Αλέξης Αλβανός: «Με τρέφει η πίεση…» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλέξης Αλβανός: «Με τρέφει η πίεση…»

Μία ιδιαίτερη συζήτηση στην εκπομπή των ΣΦ ΠΑΟΚ

Ο κορυφαίος αθλητής Αλέξης Αλβανός, βρέθηκε στο στούντιο του Libero και της εκπομπής των ΣΦ ΠΑΟΚ (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 22:00-00:00). Ήταν μία ξεχωριστή συζήτηση των οπαδών του ΠΑΟΚ με τον Αλβανό που μίλησε για πολλά και διάφορα που αφορούν την ομάδα που πρωταγωνιστεί, αλλά και τον ίδιο.

Για τον τελευταίο αγώνα και την ήττα από τον Δούκα, ο Αλβανός τόνισε: «Ήταν ένα άτυχο
αποτέλεσμα. Κουραστήκαμε τελευταία από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Μας βγήκε η κόπωση και από τα ταξίδια. Ίσως η ήττα να μας κάνει καλό, γιατί με αυτή την ομάδα θα ξαναπαίξουμε σε νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου και θα είμαστε πολύ πιο αποφασισμένοι. Σε κάθε περίπτωση η ήττα μας πείραξε πάρα πολύ. Προσωπικά δύο μέρες δεν κοιμήθηκα. Από την άλλη, οι μεγάλες ομάδες χτίζονται και μέσα από τέτοιες αποτυχίες και ήττες. Αρκεί να έχουμε τη σωστή νοοτροπία».

Για την παρουσία του κόσμου φέτος κοντά στο χάντμπολ, τόνισε: «Φέτος είναι ακόμη καλύτερα από πέρυσι. Ο κόσμος μας δίνει ώθηση. Σκεφτείτε ότι έχουμε πολλά παιδιά που κάνουν και άλλη δουλειά για να ανταπεξέλθουν, έχουμε φοιτητές που δεν ζουν από το χάντμπολ και όλοι αυτοί παίρνουν δύναμη από τον κόσμο».

Για την αρχική συμφωνία που είχε κάνει να αναλάβει και τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Αυτή ήταν η συμφωνία μας. Στην πορεία όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα. Ίσως να είμαι και εγώ πολύ απαιτητικός. Έχω πάντως την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε λίγο θα τελειώσω την καριέρα μου και ελπίζω ότι θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι».


Για το που προτιμάει να παίζει, στη Μίκρα ή στο Παλατάκι, τόνισε: «Στο Παλατάκι είναι καλύτερα. Έτσι θα αλλάξει η νοοτροπία όλων. Θεωρώ ότι το σημαντικό είναι να αγαπήσει ο κόσμος το άθλημα βλέποντάς το σε ένα ωραίο γήπεδο».

Στο τέλος, ο Αλέξης Αλβανός μίλησε και για την πίεση που έχουν οι αθλητές υψηλού επιπέδου: «Πέρυσι είπα στα παιδιά από το ξεκίνημα ότι όποιος δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, καλύτερα να πάει αλλού να κάνει το χόμπι του. Εμένα η πίεση με τρέφει ως αθλητή. Μόνο έτσι είσαι σε εγρήγορση, μόνο έτσι δουλεύεις σωστά. Εκεί χρειάζονται οι προσωπικότητες να σε τραβήξουν. Και πάντα χρειάζεται καλή νοοτροπία. Προσωπικά δεν αντέχω να χάνουμε και να έχουμε γελάκια και αστεία. Εμένα με εξοργίζει αυτό και μόνο τότε μπορεί να φθάσω στα άκρα…».

Πηγή: paok24.com

No comments