Τα πάνω κάτω στην Κυψέλη - Δηλώσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα πάνω κάτω στην Κυψέλη - Δηλώσεις

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν συντελέστηκε στην Κυψέλη, όπου ο ψυχωμένος και νεανικός Πανελλήνιος με αύρα παρελθόντος νίκησε 32-24 τον ΠΑΟΚ.
Οι «Ολυμπιονίκες» είχαν σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα Μάριο Τζανακάκη και τους Κρητικό (7 γκολ), Στούμπη (4 γκολ), Χειβιδόπουλο (6 γκολ), Παπαδιονυσίου (5 γκολ).
Από την άλλη πλευρά ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε πρώτους σκόρερ τους Παλάσκα και Νικολαϊδη (από 6 γκολ), αλλά όπως φάνηκε δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις απουσίες των Κεσίδη, Τσεσμετζίδη, Κυπραίου και κυρίως του Αλέξη Αλβανού.
Ο Πανελλήνιος είχε να νικήσει τον ΠΑΟΚ από τις 30 Απριλίου του 2008 , όταν για τα πλέι οφ επικράτησε 40-30.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν 7-3 (10’) και 9-6 (17’). Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε,
με σερί 5-0 πέρασε μπροστά (9-11) στο 22’, ενώ στο 27’ ξέφυγε με τρία γκολ (10-13) με επιμέρους σκορ 7-1.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και πάλι, ειδικότερα μετά το 44’. Το 17-19 των φιλοξενούμενων έγινε 22-19 με σερί 5-0, ενώ λίγο αργότερα με εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 8-1, «καθάρισε» το ματς, φτάνοντας στο 25-20 (55’).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- stoiximan.gr ΠΑΟΚ 32-24
Τα πεντάλεπτα: 5-3. 7-3, 8-6, 9-9, 10-12, 12-13 (ημχ.), 14-14, 15-17, 19-19, 22-20, 26-21, 32-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζανακάκης, Παπαπούλιος 3, Κρητικός 7, Μακρυγιάννης, Μάτοβιτς 5, Στούμπης 4, Κουτρουμπής 2, Χειβιδόπουλος 6, Παπαδόπουλος, Ξηρός, Καραστέργιος, Τζάνος, Γερουλάνος, Χαντέλης, Παπαδιονυσίου 5.
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 2, Παλάσκας 6, Τσίλης 5, Νικολαϊδης 6, Κοκκώνης, Τσαμουρίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 2, Τσαναξίδης 3, Κωστακίδης, Καραγκιοζόπουλος, Τριανταφύλλου, Νάση.
Διαιτητές: Καραπάνος- Ανταλής, δίλεπτα: 7-6, πέναλτι: 0/1-4/5.

«Ντροπιαστική ήττα»
Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο. Για εμάς είναι μια ντροπιαστική ήττα, όχι φυσικά λόγω του Πανελληνίου που είναι ιστορικός σύλλογος στο χάντμπολ. Δεν ξέρω σε ποιο άθλημα και σε ποια χώρα έχει ξανασυμβεί να κερδίσει η ομάδα που ανέβηκε ως επιλαχούσα στην κατηγορία την νταμπλούχο ομάδα. Και μάλιστα αυτή η ομάδα έχει και στόχους και κάποιοι την χρίζουν και φαβορί για το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί. Πολλά συμβαίνουν μέσα στην ομάδα μας. Το ότι ο πρωταθλητής χάνει με αυτόν τον τρόπο από νεοφώτιστη ομάδα είναι ντροπιαστικό. Σε μια τέτοια κατάσταση αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για εμάς».
Σε ερώτηση για το αν επηρεάζει τόσο πολύ η απουσία του Αλβανού είπε: «Δεν είναι μία μόνο απουσία, είναι και ο Κεσίδης και ο Τσεσμετζίδης και ο Κυπραίος. Σίγουρα ο Αλέξης επηρεάζει πολύ και εμάς και τους αντιπάλους. Όμως αυτό συμβαίνει όταν παίζουμε με τον Διομήδη ή με την ΑΕΚ, για να κερδίσουμε τον Πανελλήνιο όχι ο Αλέξης, ούτε οι προπονητές δεν χρειαζόταν να κατέβουν».

«Σε κάθε ματς να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ»
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Πανελληνίου): «Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες γιατί προσέφεραν ένα όμορφο παιχνίδι. Δεν θέλω να αναφερθώ σε τακτικά ζητήματα. Είχα πει ότι δεν κερδίσαμε την άνοδο στο μπαράζ και για αυτό πρέπει σε κάθε ματς να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην μεγάλη κατηγορία. Δεν θα έχει αντίκρισμα αυτή η νίκη αν δεν κερδίσουμε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Ευχαριστώ τους αθλητές για την διάθεση που δείχνουν».

Μάριος Τζανακάκης (τερματοφύλακας Πανελληνίου): «Τεράστια νίκη για την ομάδα μας. Είχαμε δείξει πολύ καλά πράγματα στα προηγούμενα παιχνίδια και ήρθαμε στην κατηγορία για να μείνουμε. Είχαμε διαβάσει το ματς και μας βγήκε το παιχνίδι. Αυτή η νίκη μας δίνει δύναμη για την συνέχεια».

Νίκος Κοκκώνης (πίβοτ ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο. Έχει αποδείξει ότι αποτελείται από νεανικό ρόστερ με ενθουσιασμό. Από την πλευρά μας ήταν σαν να μην ήρθαμε στην Αθήνα. Κάναμε πολύ κακό ματς. Πρέπει να σκίψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε»

Φωτό: sentragoal.gr

No comments