Κρανάκης: «Ήμασταν και είμαστε αουτσάιντερ» - Στο χειρουργείο ο Μαστορογιάννης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κρανάκης: «Ήμασταν και είμαστε αουτσάιντερ» - Στο χειρουργείο ο Μαστορογιάννης

Στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ελλάδας- Λετονίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών 2017. Παρόντες ήταν ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Σπυρόπουλος, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές της Ελλάδας και της Λετονίας καθώς και αθλητές των δύο ομάδων.

Όπως έγινε γνωστό ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Μαστορογιάννης θα είναι οριστικά εκτός από τον αυριανό (18:00- EΡΤ2) αγώνα που θα διεξαχθεί στο «Σπίτι του Χάντμπολ» και μάλιστα την Πέμπτη θα χειρουργηθεί από τον Ιατρό της Εθνικής Κώστα Μαναβή για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο μηνίσκο. Ο χρόνος αποθεραπείας εκτιμάται ότι θα είναι περίπου δύο εβδομάδες.

«Ήμασταν και είμαστε αουτσάιντερ»

Γιώργος Κρανάκης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Καλωσορίζουμε την αποστολή της Λετονίας. Γνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίζει να κάνουμε την προσπάθεια μας . Ξεκινήσαμε τον όμιλο ως αουτσάιντερ και παραμένουμε. Προσπαθούμε για ότι καλύτερο μέχρι το τέλος. Σίγουρα η Λετονία έχει μεγάλο κίνητρο, αφού αν κερδίσει θα προκριθεί και μαθηματικά. Εμείς θα προσπαθήσουμε χωρίς άγχος αυτή την φορά να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Χτίζουμε μία καινούργια ομάδα. Από τις ήττες βγάζεις και θετικά συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα κρίνουν την Εθνική κα τον προπονητή και τα αποτελέσαμε λένε ότι δεν προκριθήκαμε. Η Ομοσπονδία στηρίζει αυτή την ομάδα με προετοιμασίες και φιλικά παιχνίδια. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον αρχηγό μας Γιώργο Μαστορογιάννη που θα χειρουργηθεί την Πέμπτη από τον ιατρό της Εθνικής Κώστας Μαναβή».

Γιάννης Μπασμαλής (παίκτης Εθνικής): «Θέλουμε να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι κόντρα στην Ουκρανία. Να κάνουμε ένα καλό ματς μπροστά στον κόσμο μας. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση 60 λεπτά και στην συνέχεια να παίξουμε κόντρα στην Κύπρο το τελευταίο μας παιχνίδι με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια και να ολοκληρώσουμε θετικά αυτά τα προκριματικά».

«Φαβορί η Ελλάδα»
Ούγκις Βίκστρεμς (προπονητής Λετονίας): «Ξεκινήσαμε τα προκριματικά χωρίς να είμαστε το φαβορί στον όμιλο και η αρχή για εμάς ήταν πετυχημένη. Τώρα πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Η Ελλάδα είναι φαβορί στο αυριανό παιχνίδι, χάρηκα που κερδίσατε την Ουκρανία και εύχομαι να κερδίσετε και αύριο, αλλά και εμείς θέλουμε τη νίκη. Είμαι πολύ φίλος με τον προπονητή της Ελλάδας και εύχομαι τα καλύτερα».

Ράιμονς Τριφάνοφς (παίκτης Λετονίας): «Όλα είναι υπέροχα. Είχαμε μεγάλο ταξίδι, φτάσαμε χθες το πρωί. Δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, ξενοδοχείο και μόνο στο γήπεδο σήμερα για λίγη προπόνηση. Θεωρώ πως η Ελλάδα είναι το φαβορί, κατάφερε και πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στην Ουκρανία. Το παιχνίδι με την Ουκρανία που δώσατε δεν είχαμε τη δυνατότητα να το δούμε αλλά παρά την ήττα της και πάλι πιστεύω πως η Ελλάδα είναι το φαβορί».

No comments