Κώστας Γκαντής: «Να γίνει μόνιμα στην Ελλάδα Παγκόσμιο επιμορφωτικό Κογκρέσο» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κώστας Γκαντής: «Να γίνει μόνιμα στην Ελλάδα Παγκόσμιο επιμορφωτικό Κογκρέσο»

Σε μία λιτή, αλλά πολύ ουσιαστική εκδήλωση, η οικογένεια του χάντμπολ υποδέχθηκε στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού και του μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιου Αγγελούδη.

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Προέδρου της IHF ήταν η οριστική διευθέτηση του χρέους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, το οποίο και μειώθηκε σημαντικά (από 375.0000 ελβετικά φράγκα σε 100.000 ευρώ), έπειτα από ενέργειες της Ομοσπονδίας, την συγκατάθεση του Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν και φυσικά την βούληση της πολιτείας. Ο πρόεδρος της ΟΧΕ στην ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής:


«Να γίνει μόνιμα στην Ελλάδα Παγκόσμιο επιμορφωτικό Κογκρέσο»


«Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν. Τον ευχαριστούμε πολύ που αποδέχθηκε την πρόσκληση μας και ήρθε στην Ελλάδα για να συζητήσουμε για το άθλημα και πως θα το αναπτύξουμε περαιτέρω. Υπάρχουν διοργανώσεις που μπορεί να συμμετέχει το ελληνικό χάντμπολ, τόσο σε επίπεδο αγωνιστικό, όσο και σε επίπεδο επιμόρφωσης. Είχαμε πει και στον Πρόεδρο, ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε πάρα πολύ το επίπεδο επιμόρφωσης, αφού μας δίνει η πολιτεία την δυνατότητα να αποσπάσουμε 19 προπονητές. Θα θέλαμε πολύ να διοργανώνουμε κάθε χρόνο ένα μεγάλο επιμορφωτικό κογκρέσο το οποίο θα επεξεργάζεται τεχνικά χαρακτηριστικά του αθλήματος από το επίπεδο της προπονητικής μέχρι και το επίπεδο της διαιτησίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πιστεύω πρέπει να κάνουμε και ύστερα να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση κάποιας διοργάνωσης.
Για το θέμα του χρέους είχε γίνει μία συνάντηση στη Βασιλεία στα γραφεία της IHF μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο Εθνικών Ομάδων και προσωπικό φίλο του Προέδρου, Παναγιώτη Τραϊκόγλου. Από τότε ο Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν δεσμεύτηκε ότι θα δεχθεί την μείωση της οφειλής από 375.000 ελβετικά φράγκα σε 100.000 ευρώ, όμως η πίστωση δεν ήταν εξασφαλισμένη, αφού έπρεπε να εγκριθεί το κονδύλι από την πολιτεία». 

No comments