Πρωταθλητής χειμώνα ο ΠΑΟΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΠΑΟΚ

Πρωταθλητής χειμώνα ο «δικέφαλος» του Βορρά που διεύρυνε και το νικηφόρο σερί του

Την 8η συνεχόμενη νίκη του στη Handball Premier πέτυχε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 27-23 του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ για την 11η αγωνιστική.
Με αυτό το αποτέλεσμα ο «δικέφαλος» του Βορρά κατακτά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, καθώς ακόμα και σε ισοβαθμία με τον Διομήδη έχει κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 6-3 (14’), αλλά ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με επιμέρους σκορ 5-1 πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με ένα γκολ (7-8) στο 19’. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται 14-11.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη μείωσε σε 15-14 (35’) με τον Κατσίκη, αλλά ο
ΠΑΟΚ αντέδρασε γρήγορα και έλεγξε στη συνέχεια το ματς όταν ξέφυγε 19-14 με σερί 4-0 στο 43’
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν απειλήθηκαν με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν 20-17 στο 49’, χωρίς όμως να καταφέρουν να πλησιάσουν περισσότερο.

ΠΑΟΚ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 27-23
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 6-3, 8-8, 11-10, 14-11 (ημχ) 15-14, 18-14, 19-15, 21-17, 25-19, 27-23.
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 2, Παλάσκας 4, Τσίλης 1, Τσεσμετζίδης, Νικολαΐδης 2, Κοκώνης 3, Τσαμουρίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 3, Αλβανός 5, Τσαναξίδης 4, Κωστακίδης, Καραγκιοζόπουλος, Τριανταφύλλου, Κεσίδης 3.
ΔΙΚΕΑΣ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Τσακνής, Λαδάκης, Γκέρτσος, Μελετάκος 3, Ζαμπούνης 1, Μπάρμπας, Γκουλέ 2, Κεδέρης 7, Κατσίκης 3, Λεωνίδας 1, Κουρέτα, Χελιώτης 2, Χάλαρης 2, Πρσκάλο 2, Αλικάκος. Διαιτητές: Νάσκος - Χαρίτσος. Δίλεπτα:3-5. Πέναλτι: 0/0 - 5/8.

MLS Man of the match αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Τσαναξίδης και παρέλαβε ως δώρο ένα MLS IQ tab Korona 4G. Πριν τον αγώνα τιμήθηκε ο Θοδωρής Πετρίδης για τις 250 συμμετοχές του στην Handball Premier και παρέλαβε μία ειδική φανέλα από το γενικό γραμματέα του ΠΑΟΚ, Θανάση Καπετανάκη και ένα ξεχωριστό δώρο από τα καταστήματα Opticon Express.

Δηλώσεις
Θόδωρος Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Είμαστε πρωταθλητές χειμώνα, σημασία ωστόσο έχει να είμαστε πρωταθλητές Ελλάδος στο τέλος της σεζόν. Παίξαμε ωραίο χάντμπολ κατά διαστήματα, αν και είχαμε προβλήματα στον έμμεσο αιφνιδιασμό. Ακολουθούν δύο ματς με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας το Σάββατο για να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Γιώργος Μπάρμπας (τερματοφύλακας ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ): «Κάναμε την προσπάθεια μας. Δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε αυτό που θέλαμε. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, χάσαμε πόντους που δεν έπρεπε, πιστεύω στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος θα είμαστε καλύτεροι».
Όσα δήλωσαν μετά τον αγώνα οι προπονητές και οι αθλητές των δύο ομάδων.

Νίκος Γεωργιάδης (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Για εμάς ήταν το τρίτο παιχνίδι σε μία πολύ δύσκολη σειρά. Είμαστε στο μέσον αυτής της σειράς και όπως βλέπω τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στη συνέχεια. Σήμερα πήραμε μία πολύ κουραστική νίκη. Ο ΔΙΚΕΑΣ μας προβλημάτισε στην άμυνα και στην επίθεση. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες μου έδειξαν συγκέντρωση και με πολλή προσπάθεια έφτασαν στη νίκη. Η συνέχεια που έχουμε είναι εξαιρετική δύσκολη με δύο αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ και ένα απέναντι στον Δούκα. Ελπίζω ότι θα έχουμε το καθαρό μυαλό και την πίστη στις δυνατότητές μας για να αντεπεξέλθουμε».

Παναγιώτης Ιατρούδης (Προπονητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και για τη νίκη και για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα από το φίλο μου το Νίκο Γεωργιάδη. Μετά την επιστροφή του Αλέξη Αλβανού ο ΠΑΟΚ αποκτά μια ποιότητα και εμπειρία που τον κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμο στην έδρα του. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΚΕΔ για τη σωστή αξιολόγηση που κάνει. Έβαλε δύο νέους ταλαντούχους διαιτητές, οι οποίοι νομίζω ότι θα κάνουν διεθνή καριέρα. Νομίζω ότι έπαιξαν πολύ υπέρ μου. Θα μπορούσαν κάλλιστα να παίξουν 50-50. Μας προστάτεψαν ιδιαίτερα, έδιναν συνεχώς δίλεπτα στον ΠΑΟΚ, καθώς και πέναλτι. Περιμένουμε ότι θα κάνουν καριέρα στο διεθνές στερέωμα και πρέπει να τους προστατεύσουμε για να γίνουν διεθνείς».
Για το γεγονός ότι ο ΔΙΚΕΑΣ είχε 8 κερδισμένα πέναλτι έναντι μηδενός του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι και τα πέναλτι και τα δίλεπτα ήταν κατά. Πάντως τη διεθνή καριέρα την έχουν στο τσεπάκι τους».

Χρύσανθος Τσαναξίδης (αθλητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΔΙΚΕΑ ήταν ανταγωνιστική και έτσι νομίζω ότι θα συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Πέρα από την κούραση που έχουμε πιστεύω ότι θα καταφέρουμε συνεχίσουμε καλά έως τη διακοπή. Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί μας στα τρία δύσκολα ματς που ακολουθούν».

Χρήστος Κεδέρης (αθλητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ): «Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όπως κι εμείς. Δυστυχώς ή ευτυχώς το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό. Υπάρχει υλικό για να δείτε τι γενιά διαιτητών βγάζουμε για να βοηθήσει το άθλημα. Ευτυχώς ή δυστυχώς μας βλέπουν πολύ λίγοι άνθρωποι. Όχι ότι ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ αλλά δεν μας έπαιξαν στα ίσια για να διεκδικήσουμε ότι αξίζαμε. Μας άξιζαν πολλά σήμερα πέρα από τα τέσσερα γκολ που χάσαμε».

No comments