Εξαιρετικά θετική η αποτίμηση της επίσκεψης Χασάν στην Αθήνα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εξαιρετικά θετική η αποτίμηση της επίσκεψης Χασάν στην Αθήνα

Σημαντικά νεα για το ελληνικό χάντμπολ βγήκαν από τη χθεσινή συνάντηση με τον επικεφαλής της IHF Δρ. Μουσταφά Χασάν, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος της ΟΧΕ. Η παρουσία του ίδιου του ισχυρού άνδρα του αθλήματος στην Αθήνα, μόλις μια μέρα μετά τη λήξη του του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών της Δανίας, έχει ιδιαίτερη σημειολογία, αφού αποδεικνύει την ισχυρή σχέση του με τους ιθύνοντες του αθλήματος σε ΟΧΕ και ΕΟΕ, κάτι που σημείωσαν οι Κώστας Γκαντής, και Στέλιος Αγγελούδης, στην εισαγωγή τους.

Από την ανοιχτή και φιλική όπως εξελίχθηκε συζήτηση που προτιμήθηκε κι από των ίδιο, αντί μιας τυπικής με συγκεκριμένη θεματολογία, προέκυψαν ενθαρρυντικά νεα για το άθλημα και η αποτίμηση
της επίσκεψης κρίνεται κάτι περισσότερο από θετική. Εν ολίγοις η παραίνεση του Δρ Χασάν ήταν, ότι για να ξαναβιώσουμε τις επιτυχίες του παρελθόντος, να εργαστούμε συστηματικά και μεθοδικά για να μεγαλώσουμε τον αριθμό των αθλητών/προπονητών/διαιτητών. Μόνο τότε θα μπορέσει να ξαναμπεί νερό στο μύλο του αθλήματος. Στα πλαίσια αυτά δεσμεύτηκε για: στήριξη των δράσεων της ΟΧΕ και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε:

- Την αποστολή της ΕΟ Κ18 στο Partile Cup, το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά του κόσμου, με τα έξοδα καλυμμένα από την IHF.
- Αποστολή υλικού για την ανάπτυξη (2.000 μπάλες)
- Επιμόρφωση των καλύτερων προπονητών στο εξωτερικό με έξοδα της IHF
- Αποστολή εκπαιδευτών για κοινά σεμινάρια προπονητών-διαιτητών
- Ελεύθερη μετάδοση για την Ελλάδα των αγώνων του Παγκοσμίου ανδρών της Γαλλίας
- Συμμετοχή ΕΟ στις διοργανώσεις τύπου IHF Challenge trophy, μέσα από τις οποίες σχεδιάζεται να προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες σε μεγάλες τελικές φάσεις.

Συμφωνήθηκε δε, ότι από τα πρακτικά της συζήτησης θα εξετασθεί οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για περαιτέρω τεχνική και υλική βοήθεια.


     

No comments