμπιονίκες, διεθνείς αθλητές, προπονητές, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί πήραν μέρος σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Άνοιξη

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), σε συνεργασία με την ομάδα Χάντμπολ του Α.Ο. Άνοιξης (Α.Ο.Α), διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο της Άνοιξης έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο αγώνα χάντμπολ με την συμμετοχή Ολυμπιονικών, Διεθνών Αθλητών, Καλλιτεχνών, Δημοσιογράφων και Πολιτικών.

Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν: «Δίνουμε πάσα στον … «Άλλο Άνθρωπο» και βάζουμε
μαζί γκολ!» και σκοπός ήταν η συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων και αγαθών για το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου αλλά και για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «BEACTIVE», υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο οποίο η ΟΧΕ συμμετέχει με πολλές δράσεις σε όλη την επικράτεια.

Το «εισιτήριο» για τον αγώνα ήταν η συμβολική προσφορά φαρμάκων, τροφίμων ή ειδών πρώτης ανάγκης στην είσοδο του γηπέδου, ενώ υπήρχαν και κουπόνια αξίας 5€, για όσους ήθελαν να προσφέρουν επιπλέον και χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σκοπού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με την Κοινωνική Κουζίνα του «Ο Άλλος Άνθρωπος», μαγείρεψε για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στον αγώνα αλληλεγγύης συμμετείχαν οι Γιώργος Μαυρωτάς (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, βουλευτής Αττικής), Γιάννης Αϊβάζης (Ηθοποιός-Αθλητής Χάντμπολ), Λαμπρίνα Τσάκαλου (Διεθνής Αθλήτρια Χάντμπολ), Τάσος Τσακνής (Διεθνής Αθλητής Χάντμπολ), Σοφία Αγγελάκη (πρώην Διεθνής Βολεϊμπολίστρια), Παναγιώτης Ιατρούδης (Προπονητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ), Μανώλης Κουμαραδέλης (αθλητής χάντμπολ της ΑΕΚ), Μάριος Λουκάτος (Υπεύθυνος ανάπτυξης ΑΟ Άνοιξης), Ευγενία Γκορτσίλα (Πρώην Διεθνής Βολεϊμπολίστρια), Γιάννης Αρβανίτης (Προπονητής ΑΕΚ Χάντμπολ), Βέρα Καλλιγέρη (πρώην Βολεϊμπολίστρια), Μορφούλα Ντώνα (Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής), Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»), Δημήτρης Σκάρλος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Κορασίδων Χάντμπολ), Κώστας Κότσιρας (Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Χάντμπολ), Στέλιος Αλεπουδέας (Ομοσπονδιακός Προπονητής Νέων Χάντμπολ), Κατερίνα Αυγέρη (Γενικός Αρχηγός Παγκορασίδων Β΄ΑΟ Άνοιξης), Γιάννης Γκιουρές (Γενικός Αρχηγός Παγκορασίδων Α’ ΑΟ Άνοιξης), Σωτήρης Ραφτόπουλος (Γενικός Αρχηγός Παμπαίδων Α’ ΑΟ Άνοιξης).
Προπονητές των ομάδων ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης και η Ταμίας της ΟΧΕ, Πρόεδρος Ανάπτυξης Κυριακή Μπακουλοπούλου.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Συρεπίσιος- Μερτινιάν.

Γιώργος Μαυρωτάς (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης- Βουλευτής): «Ένας από τους σκοπούς του αθλητισμού είναι να ενώνει ανθρώπους για κάποιους στόχους, αυτό έγινε και στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο σκοπός ήταν πολύ όμορφος και αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τόσο στον ΑΟ Άνοιξης, όσο και στην Ομοσπονδία χάντμπολ. Όπου υπάρχουν τέτοιοι σκοποί ο αθλητισμός ρίχνει τείχη».

Μορφούλα Ντώνα (Ολυμπιονίκης Γυμναστικής): «Περάσαμε πολύ καλά, το διασκεδάσαμε και πιστεύω το διασκέδασε και ο κόσμος που ήρθε. Το πιο σημαντικό ήταν ο σκοπός. Όσο για το αν μοιάζει το χάντμπολ την γυμναστική, η απάντηση της ήταν αφοπλιστική: «Καθόλου (γέλια)».
Σοφία Αγγελάκη (Πρώην διεθνής βολεϊμπολίστρια): «Το ευχαριστήθηκα πολύ. Μπράβο στους διοργανωτές για όλη την εκδήλωση. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να έχει και συνέχεια. Εμείς εδώ είμαστε να δίνουμε πάντα το παρών σε τέτοιες σημαντικές ενέργειες.
Για τα πολλά χαμένα τετ α τετ είπε: «Ήταν το πρώτο ματς, στο επόμενο θα έχω προπονηθεί παραπάνω και θα είμαι πιο έτοιμη (γέλια)»

Παναγιώτης Ιατρούδης (Προπονητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ, Υπεύθυνος ανάπτυξης ΟΧΕ): «Σαν Ομοσπονδία είμαστε πολύ χαρούμενοι που σωματεία όπως ο ΑΟ Άνοιξης με μεγάλη κοινωνική προσφορά βρίσκονται στην οικογένεια του χάντμπολ. Τέτοιες διοργανώσεις μας λείπουν από το άθλημα. Όλοι μαζί οι Ολυμπιονίκες, οι αθλητές, οι άνθρωποι της τέχνης μπορούν να στείλουν το μήνυμα στα νέα παιδιά και να τα φέρουν πιο κοντά στον αθλητισμό».
Όσο για την απόδοση της συζύγου του Σοφίας Αγγελάκη είπε χαριτολογώντας: «Νομίζω ότι η γυναίκα μου ήταν η μόνη έτοιμη, οι άλλοι ήταν ανέτοιμοι και δεν μπορούσαν να καταλάβουν την ιδιοφυία της για να την τροφοδοτήσουν σωστά. Το μόνο της λάθος ήταν που όταν έπιανε την μπάλα προσπαθούσε να σουτάρει, αντί να την σηκώσει και να καρφώσει (γέλια)»

Γιάννης Αρβανίτης (Προπονητής χάντμπολ ΑΕΚ): «Μια πολύ ωραία εκδήλωση και με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες ενέργειες και για τα παιδιά που πρέπει να μάθουν ότι ο αθλητισμός έχει πολλές προεκτάσεις. Και για εμάς ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα, ιδρώσαμε την φανέλα μετά από καιρό μαζί με φίλους και περάσαμε καλά».
Για την εκτέλεση πέναλτι της Μορφούλας Ντώνα, που τον αιφνιδίασε είπε: «Σκέφτηκα να βρω έναν τρόπο να το κάνω προπόνηση στην ομάδα μου, αλλά μάλλον θα έχουμε προβλήματα τραυματισμών (γέλια)»

Η αριστουργηματική εκτέλεση πέναλτι της Μορφούλας Ντώνα



No comments